Foto: Pavel Jiřík st.
Konec u béčka Motorletu jsem nečekal, říká odvolaný kouč Lukič

Konec u béčka Motorletu jsem nečekal, říká odvolaný kouč Lukič

Zaskočený z nečekané změny. Přesně tak se prý cítil trenér Michal Lukič, když se dozvěděl, že končí v pozici hlavního trenéra Motorletu B v Pražská teplárenská přeboru. „Nic podobného jsem nečekal, bylo to pro mě nepříjemné překvapení, ale i tohle je fotbalový život,“ poznamenal kouč, který v nedohrané sezoně dovedl rezervu týmu z Jinonic na sedmou příčku.

Během koronavirové pauzy jste už třetím trenérem u týmů z Pražská teplárenská přeboru, který skončil. Co na to říkáte?
Že je to docela dost změn. Já jsem absolutně nečekal, že bych měl končit. Všechno fungovalo, v tabulce jsme byli v klidu, trénovat chodilo hodně lidí, nebyl nejmenší problém.

Čím si tedy vysvětlujete, že se šéfové Motorletu rozhodli udělat změnu?
Mě na tom mrzí hlavně to, že jsem se o svém konci dozvěděl vlastně náhodou, že za mnou do té doby nikdo nepřišel a neřekl, je to tak a tak, máme ty a ty plány. Až když už jsem nějakou informaci měl, všechno přišlo oficiálně. Vím, že přijde do kategorie mužů snad dvacet dorostenců, tak si asi ve vedení řekli, že jsou sehraní s Honzou Rajnochem, který je vedl. Konec jsem prostě nečekal.

V klubu fungujete i jako trenér kategorie hráčů narozených v roce 2007. Vedení říkalo, že vám nechá víc času a prostoru u mládeže. Co vy na to?
Když jsem to zaznamenal, tak jsem si říkal, že jsem přece bez problémů stíhal všechno. Chyběl jsem jen jednou na týden, když jsem byl pryč s reprezentací v plážáku. Jinak nebyl sebemenší problém, i proto jsem ze všeho zaskočený. Chápal bych, kdyby to byl ze strany béčka nějaký propadák, nebo bychom třeba hráli špatně. Ale všechno fungovalo tak jak má.

Je pravdou, že Motorlet B byl vzdálený sestupovým příčkám.
Béčko je vždycky tak trochu specifický tým, musíte tam řadu věcí skloubit a myslím, že nám se to povedlo. Přebor je docela těžká soutěž, nevedlo se nám tam špatně. Ale už se stalo. Teď mě ještě čeká 7. června rozlučkový zápas a bude konec.

Takže jste až do 7. června u týmu spolu s Janem Rajnochem?
Ne. Tým už vede Honza. Mě čeká jen poslední zápas proti béčku Admiry na jeho hřišti. Klukům jsem samozřejmě řekl, že končím, rozloučili jsme se. Pak přišel do kabiny i pan Blažek (předseda klubu) a všechno jim potvrdil.

Momentálně tedy fungujete u mládeže?
Přesně tak, dostal jsem tam za úkol vykopat ligu, cíl je jasný a my ho budeme chtít splnit. Četl jsem, že by mě klub chtěl využít i v oblasti skautingu, ale o tom jsme se ještě s nikým nebavil, co přesně si klub představuje.

Bez fotbalu ale každopádně nezůstanete...
Kluci hrají zápasy, kalendář máme nabitý. Upnul jsem se na tuhle práci, je před námi velká výzva.



Související články