Foto: www.sigmafotbal.cz
Zajistit výhru Slavii Kolář nemohl, zato vychytal už čtrnáctou nulu
27.11.2019

Zajistit výhru Slavii Kolář nemohl, zato vychytal už čtrnáctou nulu

Nenasytnost Ondřeje Koláře ve střádání čistých kont nezná mezí. Od začátku této sezony jich gólman Slavie nasbíral už čtrnáct, a to jen v zápasech na domácí scéně: třináct ve Fortuna lize a jednu v Mol Cupu.

Pětadvacetiletý strážce svatyně červenobílých zůstal neprůstřelný i v dosud posledním ligovém utkání svého týmu v Olomouci, byť po vyloučení Lukáše Masopusta odehrála Slavia celý druhý poločas v deseti. Jen gól dát Kolář za své spoluhráče v poli nemohl, to by musel napodobit legendárního paraguayského brankáře Chilaverta. Zápas skončil bezbrankovou plichtou, nicméně „sešívaní“ i tak uhájili svůj jedenáctibodový náskok před druhou Plzní.

Naše nejvyšší soutěž má v tomto kalendářním roce na programu ještě tři kola, teoreticky tak může Kolář ještě letos v prosinci vyrovnat svůj celkový zisk z minulé sezony 2018/19, který činil 17 čistých kont (15 ve Fortuna lize a 2 v Mol Cupu). Slavia má teď sice plnou hlavu nadcházejícího utkání Ligy mistrů s Interem Milán, pak ale v neděli přivítá Karvinou a ve zbylých dvou ligových zápasech v roce 2019 nastoupí ještě v Liberci a nakonec doma proti Dynamu České Budějovice.

Během uplynulého víkendu se hrály už jen obě tuzemské profesionální soutěže, přičemž do střelecké listiny se zapsalo celkem devět fotbalistů pražských mužstev. Žádný z nich ale dvakrát, všichni dali po jednom gólu. V tabulce střelců nejvýš postaveným hráčem, jenž tentokrát skóroval, byl sparťan Guélor Kanga, a rozšířil tím své konto z osmi na devět podzimních branek. Ve společném hodnocení střelců pražských mužstev napříč soutěžemi je to ale stále jen polovina toho, co dosáhl lídr pořadí Daniel Urban z Přední Kopaniny, autor osmnácti branek.

Pražský střelec (počet gólů)

18 – Urban (Přední Kopanina)

17 – Kotlík (Dukla JM)

11 – Juliš (Sparta B), Gračko (Kolovraty), Hejný (Viktoria Žižkov B)

10 – Kozák (Sparta, z toho 3 v Mol Cupu), Kalivoda (Královice)

9 – Kanga (Sparta), Zahálka (Admira), T. Kadlec (Třeboradice), Křivánek (Újezd nad Lesy), Walter (Újezd Praha 4)

8 – T. Souček (Slavia), Čvančara (Vyšehrad, z toho 1 za B-tým v přeboru), Rondič (Slavia B), V. Kostka (Meteor), Michálek, Panýrek (oba Admira B), Bužík (Radotín), Turek (Hostivař)

7 – Osmančík (Bohemians 1905 B), Císařovský (Radotín), Brabenec (Dukla JM), Jůzek (Podolí), Sus (Královice), Štefan (Admira B), Vašut (Zličín), Viktorin (Třeboradice)

6 – Ugwu (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu a 5 za B-tým v ČFL), L. Holík (Dukla), Hadaščok (Dukla, 1 v Mol Cupu), Gonzalez (Dukla, 2 v Mol Cupu), Čapek (Viktoria Žižkov, 2 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), A. Fotr (Motorlet, 2 v Mol Cupu), Rossmann (Motorlet, 5 za B-tým v přeboru), Nabiyev (Slavia B), Vieira (Loko Vltavín, 1 v Mol Cupu), Jindř. Novotný (Meteor, 1 v Mol Cupu), Alexandr, M. Klán (oba Vyšehrad B), Belán, Šafránek (oba Uhelné sklady), Doležel (Újezd Praha 4), Pelikán (Admira B), Snop (Újezd nad Lesy), Vacík (Královice)

5 – Hušbauer (Slavia), Olayinka (Slavia, z toho 1 za B-tým v ČFL), Škoda (Slavia, 4 v Mol Cupu), Diviš (Viktoria Žižkov, 1 v Mol Cupu), Batioja (Viktoria Žižkov, 1 za B-tým v přeboru), Tetour (Dukla, 1 v Mol Cupu), Preisler (Dukla, 2 v Mol Cupu), Horák, Juliš (oba Sparta B), Le Tuan (Bohemians 1905 B), Ullman (Dukla B), Vojta (Motorlet), Radimský (Admira, 2 v Mol Cupu), Formáček, Pospíšil (oba Královice), Hák (Přední Kopanina), V. Klán (Uhelné sklady), Kuč (Újezd nad Lesy), T. Lukič (Motorlet B), Merta (Zličín), Vild (Viktoria Žižkov B)

4 – Tetteh (Sparta), M. Hašek (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu), Vodháněl (Bohemians 1905, 1 v Mol Cupu), Verner (Vyšehrad), Laňka (Vyšehrad, 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), Jakab (Dukla, 3 za B-tým v ČFL), Urbanec (Viktoria Žižkov, 1 v Mol Cupu), Halgoš (Viktoria Žižkov, 1 v Mol Cupu a 2 za B-tým v přeboru), Čtvrtníček (Loko Vltavín), Lauko (Dukla B), Zeronik (Slavia B), Žaloudek (Motorlet, 1 rozhodující penalta v rozstřelu v Mol Cupu), Glasnovič (Aritma), V. Junek (Meteor), Červenka, Grznár, J. Hájek, Petr (všichni Třeboradice), D. Jarolím, L. Šedivý, Vít (všichni Újezd nad Lesy), Běhounek, Tomaides (oba Újezd Praha 4), J. Holík (Kolovraty), Kocourek (Uhelné sklady), D. Macháček (Hostivař)

3 – Hložek (Sparta), Bartek (Bohemians 1905), Keita (Bohemians 1905, 1 v Mol Cupu), Hronek (Bohemians 1905, 1 za B-tým v ČFL), Tecl (Slavia, 2 za B-tým v ČFL), Březina, Gil (oba Viktoria Žižkov), Tenorio (Viktoria Žižkov, všechny 3 v Mol Cupu), Nitrianský (Vyšehrad), Vejvar (Vyšehrad, 2 v Mol Cupu), Veselý (Vyšehrad, všechny 3 v Mol Cupu), F. Hašek (Dukla), Kovaľ (Dukla, 1 v Mol Cupu), Krunert (Dukla, 1 za B-tým v ČFL), Chlumecký (Dukla, 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v ČFL), David Douděra (Dukla, 2 v Mol Cupu a 1 za B-tým v ČFL), Martin Douděra, Vaněk (oba Slavia B), Mareček, Prokopec (oba Sparta B), Vosický (Admira), Michal Douděra (Admira, 1 za B-tým v přeboru), Radosta (Motorlet, 1 v Mol Cupu), Šípek (Loko Vltavín), Turbák (Aritma), Bednář, Brož, Jeník, Krob, Mráček (všichni Podolí), Dominik Farkaš, F. Novák, Petrák, Trávník, Žampa (všichni Dukla JM), Bous, Šlajchrt (oba Zličín), Hrabina, Palečko (oba Motorlet B), Jeřábek, Vrabec (oba Újezd Praha 4), Macej, Žežulka (oba Vyšehrad B), Böhm (Kolovraty), Nevařil (Královice), Pavlata (Admira B), Penc (Hostivař), J. Šedivý (Újezd nad Lesy), Šultes (Přední Kopanina, 1 v Mol Cupu)

2 – Coufal, Kúdela, Masopust, Stanciu, Ševčík (všichni Slavia), Frydrych, Van Buren (oba Slavia, oba 1 v Mol Cupu), Provod (Slavia, z toho 1 za B-tým v ČFL), Aguiar (Slavia, 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v ČFL), Havel, Podaný, Vacek (všichni Bohemians 1905), Kaya (Sparta), Matěj Hanousek (Sparta, oba góly v Mol Cupu), Jos. Bazal, Súkenník (oba Viktoria Žižkov), Opluštil (Viktoria Žižkov, z toho 1 v Mol Cupu), Pouček (Vyšehrad), Daniel Kozel (Vyšehrad, z 1 v Mol Cupu), Ayong (Dukla, 1 v Mol Cupu), Bederka, Buneš, Nátr, Puškáč, Záviška (všichni Bohemians 1905 B), M. Hovorka, Maione, Šnajdr (všichni Loko Vltavín), Podzimek (Loko Vltavín, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Pejša (Loko Vltavín, 1 v Mol Cupu), Kim, Kott, Palacios, Studnička (všichni Dukla B), Ben Chaim, Karabec, Karlsson (všichni Sparta B), Dvorský, Sodoma (oba Motorlet, oba 1 v Mol Cupu), Jonáš (Motorlet, 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), Čepelák (Motorlet, oba rozhodující penalty v rozstřelu v ČFL), Červ, J. Janoušek (oba Slavia B), Martinic (Admira, 1 v Mol Cupu), Frnoch, Rys, Štohanzl (všichni Aritma), Pivrnec (Aritma, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Baran (Aritma, 1 v Mol Cupu), Duong, Ezeala (oba Meteor), T. Rada (Meteor, 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Frantl (Meteor, 1 v Mol Cupu), Lupínek, Navrátil, Pešír, Podvín (všichni Újezd Praha 4), F. Babka, Brejcha, Rataj, Richter (všichni Vyšehrad B), Jákl, Karvánek, Pavlata, Záruba (všichni Admira B), M. Bláha, Kalenda (oba Kolovraty), Cabaňa, Falcon (oba Viktoria Žižkov B), Doležal, Jiránek (oba Radotín), Gröbl, Šindelář (oba Zličín), R. Hanzlík, Kristen (oba Podolí), Inneman, M. Lafek (oba Dukla JM), Nevařil, Ptáček (oba Královice), Šulc, Zilvar (oba Uhelné sklady), M. Blažek (Motorlet B), Chumlen (Újezd nad Lesy), D. Kolář (Přední Kopanina), Kadlčík (Hostivař), Mbah (Třeboradice), Votřel (Kolovraty)

1 – Costa Nhamoinesu, M. Frýdek, Hancko, Plavšič, Vindheim (všichni Sparta), L. Hůlka, Krch, J. Rada (všichni Bohemians 1905), Jindřišek (Bohemians 1905, gól v Mol Cupu), Traoré, Zmrhal (oba Slavia), Zelený (Slavia, gól v Mol Cupu), Švejdík (Vyšehrad), Gebert, V. Mareš (všichni Vyšehrad, všichni gól v Mol Cupu), Kozma, Piroch (oba Dukla), Dancák (Dukla, gól v Mol Cupu), Bezdička, Hodek, Houha, Kovernikov, David Kozel, Mentberger, Trávníček, Veniger, Vyleta (všichni Dukla B), Dudl, Flak, Gabriel, Patrák, Pulkrab, Šimáček, Vácha (všichni Sparta B), Dao (Sparta B, rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Begič, Köstl, Schumacher, Vala, Vondra (všichni Bohemians 1905 B), Ogiomade (Bohemians 1905 B, rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Kuchař, Pouzar, Šafařík, Uvíra (všichni Loko Vltavín), Valíček (Loko Vltavín, gól v Mol Cupu), Badocha, Rajnoch, Soběslav (všichni Motorlet), Suk, Štěpánek (oba Motorlet, oba rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Baluta, Hošek, Vincour, Zinhasovič (všichni Slavia B), Čácha, Eliáš, Mošna (všichni Admira), Fric (Admira, rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Majer (Admira, gól v Mol Cupu), J. Junek, Macek, Turák (všichni Aritma), Roub (Aritma, rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Beneš (Aritma, gól v Mol Cupu), Dvořák, Holeček (Meteor), Sůra (Meteor, rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Filip, Hamouz, Hauer, J. Hůlka, Jůza, Kraus, Matěj Podzemský, Svoboda, Václavík, Zelenka (všichni Motorlet B), Brezina, Brož, Krob, Matěj Vondrka, Zezula (všichni Podolí), D. Hájek, Jíra, Stýblo, Šilhavý, Valoušek, Vašut (všichni Zličín), M. Krivosheev, Kubík, Pokorný, D. Souček, Šlegl (všichni Vyšehrad B), De Oliveira, Faigl, Lanc, V. Souček (všichni Viktoria Žižkov B), Boubín, Černý, Mucha, Špaček (všichni Hostivař), Havlín, A. Krivosheev, Potměšil, Sedláček, Votava (všichni Královice), Flaks, R. Huleš, Karbulka, Martin Podzemský (všichni Přední Kopanina), Koc, Koubek, Ramba, Sainer (všichni Uhelné sklady), Jan Bazal, Eisman, Pavel (všichni Radotín), Hynek, Klír, Ráža (všichni Kolovraty), Chumlen, Polák (oba Újezd nad Lesy), Malčánek, Jan Novák (oba Újezd Praha 4), R. Mašek, Solař (oba Dukla JM), Nessoumou, Trnka (oba Admira B), Kabyl (Třeboradice).

Pražský brankář (vychytané nuly)

14 – Kolář (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu)

6 – Koblenc (Loko Vltavín, z toho 1 v Mol Cupu)

5 – Švenger (Viktoria Žižkov), Toma (Meteor, z toho 1 v Mol Cupu)

4 – Heča (Sparta), Nita (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu), Lé Giang (Bohemians 1905, z toho 1 za B-tým v ČFL), Hruška (Dukla), Šrámek (Admira, 2 za B-tým v přeboru), Stareček (Aritma), Bojčuk (Újezd Praha 4), Tlustý (Dukla JM)

3 – Valeš (Bohemians 1905, z toho 1 za B-tým v ČFL), Soukup (Viktoria Žižkov, všechny 3 v Mol Cupu), Kotek (Sparta B), Kouba (Bohemians 1905 B), Jungr (Admira, 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), J. Blažek (Újezd nad Lesy)

2 – Markovič (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu), Otáhal (Vyšehrad, z toho 1 v Mol Cupu), Dočekal (Vyšehrad, 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), F. Rada (Dukla, obě v Mol Cupu), K. Hrubeš, Janáček (oba Motorlet), Čtvrtečka (Sparta B), Štorc (Loko Vltavín), Cingel (Admira B), Hubínek (Královice), Krch (Třeboradice), Mačí (Přední Kopanina), Saladiak (Radotín), Velek (Motorlet B)

1 – Fryšták (Bohemians 1905), F. Rada (Dukla), Mihálek (Motorlet), Sirotník (Slavia B), M. Babka (Vyšehrad B), Borský (Uhelné sklady), Jeřábek (Královice), P. Mareš (Zličín), Pecho (Újezd nad Lesy), T. Procházka (Kolovraty), Strazzer (Hostivař), Švarc (Přední Kopanina), Michal Vondrka (Podolí), Zýta (Motorlet B).