Foto: Pavel Jiřík st.
Kotlík nám dá góly pokaždé, kroutí hlavou stoper Tempa. Po parádním obratu chválí celý tým

Kotlík nám dá góly pokaždé, kroutí hlavou stoper Tempa. Po parádním obratu chválí celý tým

Parádní obrat se povedl fotbalistům Tempa v přípravě proti Dukle Jižní Město. Tým z Pražská teplárenská přeboru vedl už 3:0, jenže na konci utkání slavilo mužstvo ze Lhotky, které hraje o soutěž níž, vítězství 5:4. „Kluky z Dukly dobře známe, měli jsme z té otočky radost. V poločase jsem moc nečekal, že se nám to povede,“ přiznává Ondřej Schwank, 21letý stoper a opora vítězů. „Klobouk dolů před celým týmem.“

Šlo sice o přípravu, ale byla to pořádná divočina, že?
To tedy. Dukla nastoupila v hodně silné sestavě, hráli fantasticky. Možná to vypadalo na debakl, ale po přestávce prostřídali a začalo se to obracet.

Co se vám honilo hlavou jako stoperovi, když jste prohrávali 0:3?
Abychom nedostali nějaký velký příděl. Dostali jsme dva rychlé góly a nevypadalo to moc dobře. Říkal jsem si: co teď...? Máme mladý tým, Dukla měla na hřišti silnou sestavu.

Kanonýr Ondřej Kotlík vám nasázel hattrick. V čem byl problém, že jste ho nedokázali uhlídat a on se prosazoval?
Netuším... Je to tak, že on si prostě dokáže ve vápně najít to správné místo. Nevěděli jsme, jak si s ním poradit. On nám snad v každém utkání dá dva góly.

Tentokrát dal tři...
To je prostě Pan střelec. Je to stejné, jako když proti vám hraje Dan Urban z Přední Kopaniny. Taky dává góly, i když si na něj dáváte pozor.

Byla v poločase velká bouřka?
Bylo jasné, že trenér neměl radost, ale nijak nás nekáral. Spíš nás nabudil, že se s tím zápasem dá ještě něco udělat.

Vy jste říkal, že to na obrat moc nevypadalo. Jaký moment vás nastartoval?
Hned po pěti minutách druhé půle jsme dali gól a rychle jsme přidali i druhý. Samozřejmě že víme, že soupeř prostřídal a nebyl třeba tak kvalitní. Ale klobouk dolů před celým týmem, že jsme to dokázali otočit.

Nehrálo se o body, ale zápas proti celku z Pražská teplárenská přeboru vás vyhecoval a výhra musela potěšit. Chutnal vítězný pokřik?
Bylo to hezké, že se nám to povedlo proti týmu z přeboru, kluky z Dukly navíc známe. Oni si asi mysleli, že to pak už půjde samo. Třeba Kotlík hrál proti nám v ponožkách. Vyhecovalo nás to, přitvrdili jsme a na konci už jsme soupeře přehrávali. Po utkání jsme měli pochopitelně dobrou náladu, vítězný pokřik ale nebyl, šlo přece jen o přípravné utkání.

Tempo se netají touhou vrátit se do přeboru. Ukázal tenhle zápas, že by to mohlo jít?
Určitě ano. Máme teď v kádru čtyřiadvacet lidí, přišli kluci z devatenáctky, sestava se hodně točí. Sám jsem zvědavý, jak to bude, až pak přijde sezona a mistráky.

Jak moc postupové plány narušila koronavirová přestávka?
Zimní přípravu jsme měli hodně kvalitní, začali jsme mistráky výhrou 3:0 a věřím, že bychom o postup hráli. Pak se ale soutěž bohužel zastavila a následně i předčasně ukončila. Nedalo se nic dělat. Ta pauza byla dlouhá, teď jsme všichni rádi, že už se zase hraje.

Trenér Rodinger vyhrožoval, že když se nesmělo trénovat, vezme vás v rámci otužování na plavání do Vltavy. Naplnil to?
Víme o tom, že se koupat do Vltavy chodil. Ale pro nás hráče to nebylo povinné. On to avizoval a ptal se, zda se někdo přidá. A někteří kluci s ním fakt šli.

Co byste trenérovi řekl, kdyby přišel s tím, že je účast povinná?
Asi bych oponoval. (směje se) Naštěstí tohle ale neřekl, dostávali jsme jen úkoly, co máme během té pauzy odběhat.

Jak moc se Tempo mění? Přijde útok na přebor v příští sezoně?
Určitě chceme, aby útok přišel. Víme, že to bude nabité, ale máme dobrý tým a určitě máme šanci, popereme se o to.

Mimochodem, nastupujete na postu stopera, přitom dříve jste hrál i v útoku. Kde se cítíte lépe?
V minulosti jsem hrál stopera, ale pod trenérem Vankem jsem se posunul na hrot. Lépe se ale cítím na stoperu, jsem soubojový typ.



Fotografie

Související články