Foto: Pavel Jiřík st.
Fotbal v Praze se hrát bude, na stadionu však nesmí být dohromady víc než 100 lidí
11.03.2020

Fotbal v Praze se hrát bude, na stadionu však nesmí být dohromady víc než 100 lidí

Praha o víkendu nezůstane bez fotbalu, fotbal bez diváků však ano. Pražský fotbalový svaz se bude řídit rozhodnutím Výkonného výboru Fotbalové asociace ČR, který se usnesl, že se zápasy na krajských a okresních úrovních budou konat, ovšem s omezením, které se týká právě návštěvníků jednotlivých utkání.

Na základě úterního rozhodnutí Bezpečnostní rady státu, která přijala opatření proti šíření koronaviru, vydal Výkonný výbor FAČR následující rozhodnutí: "Soutěžní utkání organizované FAČR, KFS, nebo OFS, se neruší a pořadatel utkání (domácí klub), je povinen zabezpečit, že se soutěžního utkání nezúčastní více než 100 osob."

Do kvóty 100 osob se počítají jak hráči, tak členové realizačního týmu, rozhodčí, delegáti či pořadatelé. Je na každém pořádajícím klubu, jestli a kolik diváků do svého areálu pustí, ovšem stále platí, že musí být dodržený limit sta lidí celkem.

"Rozhodnutí FAČR jako nadřízeného orgánu respektujeme, takže se o víkendu odehrají všechna utkání, která spadají pod Pražský fotbalový svaz, podle plánu, ale s tímto omezením," potvrdil František Vitovský, sportovní ředitel soutěží PFS. "Budeme čekat na další zprávy a situaci podle toho řešit. Jakékoliv změny v tomto směru fotbalové veřejnosti v Praze neprodleně oznámíme."