Foto: PFS
Dětský fotbalový pohár 2020 je v plném proudu

Dětský fotbalový pohár 2020 je v plném proudu

Populární Dětský fotbalový pohár pro základní školy je v plném proudu. Zbývá odehrát poslední dvě základní kola, ze kterých vzejdou poslední semifinalisté. Pojďme se společně podívat na to, co se odehrálo v uplynulých dvou týdnech.

Sedmý hrací den na Třebešíně

Devět týmů z pěti základních škol si to rozdalo o dvě postupová místa do březnového semifinále. Největší zastoupení měla ZŠ Mazurská, která do bojů vyslala tři mužstva. Hned v závěsu byla ZŠ Troja, která vyslala dvě mužstva. ZŠ Bohumila Hrabala, ZŠ Hostýnská a ZŠ Olešská bojovala s jedním týmem. Ve skupině A se z vítězství radoval tým ze ZŠ Hostýnské, který svou skupinu vyhrál se 7 body. Druhou skupinu s jasnou dominancí ovládl tým reprezentující ZŠ Mazurská. Vítězové svých skupin zvládli i následná semifinále. ZŠ Hostýnská si poradila se ZŠ Bohumila Hrabala v poměru 4:1. Oproti tomu děti ze ZŠ Mazurské měly s postupem do finále více práce. O jejich postupu musely rozhodnout až pokutové kopy, ve kterých dokázaly porazit ZŠ Troja. Vyrovnané finále tak nabídlo souboj dvou týmů, které neprohrály. Zvítězit však mohla pouze jedna škola - a byla to ZŠ Mazurská, která ZŠ Hostýnskou porazila 3:2.

Dominance ZŠ Věry Čáslavské

Osmé základní kolo hostila hala na ZŠ Věry Čáslavské. Sedm týmů se utkalo systémem každý s každým o dvě postupová místa. ZŠ Podbělohorská, ZŠ Hanspaulka a Park Lane International School vyslala do bojů dvě družstva. Tyto mužstva doplnila domácí ZŠ Věry Čáslavské. Byla to právě domácí škola, která celým turnajem projela naprosto suverénně. V šesti zápasech nedostal tým ze ZŠ Věry Čáslavské ani jeden gól a dvaadvacet jich dokázal nastřílet! Tento úžasný výkon jim právem zajistil vstupenku do semifinále DFP. Druhou vstupenku si vysloužila ZŠ Hanspaulka, která se 13 body obsadila druhé postupové místo.

O vítězi rozhodl lepší vzájemný zápas

Základní kolo nesoucí číslovku devět přivítala hala Jedenáctka na pražském Chodově. Na toto kolo dorazila dvě mužstva ze ZŠ Hostivař, dvě mužstva ze ZŠ Mikulova a jedno mužstvo ze ZŠ V Rybníčkách. Turnaj hraný dvoukolovým systémem každý s každým přinesl velmi vyrovnané bitvy. Po prvním kole byla hned tři mužstva, která měla 9 bodů. Bylo tedy jasné, že dva reprezentující týmy ze ZŠ Mikulova a tým ze ZŠ Hostivař si to rozdají ve druhém kole o celkové vítězství. Nejlépe se s tímto tlakem dokázalo vyrovnat družstvo dětí ze ZŠ Hostivař, kterému k vítězství pomohl výsledek z prvního kola. Na konci celého turnaje měla totiž ZŠ Hostivař a ZŠ Mikulova 2 stejný počet bodů. O celkovém pořadí tak musel rozhodnout vzájemný zápas, který vyzněl ve prospěch ZŠ Hostivař, která se ZŠ Mikulova uhrála výsledky 2:1 a 4:4. Právě vítězství 2:1 vyneslo ZŠ Hostivař celkové vítězství.

Opět na Jedenáctce

Jasná dominance Prague British International School, tak by se dalo shrnout desáté základní kolo letošního DFP. Osmnáct bodů, 29 vstřelených gólů a pouze dvě obdržené branky. To je bilance vítěze desátého základního kola. Nejvíce se děti z PBIS nadřely v utkání proti ZŠ Bratří Jandusů, které skončilo výsledkem 1:0. Jinak ve všech zbylých zápasech dokázaly nastřílet minimálně čtyři góly. Na druhém postupovém místě skončila ZŠ Ke Kateřinkám. O postupu ZŠ Ke Kateřinkám však musel rozhodnout vzájemný zápas se ZŠ Bratří Jandusů, protože obě školy měly na konci turnaje shodně 12 bodů. Vzájemný zápas skončil 1:0, což pro ZŠ Bratří Jandusů znamenalo odsun na třetí místo.

Bronzová byla zlatá

Ve čtvrtek 6. února se DFP přesunul na pražský Motorlet. Osm týmů rozdělených do dvou skupin po čtyřech s následným play-off. To byl hrací systém tohoto turnaje. ZŠ Novoborská, ZŠ Antonína Čermáka, ZŠ Kuncova, ZŠ Bronzová, ZŠ Červený Vrch a ZŠ Nad Přehradou to jsou školy, které se ráno se svými týmy hlásily organizátorům turnaje. Skupinu A ovládla škola ZŠ Novoborská s plným počtem bodů. Skupina B patřila ZŠ Bronzové, která svoji skupinu rovněž ovládla s plným počtem bodů. Oba vítězové si poradili i s následným semifinálovým kolem, kde jim soupeři byly týmy ze ZŠ Antonína Čermáka. ZŠ Novoborská porazila první tým ZŠ Antonína Čermáka 5:1 a ZŠ Bronzová druhý tým ZŠ Antonína Čermáka dokonce 7:1. Ve finále se pak z vítězství radovala ZŠ Bronzová, která svého soupeře ze ZŠ Novoborská porazila 2:1.


Fotografie