Foto: Jiří IPSER
Souhrn 16. kola přeboru: šest výher domácích, jedna remíza a výhra hostů
09.03.2020

Souhrn 16. kola přeboru: šest výher domácích, jedna remíza a výhra hostů

První jarní kolo Pražská teplárenská přeboru patřilo domácím. Hned v prvním zápase Újezd Praha 4 těsně 1:0 porazil Přední Kopaninu a posunul se do čela tabulky. Tam ale vydržel jen do nedělního večera. Poslední zápas kola přinesl jedinou výhru hostů, když Admira B přehrála 3:2 Třeboradice a do čela tabulky se vrátila. Jedinou remízou kola skončil zápas dvou týmů z chvostu tabulky. Zličín doma remizoval 0:0 s poslední Hostivaří a při drtivé výhře rezervy Viktorie Žižkov 8:0 s Podolím zapadl na první sestupovou příčku. Naopak Žižkov B z pásma sestupu povyskočil

Újezd Praha 4 - Přední Kopanina 1:0 (1:0)
Branka:
31. Běhounek. ŽK: 25. Jeřábek, 78. Navrátil - 33. Mejdr, 63. Tržický. Rozhodčí: Zelený - Stěhule, Vítek. Diváků: 60.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Valeš, Walter (76. Duka), Daňhel, Tomaides - Lupínek - J. Jeřábek (72. Navrátil), Podvín, Vrabec (90. Doležel), Janků - Běhounek. Trenér: Karel Jeřábek.
Přední Kopanina: Mačí - Karbulka, Kučera, Tržický, Flaks - Zadina, Mejdr (60. Průša) - Zemánek, Vágner (58. Mařík), Boček - Urban (66. Hollmotz). Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4):
„Do zápasu jsme nevstoupili moc dobře, když nás soupeř dvacet minut přehrával. Pak se to vyrovnalo a podařilo se nám do poločasu vstřelit gól. A jednobrankový náskok se nám nakonec podařilo udržet až do konce. Pro nás jsou to samozřejmě důležité tři body."
Daniel Vott (Přední Kopanina): „S výsledkem jsem nespokojený. Odehráli jsme slušné utkání, určitě jsme si prohrát nezasloužili. Gól jsme dostali po jasném faulu, Urban končil s roztrženým dresem a monoklem na oku a píšťalka si toho nevšímá. Tím se nechci vymlouvat na rozhodčí. Domácí jsme přehrávali, takřka je nepustili za půlku. S předvedenou hrou jsem spokojený, odehráli jsme to s třemi dorostenci. Body ale nemáme.”

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Martin Daňhel.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Luboš Kučera.


FC Zličín - Hostivař 0:0
ŽK:
44. Kadlčík (Hostivař). ČK: 57. Šilhavý (Zličín). Rozhodčí: Dobrý - Kučera, Pytloun. Diváků: 90.
Zličín: Mareš - Ibraimi, Valoušek, Gröbl, Šilhavý - Žák - Stýblo, Malý, Jákl (84. Vagner), Hájek - Šlajchrt (71. Pešek). Trenér: Miroslav Vašut.
Hostivař: Slavík - Kadlčík, Kučera, Penc, Špaček - Krejčí - Souček, Macháček, Tulinský, Turek (73. Wulkan) - Chyle (66. Proskočil). Trenér: Sálem Hebousse.

Hlasy trenérů
Miroslav Vašut (Zličín):
„Vzhledem k vývoji zápasu bod musíme vzít. Stanovili jsme si taktiku, že chceme pozorně bránit a čekat na brejky. V prvním poločase jsme tam takové tři - čtyři náznaky brejku měli, bohužel špatnou přihrávkou jsme se tam k zakončení nedostali. Ve druhém poločase jsme museli po vyloučení změnit způsob hry a ještě víc se zatáhli. Nakonec jsme tam nějaké šance měli, nastřelili jsme břevno a velkou šanci měl Jákl.”
Sálem Hebousse (Hostivař): „Myslím si, že jsme to čekali, že to bude těžké utkání, a to se potvrdilo. Na těch malých umělkách to je vždycky těžké. Bohužel jsme v první půli nedali šance, dvakrát jsme trefili tyčku. Soupeř byl dobře organizovaný a bylo vidět, že to tady na tom hřišti umí. Tady je výhoda domácího hřiště evidentně znát. Bylo to těžké až do konce, i když jsme měli výhodu jednoho hráče. Domácí hrozili z brejků a my jsme v některých momentech na tom nebyli takticky dobře a pustili jsme je do dvou šancí. V závěru jsme měli dvě gólovky my. Možná, že jsme tady něco ztratili, ale za bod jsme nakonec spokojení.”

Nejlepší hráč Zličína: Petr Mareš.
Nejlepší hráč Hostivaře: Martin Slavík.


Dukla JM - Olympia Radotín 3:0 (1:0)
Branky:
34. M. Lafek, 84. Dominik Farkaš, 90.+3 Damián Farkaš. Ve 37. minutě neproměnil domácí Kotlík penaltu. ŽK: 46. Petrák, 50. Vácha, 85. Damián Farkaš - 28. J. Ježdík, 83. P. Ježdík. Rozhodčí: Tikal - Nepraš Gryc. Diváků: 30.
Dukla JM: Tlustý - Solař, M. Lafek, Petrák (85. Novák), Inneman - Vácha (55. Dominik Farkaš) - Sklenář (63. Damián Farkaš), Trávník, Ferreira, Čermák - Kotlík (87. Žampa). Trenér: Josef Světlík.
Radotín: Bártl - J. Ježdík, Jiránek, P. Ježdík (85. Podzemský), Tyburec - Pavel (72. Bureš), Kubišta, Císařovský, Bialek (20. Löffelmann) - Bužík, Doležal. Trenér: Jaroslav Louda.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM):
„Myslím si, že to bylo typické první kolo po zimní přípravě. Bylo tam víc zběsilosti než krásy. Naše vítězství se rozhodně nerodilo lehce. Dva klíčové okamžiky byly o tom, že Ondra Kotlík neproměnil penaltu, kdy jsme mohli jít do vedení 2:0 a naopak brankář Tlustý chytil nájezd Bužíka. Tam se to lámalo. Nám se potom podařilo krásnou brankou Farkaše dát druhý gól, utkání si pohlídat a přidat ještě další branku. Měli jsme víc šancí, bylo tam z naší strany víc fotbalovosti, takže zasloužené vítězství.”
Jaroslav Louda (Radotín): „Vstup do soutěže nám nevyšel a jsem z toho smutný. Z naší strany rozpačitý začátek, těžko jsme se dostávali do zápasu, řada nepřesností, nebyli jsme si schopní pořádně přihrát balón. Nějaké šance přicházely, ale neproměnili jsme je a soupeř to trestal. Budeme bojovat dál, rozhodně se po tomto zápase necítíme odepsaní.”

Nejlepší hráč Dukly JM: Victor Ferreira.
Nejlepší hráč Radotína: Jan Bártl.


Vyšehrad B - Újezd nad Lesy 5:2 (2:1)
Branky:
5., 47. a 56. z penalty Čvančara, 7. a 88. M. Klán - 36. Snop z penalty, 66. L. Šedivý. V 50. minutě neproměnil Snop (Újezd n. L.) penaltu. ŽK: 63. Stareček, 89. Zinhasovič, 90.+1 Macej - 58. L. Šedivý, 90.+1 Snop. Rozhodčí: Polena - Lafata, Nepraš. Diváků: 40.
Vyšehrad B: Dočekal - Macej, Drozda, Kubek, Šídlo - Zinhasovič, Alexandr (80. Kubík) - F. Babka (65. Drozd), Čvančara (72. Popovič), Hani (58. Stareček) - M. Klán (88. Kankara). Trenér: Jaroslav Klíma.
Újezd nad Lesy: Blažek - Parys, Chumlen, Šimek, Mika - D. Jarolím - Hlubuček (84. Veselovský), Snop, J. Šedivý, L. Šedivý (76. Mruvčinský) - Vít (61. Polák). Trenér: Josef Šimek.

Hlasy trenérů
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B):
„Výsledek 5:2 odpovídá předvedené hře, přestože Újezd nad Lesy se svými zkušenými a chytrými hráči nám byl hodně silným soupeřem. Mohlo být přitom jasno už mnohem dříve, pokud bychom za stavu 2:0 proměnili alespoň jednu ze svých tří velkých šancí. Dvakrát nás potrestal David Jarolím, protože právě po jeho akcích padly oba góly hostí. Popravdě nám pomohlo, že soupeř neproměnil penaltu, i díky tomu jsme zápas dohráli v relativním klidu. Všichni naši hráči odvedli velmi dobrý výkon a zaslouží pochvalu. Rychlost, důraz a nasazení korunovaly góly po hezkých akcích, takže spokojenost."
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Hned na začátku utkání dvě naše individuální chyby a obě potrestány góly - to je špatně, i když na druhou stranu to přišlo tak rychle, že se ještě dalo potom s výsledkem něco dělat. Když už jsme ale měli možnost vrátit se do zápasu a vstřelit kontaktní gól na 3:2, přišla zahozená penalta. Tahali jsme za kratší konec, je to ale teprve začátek jara. Uvidíme, jak přežijeme zápasy na umělkách a pak už se nám snad bude hrát lépe. Vyšehrad se dokázal prosadit na své umělce kombinací a rychlostí, hrál tempo fotbal v plném běhu. My spoléháme na jiný styl hry a nestačili jsme prostory zavírat, z čehož pak vyplynuly šance i góly domácích. Chyby musíme hledat především u sebe.”

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Tomáš Čvančara.
Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Jan Chumlen.


Viktoria Žižkov B - Podolí 8:0 (3:0)
Branky:
15., 64. a 77. Szotkowski, 16. a 83. Vild, 38. Cabadaj, 49. Studený, 72. Zbořil. ŽK: 45. Souček - 47. Kristen. Rozhodčí: Tomšů - Andras, Král. Diváků: 100.
Žižkov B: Konečný - Dudl (73. Kříž), Cabadaj, Pavlík (69. Lukeš), Antl - Kaisler (64. Zbořil), Halgoš, Souček (46. Studený), Vild - Szotkowski (78. Novinský), Lanc. Trenér: Miroslav Hlad.
Podolí: Chaloupka - Vávra, J. Svoboda (70. Krob), Kristen, Zezula - Hruška (66. Brezina) - Mráček (66. Hanzlík), Bednář, Janoušek (66. Doubek), Podobský - Janovský. Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
Miroslav Hlad (Žižkov B):
„Za mě jednoduše a krátce. Jsem rád, že nám vstup do zápasu vyšel tak, jak jsme si to nastavili v kabině. Hráči celých devadesát minut plnili, co jsme si řekli. Nechtěli jsme soupeře naší chybou pustit do hry. Chtěli jsme nastavené tempo udržet za jakéhokoliv stavu. Moje přidaná hodnota ještě je, že každým střídáním se hra oživila a noví hráči se prosadili i gólově. Pomohli hráči z áčka. Všichni to byli mladí kluci, charakterově výborní, běhaví a pracovití.”
Petr Majer (Podolí): „Bohužel jsme tady s porážkou tak nějak počítali. Oni to pořádně nabyli z ligového kádru. Jejich hráči nebyli otrávení, bavilo je to a to bylo vidět. Na konci už to u nás byla frustrace, takže jsme ještě dostali góly, které jsme dostat nemuseli. Jejich kvalita nás prostě udělala.”

Nejlepší hráč Žižkova B: Tomáš Vild.
Nejlepší hráč Podolí: Filip Podobský.


Uhelné sklady - Královice 1:0 (1:0)
Branka:
25. Koc. ŽK: 78. Belán, 82. Šafránek - 24. Ptáček, 34. A. Krivosheev, 89. Černý. Rozhodčí: Štípek - Tsarev, Zima. Diváků: 60.
Uhelné sklady: Borský - Koubek, Šulc, Sainer, Stolfa - Koc - Zilvar (66. Šístek), Kocourek, Šafránek, Belán - V. Klán. Trenér: Michal Šimánek.
Královice: Hubínek - Nevařil, Ptáček, Vacík, Sus - Pospíšil, A. Krivosheev, Krejča, Kalivoda (46. Dufek), Sedláček (46. Šarov, 83. Grůša) - Potměšil (60. Černý). Trenér: David Kalivoda.

Hlasy trenérů
Michal Šimánek (Uhelné sklady):
„Samozřejmě jsme rádi za povedený vstup do jarní části soutěže. V prvním poločase jsme jasně dominovali, ale to neproměňování šancí mě mrzí. Druhý poločas již z naší strany nebyl tak povedený, ale pohlídali jsme si to a bereme důležité tři body. Škoda, že nedáváme góly z našich příležitostí, kdyby tomu tak bylo vedeme v poločase 3:0 a nestrachujeme se o výsledek do závěrečných vteřin. Velká spokojenost se třemi body a hráčům děkuji za předvedený výkon.”
Ladislav Janoušek, asistent trenéra (Královice): „Chtěli jsme tady neprohrát, chyběla nám řada hráčů a nastoupit museli dva mladší dorostenci. Potměšil v základu a Šarov střídal. Navíc David Kalivoda musel o půli střídat se zraněnou achilovkou a odjel do nemocnice. V prvním poločase byli domácí lepší, dali gól, nastřelili tyč a břevno. Druhý poločas jsme hráli po větru a nakonec jsme měli i šance a v závěru i drtivou převahu, bohužel gól jsme nedali.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Milan Stolfa.
Nejlepší hráč Královic: Jiří Ptáček.


Motorlet B - Kolovraty 4:1 (0:1)
Branky:
49. a 79. z penalty Lukič, 58. Kutina, 86. Žůrek - 43. Hynek. ŽK: 72. Simaichl - 52. Vejr. Rozhodčí: Havel - Šaróka, Andras. Diváků: 55.
Motorlet B: Vyčichl - Simaichl (90. Hulinský), Žižka, Rada, Hrabina (67. Martin Podzemský) - Hamouz - Kutina, Hurka (85. Žůrek), Blažek (46. Rossmann), Matěj Podzemský - Sodoma (46. Lukič). Trenér: Michael Lukič.
Kolovraty: Bébr - Votřel, Vejr, Klír, Žitný - Ráža - Gračko (70. Böhm), Kalenda (76. Bláha), Dejmek, Hynek - Svoboda (76. Hladký). Trenér: Jakub Slezáček.

Hlasy trenérů
Michael Lukič (Motorlet B):
„První půle z naší strany hodně špatná, co jsme si řekli, to jsme neplnili. Do druhé půle jsme udělali změny a to pomohlo k rychlému obratu. Druhý poločas jsme byli dominantní a dotáhli to k vítězství. Byl to těžký zápas, hrálo se o šest bodů. To nás asi v první půli svazovalo. Soupeř se v první půli dostal do jediné šance a tu proměnil. Po přestávce už jsme byli daleko aktivnější na balónu. Za druhý poločas musím celé mužstvo pochválit, bylo tam plno mladíků a kluci bojovali."
Jakub Slezáček (Kolovraty): „První poločas to bylo vyrovnané utkání. Dostali jsme se brankou do šatny do vedení a vypadalo to s námi nadějně. Do druhé půle poslal soupeř rozdílové hráče Lukiče s Rossmannem a přišlo vystřízlivění. Nedokázali jsme si s nimi poradit, zařídili všechny čtyři branky a díky nim zvítězili domácí po zásluze. Po změně stran nám chybělo všechno, nebyli jsme vůbec nebezpeční.”

Nejlepší hráč Motorletu B: Tomáš Lukič.
Nejlepší hráč Kolovrat: Milan Bébr.


Třeboradice - Admira B 2:3 (1:1)
Branky:
25. Červenka, 52. Grznár - 45. Trnka, 73. Pelikán, 88. Michálek. ŽK: 80. Kyncl (Třeboradice). ČK: 88. Kyncl (Třeboradice). Rozhodčí: Les - Vojáček, Plášil. Diváků: 30.
Třeboradice: Prebsl - Lapka, Červenka, Adjei, Hruška - Hájek - Bejbl, Janda, Viktorin, Grznár (73. Kyncl) - Ibe (84. Marcinčík). Trenér: Jan Novák.
Admira B: Šrámek - Heinzel, Pelikán, Komínek, Škarda (58. Pavlata) - Bílek - Šindelář (58. Rudolf), Michálek, Štefan, Karvánek (76. Jung) - Trnka. Trenér: Pavel Gregor.

Hlasy trenérů
Jan Novák (Třeboradice):
„První poločas si troufám říct, že jsme byli lepší. Hráli jsme velmi dobře a dostali jsme se do vedení. Bohužel před koncem poločasu jsme tam měli stoprocentní tutovku, kdy jsme mohli zvýšit na 2:0. Naopak z protiútoku jsme dostali na 1:1. Druhý poločas už Admira byla lepší, dostali nás pod tlak, měli hodně standardek. My jsme nedokázali vepředu podržet balón a z toho pramenilo, že to otočili. My jsme to neměli jak oživit, před zápasem se nám zranil Kadlec."
Pavel Gregor (Admira B): „První půlka byla věrnou kopií zápasu z prvního kola. Zkušené Třeboradice to na nás umí a hrály velmi dobře, výborně kombinovaly. Vytvořily si i šance a po rohovém kopu šly zaslouženě do vedení. My jsme vyrovnali až těsně před přestávkou. Po ní jsme opět brzy inkasovali. Až do konce jsme zoufale usilovali o obrat. Vytvořili jsme si velké množství šancí, ale až těsně před koncem se nám podařilo vstřelit vítěznou branku. Ve druhém poločase se projevila naše lepší fyzická kondice.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Petr Janda.
Nejlepší hráč Admiry B: Jakub Michálek.