Frýdek se vrací na pozici hlavního trenéra třetiligového Vltavínu

Frýdek se vrací na pozici hlavního trenéra třetiligového Vltavínu

Trenér Vltavínu Martin Frýdek se vrací do pozice hlavního kouče. Zdravotní trable se povedlo překonat, a tak jde bývalý záložník zpátky do akce: ve Fortuna ČFL opět povede Loko Vltavín. „Cítím se v pohodě, všechno je v pořádku,“ posílá dobrou zprávu všem fanouškům Frýdek, trenér šestého týmu tabulky.

Jak jste si během pauzy odpočinul?
Volno je docela dlouhé, takže už se těším, až to zase začne. Jak ale dělám i individuální tréninky, tak jsem byl na hřišti stejně pořád docela dost. Sám dobře vím, že člověk nějaký pohyb potřebuje, tak se snažím aspoň chodit na vycházky se psem, abych se hýbal.

Kvůli zdravotním problémům jste se posunul v části podzimu z pozice hlavního kouče na místo asistenta. Vážně jsou ty pozice o tolik jiné, že se k tomuto kroku sáhlo?
Je pravda, že na zápasy i tréninky jsem normálně chodil. Já nejsem žádný bouřlivák, spíš ty emoce v sobě tlumím, což je někdy možná i horší. Normálně jsme spolupracovali s Tomášem (Freislerem) dál na tréninku, bavili jsme se o sestavě, ale tam měl pak poslední slovo on. Zápas pak stejně prožíváte, tomu se neubráníte, ale v něčem je to zkrátka v roli asistenta jiné. A kdyby byl nějaký problém s tlakem, tak na to mám prášky.

Takže jste byl normálně i u celého dění po konci podzimu, kdy byly pohovory s hráči?
Přesně tak. Chtěli jsme mít s Tomášem přehled, kdo z hráčů by mohl chtít odejít a podle toho se samozřejmě bude odvíjet i případné posílení týmu.

Očekával bych, že změny nebudou nijak převratné. Nebo hrozí větší odchody?
Končí Špaček. Je to šikovný fotbalista, ale u nás prostě čekal na šanci a moc jich nepřicházelo. Oznámil nám, že potřebuje hrát, tak to zkusí jinde. No a pak už nepočítáme se Studeckým. Ten po utkání se Slavií B zmizel a pak už se neobjevil. Nikdo neví, co s ním je. A taky skončí Pouzar.

Takže přijdou třeba dva nebo tři hráči?
Do přípravy k nám přijde na zkoušku stoper ze Sedlčan a pak dva mladí kluci z Dukly. V našem případě bude nejdůležitější, když se dáme dohromady po zdravotní stránce. Těch zranění a všech dalších problémů jsme měli vrchovatě. Od léta až do konce podzimu. Vždyť my jsme měli na konci snad zdravých dvanáct lidí.

Že zkoušíte hráče na pozici stopera vcelku chápu. To byl možná největší problém, že?
To je pravda, tam byl problém velký. Kühnel měl potíže s oteklým lýtkem, do hry se dostával Tichý, který se vrátil z ciziny. Tak snad nám zase někam neodletí.

A co v útočné fázi? Tam byl naposledy problém s návratem Vieiry z Brazílie...
Na konec roku odletěl zase domů a věříme, že bude všechno v pohodě. Pokračuje i Čtvrtníček, kterého jsme získali během podzimu po odchodu Pejši. To je gólový hráč, ale potřebuje dobře potrénovat a být zdravý. Na pohovorech říkal, že zhubne a bude na sobě makat. Tak uvidíme, jak to bude.

Když se jako bývalý hráč Sparty ohlédnete za podzimem v ČFL, vnímáte přínos rezervních týmů?
Z pohledu fanoušků je to určitě plus, návštěvy, které chodí na zápasy Sparty B, Slavie B, jsou krásné a je tam skvělá atmosféra. Když to vezmu jako celek, tak se kvalita ale spíš rozmělnila. Je tam víc průměrných zápasů. Samozřejmě, to nemluvím o zápasech, jako když Slavia pošle na Admiru hráče, kteří pak na podzim nastupovali v Lize mistrů... Podle mého právě béčka Slavie a Sparty budou chtít co nejrychleji proklouznout do druhé ligy, kde to pro ně bude mít asi větší přínos.

Soupeře z druhé ligy si v přípravě vyzkouší i Vltavín.
To je pravda. Jedeme na soustředění do Mariánských Lázní na konci ledna a zahrajeme si přátelák proti Sokolovu.