Foto: Jiří IPSER
Memoriál Jiřího Kolína na Meteoru se letos neuskuteční. Hrát se budou jen přípravné zápasy

Memoriál Jiřího Kolína na Meteoru se letos neuskuteční. Hrát se budou jen přípravné zápasy

Tradice je pryč. Memoriál Jiřího Kolína, který byl zimním turnajem divizního Meteoru, se letos neuskuteční. „Je to pravda. Turnaj se nekoná z technických důvodů. A tečka,“ poznamenal bez bližších podrobností Pavel Stehlík, sekretář libeňského klubu a jedna z hlavních postav turnaje v poslední dekádě.

Z reakcí klubů i fanoušků bylo znát docela zklamání, že se nehraje. Zaznamenal jste podobné hlasy i vy?
Zájem o turnaj byl obrovský, to neříkám žádnou novinku. Hrály u nás v minulosti Zápy, Zbuzany, Králův Dvůr či třeba Admira a měly zájem u nás hrát i tentokrát. Na turnaj se naučili chodit i fanoušci, bylo to fajn, takže chápu, že může být někdo zklamaný.

Loni byl na programu 30. ročník Memoriálu Jiřího Kolína. Na turnaji jste se hodně angažoval, bylo to i pro vás velké zklamání?
Mrzí mě, že se nehraje, to je jasné. U turnaje jsem už více než deset let, je to pro nás všechny tradice, před rokem tu bylo jubileum. Vždycky jsme se snažili udělat co nejlepší turnaj. Teď se to ale z objektivních důvodů nepodaří, nedalo se nic dělat.

Bude pauza pouze jeden rok a pak se k pořadatelství vrátíte?
Tenhle turnaj je historie, na téhle úrovni jeden z nejlepších v celé republice. Jsem přesvědčený o tom, že se v příštím roce bude turnaj opět pořádat. Chceme v naší tradici pokračovat.

Obecně je asi složité lákat týmy na zimní turnaj, o Memoriál Jiřího Kolína byl ale velký zájem, že?
Teď, když se rozdělila třetí liga na dvě skupiny, tak jsem si myslel, že by mohla být konkurence ještě větší. Věřili jsme, že by se nám mohlo podařit přilákat nějaké třetiligové béčko. Vždyť třeba v minulosti u nás hrála rezerva Sparty. Byl to obrovský tahák pro fandy.

Věříte, že za rok už vše klapne a nějaká rezerva si v areálu na Štěpničné zahraje?
Přesně tak. Samozřejmě u těch rezerv je to všelijaké, někde dostávají hráči z béčka šanci v prvních týmech, ta složení sestav mohou být všelijaká. Ale věřím, že i když se letos turnaj vynechá, bude za rok zase velký zájem. A i nějaké to béčko bude.

Hrát zápasy se ale ve zmíněném areálu budou, že?
To je pravda. Na přátelské zápasy fandové mohou přijít, jejich rozpis je na našich klubových internetových stránkách. A přijedou i soupeři ze třetí ligy jako třeba Králův Dvůr. Zahrajeme si i tradiční derby s Admirou. Ale na turnaj si musíme počkat, teď se hrát prostě z technických důvodů nebude.