Foto: Pavel Jiřík st.
Třeboradice plánují útok na nejlepší pětku. Mezi posilami je i Bejbl junior

Třeboradice plánují útok na nejlepší pětku. Mezi posilami je i Bejbl junior

Zkušenost doplní dravé mládí. Podle tohoto receptu staví tým pro jarní část Pražská teplárenská přeboru fotbalové Třeboradice. Zatím sedmý tým tabulky hlásí pořádný průvan v kabině. Mnoho letních posil je pryč, na jejich místa nastupuje talentované mládí. „Chceme být živější a taky věřím, že budeme dávat víc gólů,“ říká trenér týmu Jan Novák.

Dohoda s klubem o vašem trénování byla do konce podzimu. Bylo složité bavit se o pokračování?
Nebylo. Po skončení podzimu jsme si sedli a dohodli se, že budu pokračovat v práci. Já jsem si to přál, beru to jako šanci a výzvu.

Takže jste si jistě v hlavě přehrával i podzim v podání Třeboradic. Výsledkových výkyvů bylo docela dost, že?
Já jsem viděl hlavní problém ve hře dopředu. Sice jsme dali šestatřicet gólů, ale deset z nich bylo proti béčku Žižkova. Chyběl nám gólový útočník. Herně to nebylo špatné, ale ztráceli jsme vyrovnané zápasy.

Prohráli jste zatím s Louny 1:6 a porazili béčko Vltavínu. Podle dosavadních výsledků turbulence v přípravě pokračují. Proč?
Já to takhle nevidím. V Lounech jsme hráli v hodně kombinované sestavě. Chyběli Grznár, Viktorin, Janda, brzy šel ze hry Kadlec. Dali jsme šanci třem klukům z béčka, aby se ukázali. Viděli, jaký je to skok. Ale kdy jindy mají naskočit než teď? Navíc, když se podíváte na výsledky dalších přípravných zápasů, jsou tam výsledky třeba 7:6, takže padá hodně gólů.

Zmínil jste, že Kadlec brzy střídal. Co se stalo?
Není to nic vážného, v pondělí už byl na tréninku. To bylo spíš preventivní, cítil sval, tak jsme ho vystřídali.

Když jste zmínil tři hráče z rezervy, co dostávají šanci. Jak to vypadá s dalšími posilami?
Z béčka jsou u nás Kokoška, Farkaš a Kyncl. Farkaš přitom už v áčku dřív hrál. Dál jsou u nás tři mladí kluci, co prošli dorosty jiných pražských týmů. A taky je u nás levý obránce Ondřej Bejbl.

Jak se vám povedlo přilákat syna bývalého reprezentanta Radka Bejbla?
On to k nám má snad 200 metrů, ozval se nám sám. Hrál v Nymburce, kdyby chtěl, určitě tam mohl pokračovat. Je na tom výborně pohybově i technicky. Myslím, že nám moc pomůže.

Během podzimu skončil předčasně trenér Kabyl. Povídá se, že během zimy odešli z Třeboradic i hráči, kteří do klubu přišli spolu s ním. Je to pravda?
Dá se to tak říct. Pryč jsou Houžvička, Valín, Chlapec, Petr, Mbah i brankář Krch. Odešli zase za trenérem Kabylem do Poříčan. Máme zájem o hráče, kteří chtějí za Třeboradice hrát, což tady neplatilo, tak jsou pryč.

Zkušené fotbalisty nahrazuje v kádru mládí. Je to signál, že Třeboradice budou na jaře rychlejší a živější?
Věřím tomu. Ale pozor, osu ze zkušených hráčů pořád máme. Jsou tu kluci, kteří s Třeboradicemi vyhráli přebor, k nim se přidá mládí, jeho rychlost a drajv.

Sedmé místo vypadá na první pohled klidně, ale nemusí to tak být..
Taky máme tvrdší tréninky. Všechno děláme na hřišti s balonem, ale chceme být na jaře živější, soupeře napadat. Musíme to do kluků dostat, přišlo mi, že na konci zápasů a na konci podzimu už jim trochu docházely síly. Trénujeme třikrát v týdnu a pak máme zápas. Ještě nás čekají tři utkání. Bylo tam jednou o víkendu i volno, pak už nic podobného do konce sezony nebude. Na soustředění jsme nejeli, nehrajeme ani turnaj. Přípravné zápasy si ladíme termínově tak, jak nám to vyhovuje. Ještě nás čekají Libiš, Praga a Ďáblice.

Zmínil jste potřebu polepšit se v útočné fázi. Kdo bude ve vašich očích novým gólovým zabijákem?
Věřím tomu, že se zvedne Ibe. Ten neměl na podzim nejlepší formu, ale třeba v utkání s Louny byl vynikající. On góly dávat umí, jinak by nehrál v klubech, v jakých byl. Je tady Kadlec, Hruška a pak se snad prosadí i mladí hráči.

Kde byste rád viděl Třeboradice po skončení Pražská teplárenská přeboru?
Na první pětku nám chybějí tři body, tak to by mohl být úkol pro nás. Důležité bude chytit začátek, když se to povede, mohli bychom se odrazit výš a my chceme, aby jaro bylo lepší. Uvědomujeme si, že konkurence posiluje. A musím souhlasit s trenérem Slezáčkem z Kolovrat, že když padají čtyři týmy, prostě to jaro bude obrovsky napínavé a počítat se bude každý bod. Sice jsme nepřivedli žádného hráče s ligovými zkušenostmi, ale my je máme. Věřím, že na jaro budeme dobře připravení. Pomůže nám i to, že se teď tým víc semkne.