Foto: Pavel Jiřík st.
Hostivařské posily z ligy? Počítáme s tím, že zůstane jen brankář Slavík, přiznává nový kouč

Hostivařské posily z ligy? Počítáme s tím, že zůstane jen brankář Slavík, přiznává nový kouč

Sázka na osvědčené duo. Na lavičku SK Hostivař v Pražská teplárenská přeboru se vrací jako hlavní kouč Petr Procházka, tým povede spolu s Janem Pencem, jenž ještě nejvyšší pražskou soutěž hraje. Tato dvojice už se ujala práce poté, co se na ukončení angažmá v klubu dohodl kouč Sálem Hebousse. „Neměl jsem nejmenší tušení, že se Sálem chystá skončit,“ tvrdí Procházka.

Když tedy trenér Hebousse oznámil konec, byl jste překvapený?
A jak. Bylo to fakt velké překvapení, počítal jsem s tím, že budu dál pokračovat u béčka. Přišlo to jako šok, ze dne na den. Výbor se s trenérem domluvil na konci, ale nějaký den nám ta informace zůstala utajená.

Věřil jste, že v tu chvíli využije vedení právě vaše služby?
Nevím, asi nějaké varianty měli. Nakonec se výbor rozhodl právě pro tohle řešení. Už jsme v tomhle složení Hostivař zachraňovali v přeboru a byli jsme úspěšní. Takže dostáváme další šanci.

Kdo bude mít ve vaší dvojici hlavní slovo?
Ono by bylo jednoduché říct, že já. Ale my to máme s Honzou Pencem tak, že si opravdu v drtivé většině věcí rozumíme, takže jsme nic podobného ani neřešili. Platí to, že já povedu tým z lavičky a Honza to bude usměrňovat přímo ze hřiště.

Opustíte pozici trenéra hostivařského béčka?
Ne, ne. Dohodli jsme se na tom, že budu fungovat u obou mužstev.

Hostivař před jarem řádně nabila kádr. Přišli exligisté Pešír, Slavík, Krejčí. Říkal jste si, to je kvalita, která vybojuje záchranu?
Samozřejmě, že jsem na to myslel. Když přijdou takoví kluci, síla šla nahoru. Všichni věřili, že se to povede. Ale pozor, to nebylo jen o těch jménech. Přišli i další kluci. Někdo se vrátil do klubu, získali se hráči ze Slovenska.

Kdo z těchto známých hráčů bude v Hostivaři pokračovat?
Tomáš Pešír bude hodně vytížený, takže s ním nepočítáme. Je jasné, že on přišel pomoci svému kamarádovi Sálemu Heboussemu. Nebude asi ani Krejčí, o kterého je zájem v jiných klubech. Takže by měl z toho exligového tria zůstat brankář Slavík. To je tak na 99 procent. Když vám skončí takoví hráči, tak je to pochopitelně minus. Bude to samozřejmě jiné, ale věřím, že kvalitu máme a nebojíme se.

Dostanete také prostor pro podobné posily?
Myslíte, že bych přivedl tři posily se zkušenostmi z ligy? V tomhle směru má Sálem Hebousse větší známosti (směje se), fakt na tohle nemyslím. Znám kluky, co nejsou tolik známí a když se je povede přivést, byli by posilou. Já si ale myslím, že ani moc posilovat nebudeme. Ale nebudu tvrdit, že s nikým nejednáme. Nic ale není hotového.

V jakém rytmu nyní Hostivař funguje?
Samozřejmě už trénujeme. Začínali jsme věcmi jako je nohejbal, bylo hlavní, že se kluci hýbali. Máme za sebou i přátelák s ČAFC. Vyhráli jsme 3:2, ale o výsledek fakt nešlo. Ještě tam jsou zápasy áčka s týmem Hájů (Hostivař vyhrála 3:0), zahrajeme si v Újezdě nad Lesy. Trénovat budeme do 18. června. Pak bude nějaké volno, záležet také bude, kdy vlastně nový ročník přeboru začne.

Asi jste rád, že se fotbal rozjíždí, protože kdyby měli hráči volno půl roku, asi by to bylo hodně zlé...
To je pravda. Je taky jasné, že někteří kluci řeší problémy. Někdo si zvyká, že pracoval z domova, někomu snížili třeba vzhledem k situaci plat, tak řeší peníze a rodinu. Věřím ale, že jsme to všichni zvládli a jsme vděční za to, že se vše začíná uvolňovat a my už zase můžeme hrát fotbal.

Jak jste si nečekané volno užíval vy?
Fotbalová pauza přišla vlastně hned po prvním místráku po zimní přípravě. Pro všechny to bylo strašně dlouhé. Fotbal chyběl všem. Hráčům, trenérům, lidem z klubu, fanouškům a určitě i novinářům. Jinak jsem volno neměl. Pracuji pro firmu, která dodává zdravotnický materiál do nemocnic, takže jsme měli práce dost a dost.



Související články