Foto: Lukáš Fabián
Škola technik a hra 1 proti 1. Mistr světa Weber nachystal netradiční fotbalový kemp
07.05.2020

Škola technik a hra 1 proti 1. Mistr světa Weber nachystal netradiční fotbalový kemp

Atraktivní fotbalový kemp proběhne začátkem srpna v nově zrekonstruovaném areálu SK Modřany. Od 3. do 7. srpna se zde koná 1. ročník Fotbalové školy s Honzou Weberem, což je jediný profesionální freestylista v České republice a sedminásobný mistr světa. Na účastníky čeká pět dní zaměřených na zlepšení fotbalových technik a dovedností, včetně hry 1 proti 1. Tady bude trenérem nejlepší český street fotbalista a přeborník v této disciplíně Martin Gajdoš. Běžné fotbalové tréninky a klasické metody tedy rozhodně nečekejte.

„Kemp bude zaměřen čistě na techniku, a to nejen držení míče ve vzduchu, což souvisí se zpracováním, prvním dotekem, voleji a half voleji, ale také hru jeden na jednoho, kde bude celou dobu přítomen náš nejlepší český street fotbalista Martin Gajdoš. Ten umí neuvěřitelné kousky a stovky kliček, na které se všichni mohou těšit. Zároveň se je naučí ve speciální street fotbalové aréně k tomu určené. Kemp nebude žádný dril, bude hodně zážitkový, kde naše techniky umožnují zábavnou výuku formou hry a různých výzev,“ popisuje Weber.

Jeho příměstský fotbalový kemp si klade za cíl během týdne účastníkům ukázat efektní a zároveň efektivní techniky, které se dají využít ve fotbale. „Nejsem zatím takový optimista, abych si myslel, že čistě freestyle fotbal by natolik zaujal, a proto ty nejlepší freestylové techniky použijeme ke zlepšení klasické fotbalové hry. Dlouho takto trénuji mladé fotbalisty individuálně, včetně kluků ze Sparty či Slavie, a tak věřím, že tato forma má velký potenciál a může hodně pomoci právě v individuálním technickém rozvoji. Koneckonců takový Messi, Ronaldo, Pogba, Neymar, či Ronaldinho také základy freestylu bez problémů ovládají,“ říká Weber, který bude přítomen po celou dobu kempu. „Sám se na kemp moc těším a chci být u toho. Stejně tak street fotbalista Martin Gajdoš. Věřím, že účastníci se těší právě na netradiční formu a určitě tedy nechci být jen "tváří" kempu, která by se objevila na den nebo dva.“

Kemp je určený pro děti ve věku od 9 do 13 let. Kapacita 1. ročníku je 30 účastníků a cena je 5 500 Kč. V té je zahrnutý i úvodní balíček v hodnotě 1 500 Kč s dresem s vlastním jménem účastníka, poloprofesionálním footbagem apod. V ceně je rovněž na každý den zajištěn oběd, dvě svačiny a celodenní pitný režim. Tréninky budou od 8.30 do 16.30 hodin.

„Myšlenka na pořádání kempu byla již dlouho, ale v létě je vždy hodně akcí a bylo tedy obtížné najít čas a zároveň jsem to nechtěl jen přehodit na někoho jiného, ale na vše si dohlédnout. V současném stavu to ale není problém a času mám spoustu. Kromě zmíněného individuálního technického rozvoje bude kemp hodně zážitkový a účastníky čeká workshop jednoho z našich nejlepších parkouristů, vyzkouší si fotbalovou střelnici, která objíždí ligové stadiony, kondiční trenér olympijského vítěze Lukáše Krpálka připraví zajímavou přednášku o výživě a samozřejmostí bude také známý fotbalový host. Každý den bude tedy nějaké zajímavé zpestření a na závěr i velký turnaj o celkového vítěze,“ láká Weber.

Pro registrace a další pokyny pište na email: honzaweber@email.cz s předmětem "Fotbalový kemp".