Foto: www.skuhrineves.cz
Uhříněves B na podzim neztratila ani bod. Trenér prozradil, kdy byl v kabině vítr a jaký má plán pro jaro

Uhříněves B na podzim neztratila ani bod. Trenér prozradil, kdy byl v kabině vítr a jaký má plán pro jaro

Parádní jízda. Jinak nejde podzim v podání rezervy Čechie Uhříněves popsat. Maximální počet bodů, vysoká vítězství a jedenáctibodový náskok před druhým céčkem Dolních Počernic. To je zkrátka luxus, jaký si v Uhříněvsi mohou v poločase III. třídy skupiny B užívat. „O tom, jestli zvládneme dohrát soutěž bez porážky, se nechci bavit, na to je brzy,“ usmívá se při hodnocení podzimu Tomáš Zura, trenér úspěšného týmu.

Podzim podle výsledků nemohl být lepší. Jak jste spokojený?
První polovina soutěže nám vyšla skvěle. Sice bylo hodně změn v kádru, ale všechno si sedlo. Parta byla skvělá, výhry se nabalovaly, všechno fungovalo.

Co si mám představit pod zmíněnou obměnou kádru?
Do béčka přišli někteří starší kluci z áčka, propadli se k nám. Někteří fotbalisté pro změnu v béčku skončili, taky k nám přešli mladí hráči, ti byli v A-týmu lavičkoví, tak se rozhodli, že budou chodit ze rezervu. Hlavní ale bylo, že si všechno skvěle sedlo.

Když se mění kádr, trenéři často netuší, jak budou první týdny a měsíce vypadat. Co jste čekal vy?
Určitě jsem netušil, že to půjde až takhle dobře a všechno vyhrajeme. Musím říct, že nás hodně nabudil zápas se Šeberovem, který má v týmu hodně mladé kluky. My jsme to utkání vyhráli 14:1 a pořádně nás to nakoplo. Ale byly tam těžší zápasy.

S narůstající sérií výher se na vás každý jistě chtěl vytáhnout. Cítili jste to na hřišti?
To platilo a určitě to tak bude i po celé jaro. Třeba Hrdlořezy na nás nastoupily hodně posílené, bylo to dost vyhecované. Vedli jsme o gól, ten zápas zlomila až naše druhá trefa. Pak už to bylo klidnější.

Nikdy jste nevyhráli jen o gól. To musel být pro trenéra podzim snů, takhle bez nervů. Nebo tam byla nějaká vypjatá chvilka?
V Běchovicích jsme po pětadvaceti minutách prohrávali 0:2 a stejný stav byl i v poločase. Takže tam bylo trochu živo a nakonec jsme to utkání vyhráli 4:2. Sám jsem zvědavý, co by s týmem udělala jedna případná porážka.

No, nejspíš by dál vládla pohoda. Tabulku přece vedete o jedenáct bodů a máte lepší vzájemné zápasy...
Ale nikdy nevíte, co se stane. Já si samozřejmě přeji, aby ta porážka nepřišla, to je jasné.

Takže dohrát soutěž bez prohry je cílem pro zbytek sezony?
Bylo by to moc pěkné, ale na tyhle úvahy je vážně brzy. Jaro bude určitě těžší, všichni se na nás budou o to víc chtít vytáhnout. Řeknu to tak, že cíl je v tuhle chvíli jasný - posun do vyšší soutěže. Když áčko hraje I. A třídu, tak jsme si řekli, že by se rezerva měla posunout výš.

Uvažovali jste tedy směrem k postupu už v létě?
To jsme se bavili o tom, že bychom chtěli hrát nahoře. Ale že se nám podzim takhle povede, to nikdo nečekal. Určitě to nebylo tak, že bychom to měli postavené, že do vyšší soutěže musíme. I teď je to pořád jen o jedenáct bodů.

Vám to přijde málo? Co by za to jinde dali, mít takový náskok...
Jasně, je to velký náskok, ale pořád jsme teprve v polovině soutěže. Nikdy nevíte, co se může stát. My se samozřejmě budeme chystat na jaro, jedeme skoro bez přestávky, chodíme do tělocvičny.

Napadá mě asi jediná věc, co by vás mohla přibrzdit. A to je situace, kdy by mladí hráči chtěli přejít do áčka Čechie. Je nějaké posilování prvního týmu v plánu?
Musím říct, že mladí kluci, co jsou u nás, výš nechtějí. Jsou to studenti, maturanti, škola má u nich přednost. Do I. A třídy se jim nechce. Moje generace to měla tak, že když měla šancí jít hrát výš, tak ji ráda využila. Ale to je věcí rozhodnutí každého z hráčů. Tvrdí, že nemají na I. A třídu čas, tak jsou prostě u nás. My jsme rádi, že kluky máme.

Dali jste 59 branek, ale nejlepšího střelce soutěže nemáte. Stejně tak jste jen třikrát udrželi čisté konto. Co na tuhle bilanci říkáte?
Náš nejlepší střelec Tomáš Jírů nám chodí pomáhat z áčka, má jedenáct gólů. Druhý nejlepší střelec Pavel Špalek se trefil devětkrát, a to už je hráč rezervy. A ty tři nuly? Já jsem rád, když zápas odehrajeme s čistým kontem. Dobře to vypadá a ještě tam jsou příspěvky do kasy. Radši než výhru 7:3 beru vítězství s nulou. Uvidíme, jak nám to půjde na jaře.