Foto: Pavel Jiřík st.
Motorlet B hlásí změnu trenéra. Lukič pokračuje u mládeže, rezervu povede Rajnoch
28.05.2020

Motorlet B hlásí změnu trenéra. Lukič pokračuje u mládeže, rezervu povede Rajnoch

Třetí trenérskou změnu hlásí v krátké době kluby Pražská teplárenská přeboru. Po Třeboradicích a Hostivaři pustila do světa novinku rezerva Motorletu. Tam skončil po necelém roce jako hlavní kouč Michal Lukič a na lavičce jej střídá bývalý reprezentant Jan Rajnoch, jenž hraje za třetiligové áčko klubu z Jinonic. „Změnu mohu potvrdit. Honza Rajnoch od pondělí vede rezervu,“ řekl Vladimír Kubert, místopředseda fotbalového oddílu.

Kubert zdůraznil, že spolupráce s koučem Lukičem rozhodně nekončí. Tvrdí, že u rezervy odvedl svoje. V Jinonicích ale nastavilo vedení určitou koncepci, v klubu funguje trenérská rada a ve výsledku nyní dochází ke změnám.

„Děkujeme Michalu Lukičovi za výbornou práci u béčka. I kdyby se přeborová sezona dohrávala, věřím, že bychom neměli s udržením problém. Trenér Lukič u nás v klubu pokračuje, věříme, že nám výrazně pomůže u mládeže,“ poznamenal Kubert. Po šestnácti odehraných kolech figuroval Motorlet B s 23 body na sedmé příčce.

Cílem klubu je, aby Motorlet hrál žákovskou ligu, a to je podle šéfů parketa právě pro kouče Lukiče, jenž momentálně vede i žáky ročníku 2007. „Využijeme jeho služby také v oblasti skautingu, potřebujeme mít o mládeži přehled,“ dodal Kubert.

Pozice hlavního trenéra u rezervy Motorletu se tak v pondělí ujal bývalý reprezentant Jan Rajnoch. „Má elán a chuť do práce. Vedl dorost, takže mu do béčka přejde i řada jeho současných svěřenců,“ vysvětlil Kubert, proč padla volba při hledání nového kouče právě na Rajnocha.

V roli asistenta mu vypomůže Miroslav Kratochvíl, jenž v jinonickém klubu vedl „šestnáctku“. Naposledy pak působil u třetiligového konkurenta ze Zbuzan. „Tam ale nakonec neodtrénoval vzhledem k situaci ani zápas,“ upozornil Kubert.

Posun Rajnocha na trenérskou pozici u přeborové rezervy neznamená, že by ukončil hráčskou kariéru. „Počítáme s tím, že bude dál hrát za áčko třetí ligu. Za rezervu by nastupovat neměl,“ naznačil funkcionář Motorletu.