Foto: Pavel Jiřík st.
Zemřel Josef Vavruška, legenda Admiry
04.06.2020

Zemřel Josef Vavruška, legenda Admiry

Jeho jméno neodmyslitelně patřilo k Admiře. A to více než 50 let! Ve čtvrtek 4. června 2020 však přišla z Kobylis velmi smutná zpráva: po nepříliš dlouhé nemoci zemřel emeritní sekretář klubu a nezapomenutelná postava celého pražského fotbalu, pan Josef Vavruška. Bylo mu 92 let.

Vavruška působil v Admiře od roku 1965. Rok dělal vedoucího mužstva starších žáků, poté změnil pozici. „Přišel za mnou tehdejší předseda a nabídl mi, jestli bych nechtěl dělat sekretáře. Tak jsem to zkusil. A trochu se to protáhlo. Jsem totiž takový typ, že kam mě posadí, tam mě najdou,“ smál se při jednom z rozhovorů v roce 2016.

Jako sekretář klubu působil až do roku 2017, byl jeho nezpochybnitelnou ikonou. Když před dvěma lety oslavil 90. narozeniny, překvapili ho zástupci Admiry tím, že po něm pojmenovali tribunu na kobyliském stadionu (rozhovor s Josefem Vavruškou z té doby si můžete přečíst ZDE).

Admira odehraje v sobotu 6. června od 10:15 hodin přípravné utkání s Loko Vltavín. Před tímto utkáním bude uctěna památka Josefa Vavrušky minutou ticha a na stadionu také bude vytvořeno smuteční místo. Rodina dosud nestanovila den, čas a místo pohřbu.

Zástupci Pražského fotbalového svazu přijali zprávu o úmrtí Josefa Vavrušky s hlubokým zármutkem a vyjadřují upřímnou soustrast rodině a pozůstalým.