Foto: Pavel Jiřík st.
Újezd nad Lesy je v poločase přeboru jen čtyři body od postupu. Neberu nás jako nováčka, říká trenér Šimek

Újezd nad Lesy je v poločase přeboru jen čtyři body od postupu. Neberu nás jako nováčka, říká trenér Šimek

Jedno z nejpříjemnějších překvapení podzimu v Pražská teplárenská přeboru, to byl nováček z Újezdu nad Lesy. Bronzový stupínek týmu trenéra Josefa Šimka sluší, za vedoucím duem Admira B - Újezd Praha 4 zaostává jen o čtyři body, což je skvělá vizitka. „Určitě se nám podzim povedl, ale nechodíme s nosy nahoře, nelétáme v oblacích. Takové situace končí špatně,“ varuje trenér Šimek.

Co tedy na průběžné třetí místo pro svůj tým říkáte?
Pohled na tabulku a počet bodů je určitě příjemný. Neberu nás jako nováčka, spíš jsme tým, který si na rok z přeboru odskočil, ale se soutěží má zkušenosti a po roce jsme zpátky. Máme trochu jiné mužstvo a pro soupeře jsme byli nečitelní. Taky se nám moc dobře povedlo poskládat tým. Až na pár zápasů se nám dařilo, i vedení klubu je spokojené. Teď nezbývá, než si odpočinout a pak se pořádně připravit na jaro, které bude ještě daleko těžší než podzim.

Na začátku po výhře nad Vyšehradem B mi přišlo, že jste opatrný. Říkal jste, až těch výher bude patnáct, můžeme něco hodnotit. Byl tedy podzim podle vašich představ?
Já jsem si dopředu nějaký bodový zisk, jakého máme dosáhnout, nedával. Na druhou stranu jsem týmu věřil a nejsem těmi výsledky překvapený. Pro mě bylo pozitivním signálem, že jsme jen málo zápasů odehráli ve stejné sestavě. Samozřejmě se s tím potýkají i jinde, že chybějí hráči kvůli práci, kvůli zranění. U nás ale všechno zapadalo dobře do sebe. Když kluci nedostali šanci v prvním týmu, chodili hrát za béčko, aby měli herní praxi a pak se jim lépe nastupovalo i v přeboru.

V hodnocení nastřílených gólů se dělíte o druhé místo se 42 vstřelenými brankami. To je skvělá vizitka.
Já jsem často klukům četl ze statistik na webu fotbalpraha, kdo má kolik gólů, kdo má kolik žlutých karet. Když jsem mluvil o nastřílených gólech, musel jsem je pochválit. Nemáme v týmu střelce, který by nějak výrazně odskočil. Křivánek dal devět branek, ale jinak se produktivita skvěle rozprostřela a soupeř si nemohl říct, když uhlídáme toho a toho hráče, tak bude mít Újezd nad Lesy se střílením gólů problém. To bylo příjemné.

Když jsme u těch statistik, tak jste nejlepší tým v hodnocení venkovních zápasů. Čekal jste to?
Ne. To je pro mě novinka. My se dobře cítíme na domácím hřišti, kde na nás chodí hodně fanoušků a my jim chceme dělat dobrými výsledky radost. Určitě je to všechno příjemné zjištění.

Když jsme u fanoušků. Tahákem byli jistě i bratři Jarolímové. Budou pokračovat?
Nemám žádný signál, že by pokračovat neměli. Samozřejmě všichni víme, a oni sami se tím netají, že je pro ně prioritou trenérská kariéra. Takže můžou dostat nějakou nabídku a musíme být připravení na to, že na ni kývnou.

David Jarolím si i na podzim odskočil na moment jako trenér do třetí ligy...
Přesně o tom jsem mluvil. David se domluvil s Rakovníkem a šel to zkusit. Je to směr obou bratrů, je to tak dané. Obecně jsem rád, že tyhle hráče máme. Jsou bez drbat přínosem. David Jarolím má prostě návyky ze špičkových soutěží, kterými prošel. Jeho klid v rozehrávce, to je paráda. Doufám, že si všeho všímají kluci na hřišti, ale i ti na lavičce. Já být v roli hráče, tak bych se určitě díval a snažil se něco naučit, kde se pohybuje, jak se pohybuje...

Nakonec oba bratři odehráli osm zápasů. Možná je to víc, než jste čekal, ne?
Musím přiznat, že to tak je. Jsem v podobném věku a dobře vím, že tělo už je náchylnější ke zranění. Ale oba Jarolímové mají něco za sebou, vědí, jak se udržovat. Mají návyky z profesionálního fotbalu. Je fajn, že to kluci v týmu vidí.

Plánujete posílení, nebo není důvod sahat do kádru?
Posílení neplánujeme. Za mě bude fajn, když se povede udržet tým pohromadě. Máme ho ideálně věkově složený, jsou tam i dobří hráči charakterově. Důležité bude, aby byli hráči zdraví a my jsme se dobře připravili na jaro. Tam to bude bitva o každý bod.

Ztrácíte čtyři body na vedoucí duo. Přijde útok na první místo?
Třetí místo je pro nás po podzimu skvělý začátek. Určitě se o nějakém útoku na vedoucí duo nebavíme, žádné takové hlasy jsem neslyšel. Ono se může stát, že přijde situace, kdy prohrajete třikrát za sebou a všechno bude jinak. Pak se velmi rychle zapomíná na něco, co bylo po podzimu. My se samozřejmě budeme snažit co nejlépe připravit na jaro, a když se bude dařit dál, budu pochopitelně rád a přeju si to.

Do Pražská teplárenská přeboru jste se vrátili po roce, co říkáte na kvalitu soutěže?
Fotbalově je jeho úroveň hodně dobrá. Nečekal jsem, že tam bude taková vyrovnanost. Je to až neuvěřitelné. Týmy nějak podzim rozjely, pak ale někdo začal stoupat a jiný padat. Byl jsem překvapený řadou výsledků. Pokud někdo říká, že v přeboru jsou zápasy třeba divizní úrovně, tak za mě je to s hodnocením složité. Jako je skok mezi I. A třídou a přeborem, tak je skok mezi přeborem a divizí. Já jsem vyšší soutěže hrál. Přeboru hodně pomáhá, že jsou v soutěži béčka. Nastupují pak kluci, kteří trénují s týmem ve vyšší soutěži, kvalita přeboru pak určitě roste.



Fotografie