24. Valná hromada: předseda svazu mluvil o rostoucí členské základně i stavu rozvoje fotbalu v Praze
07.03.2020

24. Valná hromada: předseda svazu mluvil o rostoucí členské základně i stavu rozvoje fotbalu v Praze

Ve středu 4. března proběhla v prostorách VŠE Jižní Město 24. řádná Valná hromada PFS. Byla nevolební a zúčastnilo se jí 66 ze 118 pozvaných delegátů.

Na Valné hromadě přednesl předseda Pražského fotbalové svazu Dušan Svoboda zprávu o činnosti Výkonného výboru PFS za rok 2019, zprávu o hospodaření PFS za rok 2018 a pohovořil o stavu rozvoje fotbalu v Praze. Ve svém projevu mluvil mj. o stále rostoucí členské základně PFS, což je jedna z hlavní priorit, o projektech na podporu mládežnického fotbalu, například o Dětském fotbalovém poháru, v němž rok od roku přibývá dětí. Zatímco v roce 2011 se prvního ročníku účastnilo 250 dětí, loni jich bylo 967 a rekordní byl i počet týmů (104).

Přítomným delegátům Svoboda objasnil i stav okolo grantu z Magistrátu hl. m. Prahy, díky kterému každý rok přicházejí do klubů zásadní prostředky na podporu rozvoje mládežnického fotbalu.

Na závěr předseda svazu rovněž poděkoval všem kolegům z Výkonného výboru PFS, sekretářům i členům všech komisí za jejich obětavou práci.

Příští Valná hromada, tentokrát volební, se bude konat v roce 2021.