Foto: Jiří IPSER
Admira udělala tečku za podzimem na hokeji. Individuální tréninkové plány kouč Peřina nerozdával

Admira udělala tečku za podzimem na hokeji. Individuální tréninkové plány kouč Peřina nerozdával

Konečně volno. Třetiligová Admira udělala tečku za podzimem. I když se nehraje od půlky listopadu, tým trenéra Františka Peřiny makal v přípravě dál. „Teď mají ale kluci hotovo, zahráli jsme si hokej a až do nového roku je volno,“ říká kouč třetiligového nováčka, jenž během první poloviny soutěže uhrál devatenáct bodů a v tabulce je jedenáctý.

Po konci podzimu jsem z vašeho hlasu cítil mírné zklamání, že na kontě nemá váš tým o nějaký bod víc. Bylo by vaše hodnocení po pár týdnech v něčem jiné?
Pořád si myslím, že nám nějaké body chybějí. Ale když se za tím podzimem ohlédnu, tak ho musím hodnotit celkem pozitivně. Jsme nováčkem a těch dobrých zápasů bylo určitě víc než těch špatných. Nebyl tam žádný propadák a potvrdili jsme si, že můžeme hrát ve třetí lize důstojnou roli.

Na domácím hřišti jste dokázali dělat důležité body a také jste trápili favority. Na jaře máte právě na vlastním stadionu soupeře, kteří jsou v tabulce pod Admirou. Až to svádí k optimismu, že?
Pravdou je, že doma jsme odehráli dobré zápasy, i když to třeba nevyšlo výsledkově – jako proti Táborsku, nebo Spartě B. Nebo i v poháru jsme doma přehrávali druholigový Hradec. Na druhou stranu jsme třeba prohráli v Rakovníku, který je poslední. Takže je to přesně jak říkáte, může to svádět k optimismu. Právě v tom to může být ošidné, ta povinnost, že to doma zvládneme. Ale věřím tomu, že to zvládneme. Víme, že jsme doma silní.

Rozdal jste na konci podzimu hráčům nějaké individuální tréninkové plány?
Ne, ne. Byla to spíš jen doporučení, co mají během prosince naběhat aby v lednu na začátku tolik nezvraceli... Jak kluky znám, udělají maximum, aby měli už na začátku přípravy něco v nohách.

Kapitán týmu Martinic říkal, že v divizi byla právě dobrá fyzička tou zbraní, která rozhodovala zápasy. Přitvrdíte během třetiligové zimy?
Možná bude příprava ještě trochu náročnější, ale musíme se věnovat kondici i taktice. Jestliže jsme měli navrch v divizi ohledně kondice, tak tady jsme ve třetí lize. A jestli někdo řekl, že jsme byli v průměru, musíte si uvědomit, že tam byla béčka. Tam jsou kluci, co trénují dopoledne i odpoledne, jsou pod profi smlouvou. Musíme určitě zapracovat na všem.

Nehrajete zimní turnaj. Na seznamu soupeřů mi trochu chybí soupeři ze třetí ligy, z druhé skupiny. Tahle konfrontace vás nelákala?
Samozřejmě jsme cílili tímhle směrem a chtěli si zahrát proti béčku Bohemky či Dukly. Ale bohužel jsme se termínově nepotkali. Máme tam soupeře z divize a taky Vyšehrad.

Nastoupí druholigový soupeř v plné síle?
Jde o přípravné období, takže spíš počítáme, že to bude kombinovaný tým. I my máme v kádru 24 hráčů, takže budeme chtít dát šanci všem. Dohoda je taková, že by to nemělo být vyšehradské béčko. Poslední volný termín nám zaplní zápas s Vlašimí.

Když jste zmínil, že máte čtyřiadvacet hráčů v kádru. Už tušíte, jaký nastane hráčský pohyb během zimy?
Co se týče odchodů, tak nemám signál, že by měl někdo odejít. Tedy o některé hráče je zájem, ti kluci mi to sami řekli, ale co vím, tak odejít nechtějí. Jde o mladé, perspektivní hráče, co mají k Admiře vztah, takže věřím, že zůstanou.

A co nějaké příchody?
Vždycky je dobré, když se kádr trochu okysličí. Máme kádr docela široký, i kvalitní. Dovedl bych si představit příchod jednoho defenzivního hráče. A taky bych se nebránil, kdybychom získali nějakého snajpra, který by góly rozhodoval zápasy. Ale takového chce každý. Já samozřejmě věřím, že se prosadí kluci, co máme v týmu. Určitě to nesmí vyznít tak, že někoho zatracuji. To ani náhodou. Jen jste se ptal, jaký příchod by se mi líbil... Ještě uvažujeme o posílení na místě gólmana.

Podzim byl náročný a o vás je známo, že duely hodně prožíváte a nosíte je v hlavě dlouho po jejich skončení. Jak dobijete během pauzy baterky?
Nikam daleko k moři nepojedu, ale na nějaký prodloužený víkend na hory do Rakouska bych rád vyrazil. Je pravda, že odpočinout si musí nejen hráči, ale i my trenéři. (směje se)



Fotografie