Budeme chtít vyhrávat a dávat hodně gólů, říká nový trenér Třeboradic Rambousek

Budeme chtít vyhrávat a dávat hodně gólů, říká nový trenér Třeboradic Rambousek

Hotovo! Novým trenérem fotbalistů Třeboradic v Pražská teplárenská přeboru bude Robert Rambousek. Ten se po roční pauze znovu vrací k trenérské práci. „Potřeboval jsem si chvíli odpočinout, ale teď už jsem znovu dostal chuť do práce a když přišla nabídka Třeboradic, hned jsem souhlasil,“ prozrazuje kouč, který v minulosti sedm let působil v konkurenční Admiře.

Fotbal v nižších soutěžích zastavila pandemie koronaviru. Byl jste překvapený, když přišla nabídka?
Potěšilo mě to, bylo to milé překvapení. Já jsem byl teď rok bez fotbalu. Věnoval jsem se rodině, práci a domácnosti, ale už jsem cítil, že bych se rád vrátil. Přišlo to jako na zavolanou. Ale je pravda, že situace kolem koronaviru fotbalu nepřála.

Jak jste tu těžkou dobu přečkal?
Myšlenky na fotbal jsem v tu dobu moc neměl. Hlavní bylo zdraví. Třeba za rodiči jsem jezdil a zdravil je pod oknem, takhle jsme si i povídali. Jsem rád, že se to pomalu všechno zase vrací k normálu a rozjíždí se i fotbal.

Nepřišlo vám zvláštní, že nabídka přišla ve chvíli, kdy se ještě dlouho nebude hrát?
Třeboradice se dostaly do situace, kdy jim z rodinných důvodů skončil trenér a hledaly nového. Tak se ozvaly a jsem rád, že mně. Pro trenéra je dobré, když je bez práce, tak že se ozve klub před zimní pauzou. Během té dlouhé doby má čas na to, aby dobře poznal tým. A teď je přestávka ještě delší, takže se to hodilo.

Máte konkrétní představu, jak budou následující týdny z pohledu Třeboradic vypadat?
Budeme trénovat až do konce června. To je dostatečný čas na seznámení s týmem. Pak bude volno a následná letní příprava už musí běžet. Týmu jsem byl už minulý týden představen, máme za sebou dvě tréninkové jednotky. Chystají se i nějaké přípravné zápasy.

Někdo chce hrát co nejvíce, někdo spíš vyčkává a chce, aby se tým nejprve tréninkově rozjel. Jaké zápasové tempo nastolíte?
Se zápasy začínáme v sobotu, kdy budeme hrát v Ďáblicích. Zatím jsou domluvená tři utkání, ještě jedno bychom chtěli přidat.

Máte za sebou pár tréninků, jaký dojem na vás tým udělal?
Všichni víme, že Třeboradice jsou dlouhodobě kvalitním týmem s dobrými fotbalisty. O tom, zda bude potřeba tým nějak doplnit, je v tuhle chvíli předčasné mluvit. Předem nechci soudit. Každý z hráčů má šanci se ukázat. Na prvním tréninku bylo devatenáct lidí, což je hodně slušné.

Šéf klubu Kott říkal, že by byl rád, aby se Třeboradice vrátily do špičky tabulky a vyhrály i pohár. Dostal jste tedy právě tohle za úkol?
Pro mě je prvotní poznat hráče, dát všechno dohromady a pochopitelně chceme, aby se vyhrávalo. Samozřejmě si to přeje i vedení klubu, ale takhle konkrétní úkol jsem přímo nedostal. Budu chtít, aby Třeboradice dávaly hodně gólů.

Od fotbalu jste si dal sice pohov, ale Pražská teplárenská přebor jste jistě sledoval. Jaký dojem na vás udělal?
Já jsem od fotbalu vážně vypnul, totálně. Samozřejmě jsem viděl výsledky, věděl jsem, že se daří béčku Admiry. Její kvalitní dorost došel do kategorie dospělých a je to vidět. Práce s mládeží tam je výborná. Není pro mě překvapením, že přebor vedli.

Chápu to správně, že právě na derby s Admirou B se asi pořádně těšíte, že?
V klubu jsem byl sedm let, pěkných sedm let. Spolupráce fungovala a moc rád na to vzpomínám. Hodně kluků znám, stejně jako funkcionářů, takže se na ten zápas fakt těším. I v třeboradickém kádru mám hráče, které jsem dřív vedl - je tu Hájek a Janda. Není to ale jen o utkání s Admirou B. Ve fotbale dělám dvacet let, nabral jsem novou energii, mám chuť do práce a těším se na každý zápas.