Foto: Pavel Jiřík st.
Újezd Praha 4 má laťku vysoko. Kdybychom skončili první, asi bychom šli výš, naznačil kouč

Újezd Praha 4 má laťku vysoko. Kdybychom skončili první, asi bychom šli výš, naznačil kouč

Ze druhého místa. Pro Újezd Praha 4 až ze druhého... Tým trenéra Karla Jeřábka byl zvyklý pohlížet na přeborovou konkurenci shůry, a to od chvíle, co do Pražská teplárenská přeboru postoupil. Teď bude na jaře útočit ze stříbrné pozice. „Samozřejmě budeme chtít skončit první, jako vždycky,“ neskrývá se za alibistickou odpověď kouč Újezdu.

V minulé sezoně jste byli první od začátku do konce. Jak si pozici druhého týmu tabulky užíváte?
Tak jsme druzí o pět gólů... Ale je pravda, že naše situace je už úplně jiná než před rokem. Není to o tom samém. Tehdy jsme byli pro řadu lidí nováčkem, teď jdeme do utkání jako poslední vítěz přeboru, každý proti nám hraje jako o život a chce nás o to víc porazit. Takže to máme daleko horší než před rokem.

O to více si tedy asi můžete cenit toho, jak vaši svěřenci podzim zvládli, ne?
Řekl bych, že umístění je asi tak nějak odpovídající. Ale dva tři zápasy jsme určitě měli zvládnout lépe. Hlavně mě mrzí porážka s béčkem Admiry. Tam jsme k tomu zápasu nepřistoupili dobře a vysoko jsme prohráli.

V klubu z Kobylis jste působil, byl to pro vás asi zvláštní zápas. Je vše o to tak nějak bolestnější?
Kdybychom to utkání zvládli, tak nás mohlo posunout výš a teď bychom byli v tabulce první. Nedá se nic dělat, je to pryč, ale podobné věci už se nesmí opakovat.

Co vám ukazují zatím odehrané přípravné zápasy?
Rozjezd nebyl úplně dobrý, tam to nebylo podle mých představ (prohra s Uhříněvsí a výhra 4:3 se Spartakem Příbram). Pak jsme porazili 6:2 Divišov a tam už to bylo lepší. Dobrý zápas jsme pak odehráli s Ostrou (výhra 1:0), kdy jsme ustáli tlak soupeře ve druhé půli a pak jsme ještě prohráli s Benátkami 2:3. Jenže to jsme si dali za poločas dva góly sami. Nakonec jsme ale ve druhém poločase sahali po remíze.

Během zimy odešel do Hostivaře zkušený útočník Tomáš Pešír. Prý se vám to moc nelíbilo...
Máme s Tomášem nějaký vztah, ale chápu, že s trenérem Heboussem je pojí dlouholeté přátelství, tak se Tomáš rozhodl jít mu pomoci zachránit přebor. On tam nejen odešel, ale ještě jim sehnal nějaké hráče. S Tomášem jsme dál ve spojení.

Pešír říkal, že když bude Újezd Praha 4 chtít, tak do vzájemného zápasu na jaře za Hostivař proti vašemu týmu hrát nebude. Už jste rozhodnutý, co mu řeknete?
To je interní informace mezi námi, a tak to také zůstane.

Je odchod exligového útočníka jediným pohybem směrem pryč z kádru?
Přesně tak, nikdo další neodešel.

A jak to vypadá s posilami?
Přišel Janků z Meteoru, teď ještě sháníme hráče do útoku. To je ale trochu problém, protože kvalitního gólového útočníka chtějí všichni.

Do hry se vrací Tomáš Podvín, u nějž to vypadalo, že bude muset s kolenem na operaci. To musíte vnímat jako plus, že?
Tomáš už normálně trénuje, což je dobrá zpráva. Samozřejmě je tam ale ještě znatelný deficit kvůli tomu, že na podzim dlouho nemohl hrát. Ještě se z toho sbírá. Musí naplno odmakat čas do startu jarní části přeboru, věřím, že se bude dál zlepšovat.

Co čekáte od jarní části Pražská teplárenská přeboru?
Každý zápas bude obrovsky napínavý, stačí se podívat, jak se snaží týmy posílit. Každý bude hrát jako o život. V minulé sezoně tam byly dole některé týmy tak nějak jasné, že spadnou, teď tam ale není takový ani jeden. Bude to boj o každý bod.

To lze říct i situaci na špici, že?
Samozřejmě se budeme snažit o to, abychom přebor vyhráli. První místo je vždycky náš cíl. Laťku jsme si v minulé sezoně dali opravdu vysoko.

Po konci minulé sezony Újezd Praha 4 odmítl posun do divize. Už tušíte, jak by se váš tým zachoval, kdyby se mu podobná šance naskytla v létě znovu?
Musím říct, že si myslím, že kdybychom opravdu skončili první, tak bychom tentokrát už výš asi šli.



Fotografie