Foto: Pavel Jiřík st.
Třeboradice hlásí změnu trenéra. Novák se rozhodl skončit, do akce jde Rambousek
20.05.2020

Třeboradice hlásí změnu trenéra. Novák se rozhodl skončit, do akce jde Rambousek

Pražská teplárenská přebor sice letos předčasně kvůli pandemii koronaviru skončil, týmy ale rozhodně nehlásí klid zbraní. Některé z nich už se rozjely a hrají přípravné zápasy, další ale přicházejí i se zásadními změnami. Třeba Třeboradice během dlouhé pauzy oznámily změnu trenéra. Dosavadní kouč Jan Novák (na fotografii) končí a nahradí jej Robert Rambousek.

„Je pravda, že jsem skončil. Rozhodlo to, že jsem většinu času trávil na hřišti a neměl čas na děti. Byl jsem na fotbale šest dní ze sedmi,“ přiznal Jan Novák.

Ten se k prvnímu celku Třeboradic přesunul od rezervy a moc si vážil možnosti, kterou od vedení klubu dostal, tedy že si mohl vyzkoušet Pražská teplárenská přebor. „Když jsem synovi říkal, že se zase začne trénovat a on si povzdechl, že zase nebudu často doma, tak mě to vzalo a uvědomil jsem si, jak je pro mě rodina důležitá,“ konstatoval Novák.

V Třeboradicích bude působit dál, nevrátí se ale k rezervě. „Budu dál jen u přípravky, kde mám kluka,“ poznamenal Novák s tím, že si teď od kategorie dospělých hodlá dát rok či dva pauzu. „Pak bych se ale chtěl vrátit,“ vyslovil přání.

I když se rozhodl na místě prvního kouče skončit, stojí si za tím, že pro něj angažmá v Pražská teplárenská přeboru bylo velkou šancí a zkušeností. „Moc mě to bavilo. Byla to šance a já doufám, že nebyla moje poslední. Je mi jasné, že dostat se na lavičku přeborového týmu nemusí být do budoucna jednoduché. Ale teď jsem tu změnu chtěl udělat,“ vysvětlil Novák.

Dění v klubu bude mít díky angažmá u přípravky na očích. „Pochopitelně budu kluky sledovat, s šéfy klubu jsem ve spojení také. Rozhodně budu klukům držet palce, aby v tabulce hráli na místech, kde mají Třeboradice být, tedy nahoře,“ dodal nyní již bývalý třeboradický kouč.

Přání trenéra překvapilo šéfa klubu Pavla Kotta, nicméně kouči pochopitelně vyhověl. „Řekl nám, že se chce věnovat dětem a rodině, u nás bude dělat dál přípravku,“ konstatoval Kott, který okomentoval i volbu nového kouče. Hráčům bylo jméno oficiálně oznámeno v úterý.

„Trenéra Rambouska znám delší dobu. Dal si teď nějaký čas pauzu, takže věříme, že bude mít tah na branku. Je to chlap, který má zkušenosti s mládeží i dospělým fotbalem. Věřím, že nešlapeme vedle, má velkou chuť do práce,“ poznamenal šéf Třeboradic.

I proto, že se Kott s Rambouskem znali, netrvaly trenérské námluvy dlouho. „Dohodli jsme se za dvacet minut,“ prozradil Kott.

Ten si stojí za tím, že bude nový kouč pokračovat v práci, kdy se Třeboradice snaží zabudovávat do týmu mladé hráče. „Na jaře nám to zhatil koronavirus,“ pokrčil rameny šéf přeborového klubu.

A jaký cíl mají Třeboradice pod vedením nového kouče? Bude to triumf v Pražská teplárenská přeboru, nebo snad vítězství v pohárové soutěži? „Je jasný, že budeme chtít vyhrávat,“ usmál se Kott.