Foto: Pavel Jiřík st.
V přeboru padají krásné branky, mám radost, že jsem se dostal do výběru nejhezčích, říká Walter z Újezdu

V přeboru padají krásné branky, mám radost, že jsem se dostal do výběru nejhezčích, říká Walter z Újezdu

Prásk. Míč se nese vzduchem a vymete horní růžek branky. Na světě je výstavní trefa, která by byla ozdobou nejedné slavné ligy. Právě takové jsou k vidění i v Pražská teplárenská přeboru, nejvyšší pražské soutěži, která se ale kvůli celosvětové pandemii koronaviru musela ukončit. A tak si fanoušci parádní góly vychutnávají už jen v sestřizích na webu PFS. Třikrát se tam blýskl parádním zásahem také Ondřej Walter z Újezdu Praha 4. „Mám samozřejmě radost, když se člověk do podobného výběru dostane,“ přiznává pětatřicetiletý záložník.

Když jste zjistil, že jsou sestřihy gólů na webu, hledal jste, zda tam vaše trefy jsou?
Nemůžeme hrát zápasy ani trénovat s týmem, tak člověk pochopitelně kouká na internet, co je ve fotbale nového. Takže jsem viděl, že tam sestřihy gólů máte. Viděl jsem asi tři. Je vidět, že v přeboru padají krásné branky. Ale jména střelců po mně nechtějte, tolik to zase nesleduji.

Vyloženě svoje zásahy jste tedy nehledal?
Nějaké góly už jsem dal, takže to všechno beru s odstupem. Ale samozřejmě mě těší, když člověk vidí, jak to tam spadlo. Mám radost, že jsem se do sestřihu dostal, ale že bych se tím kochal denně, to ne. Hlavně jsem rád, že ty góly pomohly k výhře Újezdu Praha 4.

Nepochlubil jste se ani na sociálních sítích?
Tam jsem to rozhodně nedával. Já jsem obecně rád za každý gól, který dám. Nebo když na nějaký přihraji a nám se povede utkání vyhrát. To je důležité. Je jedno, jestli dáte gól ranou do šibenice, nebo míč dotlačíte do brány třeba kolenem.

To byste pak byl třeba televizním borcem na konec...
Zase by mě vidělo v televizi víc lidí. (usměje se) Jak jsem říkal, hlavní je, aby se vyhrávalo.

Újezd Praha 4 hodně těží ze standardních situací, pak je šance, že parádní góly padnou, vyšší. Souhlasíte?
Že jsou standardky naše výhoda, to není žádné tajemství. Dokážeme z nich hodně těžit. Z jedné strany je kope Tomáš Podvín, z té druhé já. Prosadil se z nich i Honza Jeřábek a taky se dostal do toho výběru na internet. Je to naše zbraň.

Zmínil jste, že je hlavní, aby se vyhrálo. Jenže kvůli pandemii koronaviru byla sezona předčasně ukončena, co na to říkáte?
Rozhodnutí padlo a hlavním faktorem při tom rozhodování podle mého bylo zdraví. Kdyby se hrálo později dál, byla by tam rizika. Myslím, že tenhle verdikt je naprosto v pořádku. Jsem zastáncem toho, že na prvním místě musí být zdraví. Jasně, že nám všem fotbal chybí a ještě pár měsíců bude chybět, ale nedá se nic dělat. Hlad po fotbale bude větší a větší, ale zdraví je nejdůležitější.

Trenér Jeřábek řekl, že kdyby Újezd Praha 4 skončil na prvním místě, tak by s největší pravděpodobností měl zájem o účast v divizi. Štve vás, že si na útok na první místo musíte počkat?
O tom útoku na divizi se moc nahlas nemluvilo, ale je jasné, že jsme v téhle sezoně chtěli o první místo zase zabojovat. Je určitě škoda, že jsme o šanci hrát o první místo takhle přišli. Vím, že divize by byla pro spoustu kluků životním zážitkem. A k tomu útoku na první místo, uvidíme, co bude. Ale Újezd Praha 4 bude určitě chtít hrát zase nahoře. Budeme chtít hrát do třetího místa. Když je tým nahoře, všechny to pochopitelně i víc baví.

Vy máte zkušeností z třetí ligy a divize více než dost. Vás by vyšší soutěž také lákala?
Upřímně, přemýšlel bych o tom, zda ve svém věku do divize ještě jít. Třetí ligu a divizi jsem hrál celý život.

Vy jako fitness trenér ale určitě budete nadupaný, i když jsou tělocvičny zavřené, ne?
Cvičím doma, chodím běhat, mám i pár lekcí s klienty přes internet. Ale že bych dřel nějak na krev každý den a dával si do těla, to asi ne. Nemám navíc nějaké tendence k tloustnutí. Ale pohyb mám, navíc stavíme barák. Určitě se nenudím, hodně času trávím s prckem. To si užívám.

Nedostal jste od trenéra za úkol vymyslet nějaké domácí cvičení pro celý tým?
Ne, ale připravil jsem takovou týdenní výzvu s pěti cviky, které měly deset opakování. Zveřejnil jsem ji, ale kdo z kluků toho využil, po tom jsem nepátral. K dispozici ji měli i moji klienti, které vedu v zaměstnání. Ale nevím, jestli se toho někdo chytil. Možná víc zabodoval se svou výzvou spoluhráč Kuba Malčánek. Jeho výzva by mohla být pro kluky zajímavější... (usměje se)

Počítám, že tam asi o cvičení nešlo. Jak jste se k téhle výzvě postavil?
Do téhle výzvy jsem nešel. Nemám totiž takové zásoby. (usměje se)

Jak přísná pravidla stanovil trenér Jeřábek?
Máme zkušené mužstvo, ještě než byl ohlášený předčasný konec sezony, tak to trenér nechal všechno čistě na nás. Teď v úterý se otevřela některá sportoviště, dají se dělat věci individuálně. Tak jsem zvědavý, jak to bude. Počítám, že se trenér teď asi ozve. Čekají nás měsíce volna a kdyby člověk nedělal nic, to by byla vražda. Bude se pracovat individuálně a až to situace dovolí, tak budeme trénovat společně. Teď musíme pracovat každý sám a čekat. Až se to rozjede, bude asi i víc přípravných zápasů. Všichni budou natěšení, vždyť jaro ani pořádně nezačalo a už je konec.

SESTŘIHY NEJHEZČÍCH PODZIMNÍCH GÓLŮ PRAŽSKÁ TEPLÁRENSKÁ PŘEBORU 



Související články