Foto: Pavel Jiřík st.
Ďáblice dostaly lekci od divizního Meteoru. Myslím, že to klukům něco dalo, řekl trenér Černý

Ďáblice dostaly lekci od divizního Meteoru. Myslím, že to klukům něco dalo, řekl trenér Černý

Vydali se na maximum, jenže co naplat. Fotbalisté Ďáblic, špičkový celek z I. A třídy, dostali nařezáno od divizního Meteoru. Porážka 1:7 je ještě docela přijatelná. Pětkrát totiž ještě zvonila branková konstrukce, několika parádními zákroky se blýskl i střídající ďáblický brankář Tomáš Chrobok. „Kdybychom dostali ještě víc gólů, výsledek by byl ošklivý. Beru to tak, že kluci poznali jiný fotbal,“ ohlédl se za utkáním Jiří Černý, kouč Ďáblic. Z porážky nedělal tragédii, stejně jako hráči měl i trenér radost, že se hlavně hraje po pauze fotbal.

Ďáblice byly ve špičce I. A třídy, Meteor hraje vršek divize. Platilo, že když se ozve takový soupeř, tak se zápas s ním prostě neodmítá, i kdyby měl přijít třeba výprask?
Samozřejmě jsem o tom přemýšlel, jestli si zahrát, nebo nezahrát. Ale pak jsem si řekl, že to bude pro kluky velká zkušenost. Poznali jiný fotbal, jiný styl. Nejdřív jsem z toho nebyl nadšený, ale přehodnotil jsem to. Myslím, že to klukům něco dalo. Prostě viděli, jak se hraje o dvě třídy výš.

Rozdíl ve skóre byl hodně velký...
V tuhle chvíli o výsledek úplně nejde. Po té krizi jsme odehráli třetí zápas, teď se soupeřem, který je lepší o dvě třídy. To muselo být znát a já jsem chtěl, aby si hlavně zahráli fotbal. Beru to jako zkušenost pro příští sezonu. To je úplně fantastické, to se nám málokdy podaří, zahrát si s takovým mančaftem. Meteor má tradici, má výborné mužstvo.

Soupeř trefil pětkrát tyč, měl i další velké šance. Kdyby všechno proměnil, nehrozilo by, že by vás výsledek strašil?
Samozřejmě že si uvědomuji, že měl soupeř víc šancí a kdyby dal víc gólů, tak by byl ten výsledek ošklivý. Hráči Meteoru byli dobří na balonu, vše dělali v rychlosti, byli dynamičtější.

Mluvíte o rychlosti, neměl jste obavy, když Meteor nasadil do druhé půle ještě mladší hráče, že váš tým uběhají?
Oni trénují čtyřikrát v týdnu, v klubu je výborný dorost, trenér má z čeho vybírat. I my jsme nasadili tři kluky z béčka a chci říct, že mě nezklamali. Poznali jiný styl fotbalu. Ve druhé půli, když soupeř prostřídal, tak to bylo pro nás lepší. Určitě ale nejásáme, víme, že to bylo tím, že zkoušeli nové kluky. Za stavu 4:0 Meteor i polevil.

Rozjezd po koronavirové pauze je pro Ďáblice asi těžký. Cítíte to tak?
Kluci myslí hlavně na školu, mám pět maturantů, kteří mají hlavu v pejru. Začali jsme trénovat lehce, ale ti kluci měli povinnosti ve škole, další pak v práci. To ale na téhle úrovni jistě řeší i další týmy.

V poločase jste vyměnil gólmany. Hybeš dostal čtyři góly, čtyřikrát zvonila branková konstrukce. Jak se v téhle konstelaci chtělo Tomáš Chrobokovi do branky?
Chtělo, on se chtěl vytáhnout. Říkal mi, že nechce dostal taky čtyři góly, on je ďáblický srdcař, do branky se těšil.

Po koronavirové pauze jste odehráli tři zápasy a všechny jste prohráli. Žádný další už před letní pauzou neodehrajete. Nestálo za to domluvit si nějaké utkání, aby se končilo vítězně?
Je pravda, že jsme prohráli i dříve s Dolními Chabry a taky s Třeboradicemi. Tím končíme, ještě dva tréninky a konec. Kluci mi říkali, že by si chtěli kopnout s někým slabším, tak to jsem zamítl. (směje se) Chabry byly prostě lepší, přejely nás. My jsme do toho utkání šli z minimálního tréninku, soupeř byl velmi dobře připravený. Proti Třeboradicím už jsme podali lepší výkon, jen jsme udělali nějaké chyby a soupeř je potrestal.

Kde byl největší problém?
Chybí nám stoperská dvojice a střední záložník. Jsou zranění nebo pracovně vytížení, ale nechci si stěžovat. Chybí Kropík, na něm stavím. On je policista a má hodně práce, nemá teď bohužel čas. Doufám, že až se objeví, tak to zase bude lepší. Já si hlavně přeju, ať jsme všichni zdraví, aby to dál fungovalo a fotbal šlapal.

Očima Jana Fíčka, trenéra Meteoru
„Moc jsme se na zápas těšili. Nějakou dobu už trénujeme, bylo to pro nás ale první utkání na rozjezd. S výsledkem jsem spokojený, i když si myslím, že jsme mohli dát i víc gólů, protože jsme měli ještě milion tutovek. Bohužel je neproměňujeme. V sezoně se nám naopak nedařily standardní situace a teď jsme z nich dávali branky, za to jsem rád. Vadí mi ale, když jdeme dva na gólmana a není z toho branka. Stalo se to opakovaně, to je trestuhodné. Mrzí mě také posledních dvacet minut, přestali jsme hrát, nabízet se, být v pohybu. Samozřejmě že jsme vysoko vedli, ale jsem nespokojený, jak jsme k tomu na konci přistoupili. Do utkání jsme nasadili i pět kluků, co vycházejí z dorostu. Dostávají šanci se ukázat, mají více času, než kdyby se normálně hrála sezona. Záleží jen na nich. Pár hráčů nám v Ďáblicích ještě chybělo. Rada byl s dorostem, Hanek je zraněný. Také bych se chtěl po nějakých hráčích ještě podívat. Trénovat budeme do 27. června, každou středu a sobotu nás čeká zápas. Je lepší, aby kluci hráli. Chci je vidět v zápase.“



Fotografie