Foto: Lukáš Fabián
Finále 10. ročníku Dětského fotbalového poháru zná osm finalistů

Finále 10. ročníku Dětského fotbalového poháru zná osm finalistů

Šedesát tři pražských základních škol a jejich reprezentující týmy bojovaly o účast ve velkém finále 10. ročníku Dětského fotbalového poháru. Těchto osm týmů je již známo a titul finalista DFP získaly tyto školy: ZŠ Jílovská, ZŠ a MŠ Barrandov, ZŠ Na Beránku, Masarykova ZŠ Klánovice, ZŠ K Milíčovu, ZŠ Květnového Vítězství, ZŠ Nepomucká a ZŠ Mikulova.

Cesta do finále to byla velmi dlouhá a náročná. Týmy musely zvládnout nevyzpytatelná základní kola a poté i náročná a vyrovnaná semifinále.

První semifinále proběhlo na Pankráci

Ve středu 4. března se za přítomnosti sedmi týmů uskutečnilo první semifinále. Turnaj se hrál systémem každý s každým a k vidění bylo dohromady jednadvacet utkání, ve kterých padlo celkem 43 gólů. Od začátku bylo jasné, že o postup do finále si to rozdají tři školy, a to ZŠ a MŠ Barrandov, ZŠ Jílovská a ZŠ Bítovská. Tento trojboj zvládly nejlépe týmy ze ZŠ a MŠ Barrandov a ZŠ Jílovská. ZŠ Bítovské uškodila remíza 1:1 se ZŠ Hanspaulka. Tato remíza jim sebrala šanci postoupit do finále letošního ročníku. Z toho se naopak radovaly týmy ze ZŠ a MŠ Barrandov a ZŠ Jílovské. Tyto obě školy postoupily s 15 body.

Hala na Motorletu hostila druhé semifinále

Ve čtvrtek 5. března, tedy den po prvním semifinále, se v hale na Motorletu uskutečnilo druhé semifinále. Tohoto turnaje se zúčastnilo šest týmů, které měly stejný herní plán jako účastníci prvního turnaje, tedy každý s každým. V patnácti zápasech nastřílely mužstva celkem 69 gólů. Nejvíce branek vstřelila ZŠ Na Beránku, která se radovala z celkového vítězství s plným počtem bodů a postupu do finále. Tam ji doprovodí Masarykova ZŠ Klánovice, která podlehla pouze ZŠ Na Beránku a se 12 body skončila na druhém místě.

Dvojsemifinále za účasti Kamila Vacka

Dvojsemifinále bylo na programu v úterý 10. března v hale Jedenáctka na pražském Chodově. Do haly celkem zavítalo 13 škol. V prvním semifinále o dvě postupová místa bojovalo sedm týmů osvědčeným systémem každý s každým. S nabitou konkurencí si nejlépe poradily děti ze ZŠ K Milíčovu, které neprohrály a s pěti vítězstvími a jednou remízou se radovaly z postupu do finále. O druhou vstupenku do finále si to rozdaly tři týmy: ZŠ Eden, ZŠ Hostivař a ZŠ Květnového Vítězství. Rozhodovaly maličkosti, které lépe vyzněly pro ZŠ Květnového Vítězství, která dokázala oba své konkurenty porazit 1:0 resp. 2:0 a se 13 body doprovodí ZŠ K Milíčovu do finále letošního ročníku.

Ve čtvrtém semifinále se opět v hracím systému každý s každým utkalo šest základních škol. ZŠ Jeremenkova, ZŠ Zárubova, ZŠ Starodubečská, ZŠ Mikulova, ZŠ Nepomucká a ZŠ Burešova, odehráno bylo celkem 15 utkání. K vidění bylo velmi vyrovnané semifinále, které jako semifinále na druhém hřišti rozhodovaly maličkosti. Heroické výkony dětí ze ZŠ Nepomucká a ZŠ Mikulova přinesly těmto školám postup do vysněného finále, kde se utkají s ostatními finalisty o celkový triumf v Dětském fotbalovém poháru.

Na toto dvojsemifinále dorazil také Kamil Vacek, záložník pražských Bohemians. Ten dětem vyprávěl, jak začal s fotbalem a co jej na něm baví. Poté následovala autogramiáda, kdy dětem podepsal připravené kartičky. Děti si přítomnost ligového fotbalisty se zkušenostmi ze zahraniční velmi užívaly.

Koronavir odsouvá finále Dětského fotbalového poháru

Po úterním nařízení Bezpečnostní rady státu jsou pořadatelé bohužel nuceni finále letošního ročníku odložit na dobu neurčitou. Náhradní termín začnou řešit v okamžiku, kdy stát odvolá toto bezpečnostní opatření. Finalisté budou v dostatečném předstihu o náhradním termínu informováni.


Fotografie