Foto: Pavel Jiřík st.
Rezerva Admiry oprášila zimní plán. První místo? Hlavní je zdraví, říká kouč

Rezerva Admiry oprášila zimní plán. První místo? Hlavní je zdraví, říká kouč

Po prvním jarním kole si vybírá Pražská teplárenská přebor nucenou přestávku, celý svět řeší pandemii koronaviru Covid-19 a pochopitelně i Pavel Gregor, kouč přeborového lídra Admiry B, si to dobře uvědomuje. „Jako největší úspěch budu brát, když se v době, až to všechno překonáme, všichni u fotbalu ve zdraví zase sejdeme a budeme mít z fotbalu radost,“ říká Gregor.

Jak moc vám fotbal v životě chybí?
Moc. Je to pro mnohé z nás obrovská výplň času. Ale jednoznačnou prioritou je zdraví, ten virus je hodně nebezpečný. Vnímáme všechno, co se děje a bereme to všechno vážně. Jde o zdraví hráčů, o zdraví každého z nás.

Nejprve to vypadalo, že se bude v soutěžích pokračovat...
Realisticky jsme se chystali vždy na danou situaci, která se hodně často měnila. Nejdříve jsme se chystali na přeborové jaro, to jsme rozehráli. Pak jsme byli připravení, že bude na zápase maximálně sto lidí i s hráči, jenže pak ten počet klesl na třicet, a to už nebylo únosné. Ještě jsme se chystali na nějaké tréninky střídavě s áčkem, jenže když pak byla situace ještě vážnější, skončilo to tak, že je areál na Admiře uzavřený a trénovat se dá leda individuálně.

Takže jste najeli na program, který měl tým během zimní pauzy v době, kdy nebyla společná příprava?
Přesně tak. Hodí se nám to, co jsme rozjeli v prosinci. Oprášil se sdílený web, kam kluci budou dávat to, co dělali. Jestli si šli zaběhat, nebo třeba doma cvičili. V zimě se to hojně plnilo. Ale pořád je jasné, že jde o jakési udržování a ne o cílený trénink.

Takže hráči hlavně nesedí doma a hýbou se...
Pohyb je důležitý i pro psychiku. Kluci si dají nějaký výklus na čas, samozřejmě nemůžou jít makat třeba do fitka, ale hlavní je, že se budou hýbat a nebudou tloustnout. V zimě kluci dávali na ten web posilování, různé individuální aktivity jako squash, to teď nejde. Ale chceme, ať jsou v pohybu, protože momentálně není jasné, jak to celé se sezonou dopadne.

Přemýšlel jste o tom, jak dlouhá by mohla být koronavirová pauza, aby se sezona stihla dohrát a bez problémů začala i ta následující?
V tomhle je to hodně složité, protože letní přestávka je krátká. Myslím, že všichni by byli nejraději, aby se mohlo hrát co nejdříve. Fotbal je náplň našeho volného času, ale zároveň musíme myslet na to nejdůležitější, a to je zdraví každého člověka. Takže si netroufám říct, co bude. Nezbývá nám než čekat, co se stane.

Jak se v těžkých dobách bez fotbalu zabavíte vy? Přispějete hráčům také něčím na web?
Co se týče mě, tak jsem se nenudil, mám u nás ve firmě na starosti celé oddělení a přecházeli jsme na home office. A co se týče sportovních aktivit? Tak já se půjdu projít podél Vltavy. (usměje se) A taky ve volném čase budu studovat. Fotbalové i nefotbalové věci. Ale samozřejmě, čím dřív se budeme moci vrátit k fotbalu, tím lépe.

Ten současný stav je zvláštní, když hráči trénují samostatně. Třeba už se soutěže ani nedohrají...
Je to takový divný stav, když teprve začalo jaro. V tabulce jsou áčko i dorost Admiry zachráněny, my jsme první, ale pořád cítíme, že je to nedokončené. Takže se nebavme o nějakém prvním místě, já budu brát jako největší úspěch, když se po překonání současného problému s koronavirem všichni ve zdraví sejdeme. Přeju si, ať se vrátíme k fotbalu a všichni jsme v pohodě a máme z něj zase radost.