Foto: Jiří IPSER
Lavičku jsem kousal těžko, gólů jsem ale mohl dát víc, přiznává třeboradická opora Kadlec

Lavičku jsem kousal těžko, gólů jsem ale mohl dát víc, přiznává třeboradická opora Kadlec

Ze svých statistik nemusí být smutný, jenže na ně se nehraje. Opora Třeboradic Tomáš Kadlec dobře ví, že jeho devět vstřelených gólů během podzimu v Pražská teplárenská přeboru jej sice může hřát, ale počítají se body. A na tabulku se Třeboradicím moc dobře nekouká, jsou sedmé. „Bodů není tolik, kolik mělo být. Čekali jsme, že jich bude víc,“ neskrývá Kadlec.

Co podle vás mohlo za to, že podzim nebyl v podání Třeboradic ideální?
Bylo hodně hráčských změn, to prostě chce vždycky čas. Stejně jako když si koupíte nové auto, je kvalitní, ale chvíli si na něj zvykáte. Samozřejmě jsme cítili, že máme kvalitu, ale prostě to výsledkově nedopadalo. Trenér měl určitou představu, sázel na nějaké hráče, ale body se nedělaly. Tedy tolik, kolik jsme chtěli.

V čem byl problém?
Jde jen o můj pocit, ale podle mého tam nějak chyběla větší touha výsledek otočit. V předchozích sezonách jsme to uměli a šlo to, otáčeli jsme zápasy, které se nevyvíjely dobře. Teď tam nějak chyběl drajv s tím něco udělat.

A dopadlo to nakonec i tak, že jste si během podzimu vyzkoušel nepříjemnou novinku, když vás trenér Kabyl posadil mezi náhradníky...
Určitě nejsem typ hráče, který by to dokázal jen tak hodit za hlavu. Bylo to pro mě nové, najednou jsem šel do utkání jako střídající hráč. Kousal jsem to těžko, ale nedalo se nic dělat.

Změnu na lavičce, když skončil trenér Kabyl, jste bral jako vysvobození?
Je právo každého trenéra sázet na svoje hráče, to je jasné. Je logické, že rád hraju v základní sestavě, ale to má asi každý fotbalista. Ale není to zase tak, že bych pro nastřílené góly udělal cokoliv. Je pravda, že když došlo ke změně kouče, tak jsem začal cítit větší důvěru. Nakoplo mě to. Jít do zápasu na třicet minut, tak nějak na dodělání, to bylo pro mě složité.

Chápu správně, že máte rád zápasy a situace, kdy jste pod tlakem a stojí hra na vás?
Tyhle situace mi určitě nevadí. Je mi přes třicet, patřím mezi zkušenější hráče, tak je to správně, že to na mně leží. Jinak to být nemůže. Přece to nemůžete chtít od dorostence.

Dal jste devět branek, to je slušná vizitka na to, že jste mnohdy fungoval jako střídající žolík...
V tomhle směru je gólů asi docela dost. Mohlo jich ale být třeba třináct. Taky jsem nedal penaltu. Musím říct, že já jsem začal dávat góly až v posledních třech letech, s třicítkou mi to nějak začalo lepit a jsem za to rád. Dřív to ale nebylo nic moc.

Ale třeba v duelu se Žižkovem B (10:3) jste pustil k penaltě spoluhráče Viktorina. Takže nejste žádný gólový chrt.
Já už jsem v tom utkání měl na kontě hattrick, tak jsem ho nechal jít na penaltu. Dal z ní třetí gól a taky dával příspěvek do kasy. Fakt to není o tom, kolik dám gólů. Logicky chci, aby jich bylo co nejvíce, ale musí se dařit i týmu.

A to se během celého podzimu nedařilo. Jste rád, že podzim skončil?
My jsme chtěli v posledních třech kolech zabodovat, ale nebylo to dobré. Nějak nám nebylo přáno. Dobře víme, že do toho musíme šlápnout a zabrat, aby se neopakovalo to, co naposledy na jaře, kdy jsme v posledním kole hráli o záchranu. To nesmíme dopustit!

O kolik měla podle vás být první půlka sezony v podání Třeboradic lepší?
Podle mého klidně o takových deset bodů. V Třeboradicích asi každý čekal při tom, jaký jsme měli kádr, lepší výsledky. Čekali jsme, že budeme hrát nahoře. Ne že budeme suverénní a nebudeme mít v přeboru soupeře. To neplatí, přebor má kvalitu a je obrovsky vyrovnaný. Ale nahoře jsme být chtěli. Takže máme co napracovat.

Je hezké, že pohlížíte směrem vzhůru. Na pozoru se ale musíte mít i v opačném směru, sestupují opět čtyři celky.
To si dobře uvědomujeme. Musíme máknout. Na konci nás budou čekat béčka, a když budou namočená, tak klidně přivedou posily, aby si potřebné body uhrály. Na tohle všechno myslíme a musíme udělat maximum, aby to dopadlo dobře a jaro bylo lepší. Abychom udělali daleko víc bodů než teď na podzim.



Související články