Foto: Jiří IPSER
První dva jarní hattricky: Čvančara a Szotkowski
11.03.2020

První dva jarní hattricky: Čvančara a Szotkowski

Nejvyšší soutěž FORTUNA:LIGA má za sebou už čtyři jarní dějství, nicméně výraznější zápis do listiny střelců v podání fotbalistů pražských mužstev přinesl až start dalších soutěží během druhého březnového víkendu. Hattrick si shodně připsali dva hráči, kteří nastoupili za B-mužstva v Pražská teplárenská přeboru Prahy: Tomáš Čvančara (Vyšehrad) a Marek Szotkowski (Viktoria Žižkov).

Čvančara je se sedmi trefami nejlepším střelcem A-týmu Vyšehradu ve druhé nejvyšší soutěži, v jarní premiéře ale nemohl nastoupit proti Vítkovicím vinou stopky za čtyři žluté karty. Nastoupil tedy alespoň za rezervu šemíků, a bylo to hodně znát. Do sítě Újezdu nad Lesy, třetího týmu tabulky, se trefil v rozmezí 51 minut, i když napotřetí skóroval z penalty.

Další dvě branky domácích připojil Martin Klán, a tak Vyšehrad B porazil soupeře z východního okraje metropole 5:2. Zelený dres týmu z Prahy 21 oblékl mj. 40letý bývalý reprezentant David Jarolím, který je od letoška současně trenérem staršího dorostu právě Vyšehradu. Obě branky hostí padly po jeho akcích.

Szotkowski přišel na Žižkov z Baníku Ostrava, naposledy však hrál MSFL za Odru Petřkovice a pomohl jí na podzim pěti brankami k druhému místu v tabulce. Béčko viktoriánů si pozvalo k jarní premiéře přeboru svého soupeře z Podolí na hřiště Tempa, kde mu uštědřilo výprask 8:0. Szotkowski si rozvrhl své tři branky do časového rozmezí 62 minut. Dvakrát se trefil jeho spoluhráč Tomáš Vild. Karel Hejný, na podzim nejlepší střelec žižkovské rezervy s jedenácti góly, odešel v zimní pauze do třetiligového rakouského BSK Bischofshofen.

Pořadí střelců pražských mužstev stále suverénně vládne dvojice Daniel Urban (Přední Kopanina) a Ondřej Kotlík (Dukla Jižní Město). První z nich nastřílel na podzim 18 branek, druhý 17. V jarní premiéře přeboru se ale ani jeden z nich netrefil do černého.

Pražský střelec (počet gólů)

18 – Urban (Přední Kopanina)

17 – Kotlík (Dukla JM)

11 – Kozák (Sparta, z toho 3 v Mol Cupu), Čvančara (Vyšehrad, z toho 4 za B-tým v přeboru), Juliš (Sparta B), Gračko (Kolovraty), Hejný (Viktoria Žižkov B)

10 – Kanga (Sparta), Zahálka (Admira), Kalivoda (Královice)

9 – Škoda (Slavia, z toho 4 v Mol Cupu), V. Kostka (Meteor), T. Kadlec (Třeboradice), Křivánek (Újezd nad Lesy), Michálek (Admira B), Walter (Újezd Praha 4)

8 – T. Souček (Slavia), Rondič (Slavia B), Bužík (Radotín), M. Klán (Vyšehrad B), Panýrek (Admira B), Turek (Hostivař)

7 – Tetteh (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu), L. Holík (Dukla), Batioja (Viktoria Žižkov, 1 za B-tým v přeboru), Osmančík (Bohemians 1905 B), Pelikán, Štefan (oba Admira B), Brabenec (Dukla JM), Císařovský (Radotín), Jůzek (Podolí), T. Lukič (Motorlet B), Snop (Újezd nad Lesy), Sus (Královice), Vašut (Zličín), Viktorin (Třeboradice), Vild (Viktoria Žižkov B)

6 – M. Hašek (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu), Ugwu (Bohemians 1905, 1 v Mol Cupu a 5 za B-tým v ČFL), Hadaščok (Dukla, 1 v Mol Cupu), Gonzalez (Dukla, 2 v Mol Cupu), Čapek (Viktoria Žižkov, 2 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), A. Fotr (Motorlet, 2 v Mol Cupu), Rossmann (Motorlet, 5 za B-tým v přeboru), Nabiyev (Slavia B), Vieira (Loko Vltavín, 1 v Mol Cupu), Jindř. Novotný (Meteor, 1 v Mol Cupu), Belán, Šafránek (oba Uhelné sklady), Alexandr (Vyšehrad B), Doležel (Újezd Praha 4), Vacík (Královice)

5 – Hušbauer (Slavia), Olayinka (Slavia, z toho 1 za B-tým v ČFL), Vodháněl (Bohemians 1905, 1 v Mol Cupu), Tetour (Dukla, 1 v Mol Cupu), Preisler (Dukla, 2 v Mol Cupu), Diviš (Viktoria Žižkov, 1 v Mol Cupu), Vojta (Motorlet), Žaloudek (Motorlet, 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL a 1 rozhodující penalta v rozstřelu v Mol Cupu), Horák (Sparta B), Le Tuan (Bohemians 1905 B), Ullman (Dukla B), Radimský (Admira, 2 v Mol Cupu), P. Červenka, Grznár (oba Třeboradice), Formáček, Pospíšil (oba Královice), Kuč, L. Šedivý (oba Újezd nad Lesy), Běhounek (Újezd Praha 4), Dominik Farkaš (Dukla JM), Hák (Přední Kopanina), V. Klán (Uhelné sklady), Merta (Zličín)

4 – Hložek (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu), Karlsson (Sparta, 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v ČFL), Tecl (Slavia, z toho 2 za B-tým v ČFL), Verner (Vyšehrad), Laňka (Vyšehrad, 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), Urbanec (Viktoria Žižkov, 1 v Mol Cupu), Halgoš (Viktoria Žižkov, 1 v Mol Cupu a 2 za B-tým v přeboru), Krunert (Dukla, 2 za B-tým v ČFL), Jakab (Dukla, 3 za B-tým v ČFL), Čtvrtníček (Loko Vltavín), Lauko (Dukla B), Zeronik (Slavia B), Glasnovič (Aritma), J. Hájek, Petr (oba Třeboradice), D. Jarolím, Vít (oba Újezd nad Lesy), V. Junek (Meteor), J. Holík (Kolovraty), Kocourek (Uhelné sklady), D. Macháček (Hostivař), Tomaides (Újezd Praha 4)

3 – Coufal, Masopust, Ševčík (všichni Slavia), João Felipe (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu a 2 za B-tým v ČFL), Bartek, Havel (oba Bohemians 1905), Keita (Bohemians 1905, 1 v Mol Cupu), Hronek (Bohemians 1905, 1 za B-tým v ČFL), Pulkrab (na podzim 1 za Spartu B v ČFL, na jaře 2 za Bohemians 1905), F. Hašek (Dukla), Kovaľ (Dukla, 1 v Mol Cupu), Chlumecký (Dukla, 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v ČFL), David Douděra (Dukla, 2 v Mol Cupu a 1 za B-tým v ČFL), Březina, Gil, Súkenník (všichni Viktoria Žižkov), Tenorio (Viktoria Žiž-kov, všechny 3 v Mol Cupu), Nitrianský (Vyšehrad), Vejvar (Vyšehrad, 2 v Mol Cupu), Veselý (Vyšehrad, všechny 3 v Mol Cupu), Karabec, Mareček, Prokopec (všichni Sparta B), Martin Douděra, Vaněk (oba Slavia B), Vosický (Admira), Michal Douděra (Admira, 1 za B-tým v přeboru), Šípek (Loko Vltavín), Radosta (Motorlet, 1 v Mol Cupu), Studnička (Dukla B), Turbák (Aritma), Frantl (Meteor, z toho 1 rozhodující penalta v divizi a 1 v Mol Cupu), Bednář, Brož, Jeník, Krob, Mráček (všichni Podolí), M. Lafek, F. Novák, Petrák, Trávník, Žampa (všichni Dukla JM), Bous, Šlajchrt (oba Zličín), Hrabina, Palečko (oba Motorlet B), Jeřábek, Vrabec (oba Újezd Praha 4), Macej, Žežulka (oba Vyšehrad B), Böhm (Kolovraty), Nevařil (Královice), Pavlata (Admira B), Penc (Hostivař), Szotkowski (Viktoria Žižkov B), J. Šedivý (Újezd nad Lesy), Šultes (Přední Kopanina, z toho 1 v Mol Cupu)

2 – Kúdela, Musa, Stanciu, Traoré (všichni Slavia), Frydrych, Van Buren (oba Slavia, oba 1 v Mol Cupu), Provod (Slavia, z toho 1 za B-tým v ČFL), Kaya (Sparta), M. Frýdek (1 v Mol Cupu), Hancko (1 v Mol Cupu), Matěj Hanousek (Sparta, oba góly v Mol Cupu), Podaný, Vacek (oba Bohemians 1905), Bašič, Pouček (oba Vyšehrad), Daniel Kozel (Vyšehrad, 1 v Mol Cupu), Jos. Bazal (Viktoria Žižkov), Opluštil (Viktoria Žižkov, 1 v Mol Cupu), Ayong (Dukla, 1 v Mol Cupu), Bederka, Buneš, Nátr, Puškáč, Záviška (všichni Bohemians 1905 B), M. Hovorka, Maione, Šnajdr (všichni Loko Vltavín), Podzimek (Loko Vltavín, 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Pejša (Loko Vltavín, 1 v Mol Cupu), Hodek, Kim, Kott, Palacios (všichni Dukla B), Dvorský, Sodoma (Motorlet, oba 1 v Mol Cupu), Čepelák (Motorlet, 2 rozhodující penalty v rozstřelu v ČFL), Jonáš (Motorlet, 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), Ben Chaim (Sparta B), Dao (Sparta B, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Červ, J. Janoušek (oba Slavia B), Martinic (Admira, 1 v Mol Cupu), Frnoch, Rys, Štohanzl (všichni Aritma), Pivrnec, Turák (oba Aritma, oba 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Baran (Aritma, 1 v Mol Cupu), Duong, Dvořák, Ezeala (všichni Meteor), T. Rada (Meteor, 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), F. Babka, Brejcha, Rataj, Richter (všichni Vyšehrad B), Jákl, Karvánek, Trnka, Záruba (všichni Admira B), Lupínek, Navrátil, Pešír, Podvín (všichni Újezd Praha 4), Koc, Šulc, Zilvar (všichni Uhelné sklady), M. Bláha, Kalenda (oba Kolovraty), Cabaňa, Falcon (oba Viktoria Žižkov B), Doležal, Jiránek (oba Radotín), Gröbl, Šindelář (oba Zličín), R. Hanzlík, Kristen (oba Podolí), Hynek, Votřel (oba Kolovraty), M. Blažek (Motorlet B), Chumlen (Újezd nad Lesy), Inneman (Dukla JM), Kadlčík (Hostivař), D. Kolář (Přední Kopanina), Mbah (Třeboradice), Ptáček (Královice)

1 – Costa Nhamoinesu, Plavšič, Sáček, Vindheim (všichni Sparta), L. Hůlka, Krch, Nečas, J. Rada, Vaníček (všichni Bohemians 1905), Jindřišek (Bohemians 1905, v Mol Cupu), Takács, Zmrhal (oba Slavia), Zelený (Slavia, v Mol Cupu), Kokorovič, Suchan, Švejdík (všichni Vyšehrad), Gebert, V. Mareš (oba Vyšehrad, oba gól v Mol Cupu), Fábry, Kozma, Piroch (všichni Dukla), Dancák (Dukla, v Mol Cupu), Nešický (Viktoria Žižkov), Bezdička, Houha, Kovernikov, David Kozel, Mentberger, Trávníček, Veniger, Vyleta (všichni Dukla B), Drchal, Dudl, Flak, Gabriel, Patrák, Šimáček, Vácha (všichni Sparta B), Begič, Köstl, Schumacher, Vala, Vondra (všichni Bohemians 1905 B), Ogiomade (Bohemians 1905 B, rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Kuchař, Pouzar, Šafařík, Uvíra (všichni Loko Vltavín), Valíček (Loko Vltavín, v Mol Cupu), Badocha, Rajnoch, Soběslav (všichni Motorlet), Suk, Štěpánek (oba Motorlet, oba rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Čácha, Eliáš, Mošna (všichni Admira), Fric (Admira, rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Majer (Admira, gól v Mol Cupu), Baluta, Hošek, Vincour, Zinhasovič (všichni Slavia B), Holeš (Slavia B, rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), J. Junek, Macek (oba Aritma), Roub (Aritma, rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Beneš (Aritma, v Mol Cupu), Holeček (Meteor), Sůra (Meteor, rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Filip, Hamouz, Hauer, J. Hůlka, Jůza, Kraus, Kutina, Matěj Podzemský, Svoboda, Václavík, Zelenka, Žůrek (všichni Motorlet B), Cabadaj, De Oliveira, Faigl, Lanc, V. Souček, Studený, Zbořil (všichni Viktoria Žižkov B), D. Hájek, Jíra, Stýblo, Šilhavý, Valoušek, Vašut (všichni Zličín), Havlín, A. Krivosheev, Potměšil, Sedláček, Votava (všichni Královice), M. Krivosheev, Kubík, Pokorný, D. Souček, Šlegl (všichni Vyšehrad B), Boubín, J. Černý, Mucha, Špaček (všichni Hostivař), Flaks, R. Huleš, Karbulka, Martin Podzemský (všichni Přední Kopanina), Jan Bazal, Eisman, Pavel (všichni Radotín), Brezina, Matěj Vondrka, Zezula (všichni Podolí), Koubek, Ramba, Sainer (všichni Uhelné sklady), Chumlen, Polák (oba Újezd nad Lesy), Klír, Ráža (oba Kolovraty), Malčánek, Jan Novák (oba Újezd Praha 4), R. Mašek, Solař (oba Dukla JM), Kabyl (Třeboradice), Nessoumou (Admira B).

Pražský brankář (vychytané nuly)

17 – Kolář (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu)

7 – Heča (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu)

6 – Lé Giang (Bohemians 1905, z toho 1 za B-tým v ČFL), Koblenc (Loko Vltavín, z toho 1 v Mol Cupu)

5 – Švenger (Viktoria Žižkov), Stareček (Aritma), Toma (Meteor, 1 v Mol Cupu), Bojčuk (Újezd Praha 4), Tlustý (Dukla JM)

4 – Nita (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu), Hruška (Dukla), Šrámek (Admira, z toho 2 za B-tým v přeboru)

3 – Valeš (Bohemians 1905, z toho 1 za B-tým v ČFL), Soukup (Viktoria Žižkov, všechny 3 v Mol Cupu), Kotek (Sparta B), Kouba (Bohemians 1905 B), Jungr (Admira, 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), J. Blažek (Újezd nad Lesy)

2 – Markovič (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu), Otáhal (Vyšehrad, 1 v Mol Cupu), Dočekal (Vyšehrad, 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), F. Rada (Dukla, obě v Mol Cupu), K. Hrubeš, Janáček, Mihálek (všichni Motorlet), Čtvrtečka (Sparta B), Štorc (Loko Vltavín), Borský (Uhelné sklady), Cingel (Admira B), Hubínek (Královice), Krch (Třeboradice), Mačí (Přední Kopanina), P. Mareš (Zličín), Saladiak (Radotín), Velek (Motorlet B)

1 – Fryšták (Bohemians 1905), F. Rada (Dukla), Sirotník (Slavia B), Slavík, Strazzer (oba Hostivař), M. Babka (Vyšehrad B), Jeřábek (Královice), Konečný (Viktoria Žižkov B), Pecho (Újezd nad Lesy), T. Procházka (Kolovraty), Švarc (Přední Kopanina), Michal Vondrka (Podolí), Zýta (Motorlet B).