Foto: www.fcslovacko.cz
Přebor neberu jako epizodu, soutěž má úroveň, vyhlíží start jara exligista Jiří Krejčí

Přebor neberu jako epizodu, soutěž má úroveň, vyhlíží start jara exligista Jiří Krejčí

Slavík, Pešír a teď Jiří Krejčí. V Hostivaři se schází parta exligových borců, kteří mají na jaře vytáhnout poslední tým tabulky Pražská teplárenská přeboru ven z bryndy, tedy nad pásmo sestupu. „V životě už jsem se nacestoval dost, takže si rád vyzkouším tramvajovou ligu, jak kluci přeboru říkají,“ usměje se Krejčí, který naposledy kopal nejvyšší soutěž za Slovácko. Tam mu ale skončila smlouva, a tak se rozhodl vrátit do hlavního města, kde má rodinu.

V posledním rozhovoru, co jsem četl, jste naznačoval, že by vám seděla třetí liga. Proč to nakonec u vás vyhrál přebor?
Dělal jsem si takový průzkum, nabídek jsem měl víc. A to i ze třetí ligy. U mě bylo podstatné to, že jsem si řekl, že bych chtěl trénovat jen v úterý a ve čtvrtek. A ve třetí lize, jak jsem zjistil, byly tréninky tři, často i čtyři. A jelikož jsem v Praze a chtěl jsem pohyb, tak to u mě vyhrál zdejší přebor. Co jsem už stihl poznat, že ta soutěž má slušný zvuk. Zatím jsme se dohodli na jaro.

Pryč z Prahy už jste asi nechtěl, že?
Nabídky jsem měl i mimopražské, ale když budu upřímný, nechtěl jsem nic, kde se jezdí nad půl hodiny autem. Takže abych třeba ve třetí lize jel do Ústí nad Orlicí, nebo na druhou stranu do Karlových Varů, to už mě nelákalo. V kariéře jsem se najezdil dost a dost.

Zaslechl jsem, že vás na prvním tréninku malinko zaskočila intenzita přípravy. Co je na tom pravdy?
Než jsem šel na trénink, tak mě docela dost lidí varovalo, že to bude náročný a těžký. Myslím, že to u mě dost ovlivnil fakt, že jsem skoro tři měsíce nic nedělal. Nic jiného tam nebylo a podle mého je všechno v pohodě.

Mluvilo se i o tom, že nechcete hrát o záchranu. A najednou vás zláká Hostivař, kterou nic jiného, než boj o holý přeborový život, nečeká. Co vás přesvědčilo?
Já jsem hlavně nechtěl hrát o záchranu v první lize. A tohle je přebor. Dobře vím, jak na tom Hostivař je v tabulce. Že nás čeká hodně práce a z těch patnácti musíme deset utkání na jaře vyhrát. To je docela masakr.

Máte hodně spoluhráčů, co prošli nejvyšší soutěží. Jaký dojem máte z přípravných zápasů?
Mám za sebou nějaké zápasy, hráli jsme třeba proti soupeři z divize a nebyli jsme bez šance. Vím, že do začátku přeboru je pár dní, na Zličíně je malá umělka, bude tam hodně soubojů. Soupeři vědí, že jsme posílení, možná proti nám nebudou hrát tolik otevřenou partii. Musíme se s tím vyrovnat.

Odpovědnost bude ležet v Hostivaři na vás exligistech...
Ale to přece není o třech, čtyřech jménech. Musím říct, že mám okolo sebe šikovné kluky, líbí se mi, jak hrají krajní záložníci, krajní beci útočí. Taky v útoku je kvalita, dáváme dost gólů, ale mohlo jich být ještě víc.

Když jste říkal, že vás lidé varovali, že přebor není jednoduchá soutěž, znamená to, že máte v soutěži známé a kamarády?
Jasně, v Hostivaři je Tomáš Pešír. Za Přední Kopaninu hraje Dan Kolář, takže nějaké kontakty byly i tam. Vím, že je v soutěži Jarda Blažek, možná by mohl hrát přebor i Honza Holenda. Znám i Petra Viktorina a dost dalších kluků, ale soutěž jako takovou budu pochopitelně poznávat.

Když jste zmínil, že jste se dohodli zatím na angažmá na půl roku. Znamená to, že se můžete ještě posunout v budoucnu výš?
Sice jsme se dohodli na jaro, ale já přebor určitě neberu jako nějakou krátkou epizodu. Myslím, že když to půjde, mohl bych ho hrát třeba dalších deset let. Ta soutěž má úroveň, je sledovaná. A my budeme hrát o záchranu, musíme zvládnout začátek, pak se to může celé zamotat.

Sledujete, jak si vede váš bývalý klub Slovácko?
Po očku se koukám, samozřejmě. Myslím, že Slavia proti Slovácku nevyhraje. (rozhovor vznikl před zápasem Slovácko - Slavia 2:0) Jako sázkař bych si dal dvojtip 10. Slavii odešli hráči, dává to znovu dohromady. Ale změny dělá v pravý čas, v čele tabulky mají náskok, tak to chtějí poladit, aby to v příští sezoně zase bylo všechno vyladěné.



Související články