Foto: Jiří IPSER
Podzim bez prohry by byl hezčí, ale možná je dobře, že jsme dostali ťafku, říká kouč Braníku

Podzim bez prohry by byl hezčí, ale možná je dobře, že jsme dostali ťafku, říká kouč Braníku

Během úvodních tří kol ztratili fotbalisté Braníku pět bodů, pak se ale rozjeli a podzim v B skupině I. A třídy končí na první příčce tabulky. Druhé Dolní Chabry ztrácejí pět bodů, třetí Střešovice mají manko ještě o dva body větší. „Byl by alibismus tvrdit něco jiného, než že chceme zpátky do přeboru. V zimě si také v přípravě zahrajeme s přeborovými týmy, abychom viděli, jak na tom jsme,“ říká trenér lídra tabulky Marek Bukovský. Počítá ale s tím, že jaro bude ještě hodně náročné.

V posledním kole podzimu jste vedli o dvě branky a soupeř z Libuše srovnal, museli jste se znovu prát o výhru 4:2. Bylo loučení s podzimem složitější, než jste čekal?
Soupeř hrál velmi dobře, ale my jsme se stejně dokázali dostat do vedení. Kluci už možná podlehli dojmu, že je zápas vyhraný, a když pak najednou bylo vyrovnáno, vyvedlo nás to trochu z míry. Nebylo to nic příjemného.

Cítil jste, že má váš tým sílu na to, aby zápas zase zvrátil ve svůj prospěch?
V poslední době se nám dařilo, neztrácely se body. Možná si tým fakt v tu chvíli myslel, že se mu nemůže nic stát. Libuš po vyrovnání ožila, když ale dostala třetí gól, tak ji to psychicky srazilo a nahoře jsme byli zpátky my. Pak už jsem věřil, že to zvládneme.

Nakonec to ale dopadlo možná až nad očekávání, ne?
To je pravda. Jen kdyby tam nebyla porážka v prvním kole, tak by to všechno vypadalo ještě lépe. Bylo by to hezčí. Ale i takhle je pohled na tabulku moc příjemný. Kdo ví, jak by to dopadlo, kdybychom třeba první tři utkání vyhráli. Takhle jsme dostali ťafku na začátku a nakoplo nás to.

Prohra hned v úvodním kole proti béčku Aritmy, ve třetím přišla remíza. Co jste si v tu chvíli říkal?
Když budu upřímný, tak jsem si říkal, že to bude asi průšvih. Po přípravě, kterou jsme tvrdě odmakali, měli kluci na začátku soutěže ještě těžké nohy. Postupně jsme ale šli nahoru a soupeře jsme hlavně ve druhých poločasech začali přehrávat. Tam jsme rozhodovali.

V tu chvíli vás možná ani nenapadlo, jaká dominance z toho bude, že?
Zlomový byl asi zápas ve Střešovicích, které mají hodně kvalitní mužstvo.Tam nám to hodně pomohlo, porazili jsme soupeře ze špičky, který hraje hezký fotbal.

Ostatně i druhé Dolní Chabry jste porazili 4:0...
Chabry na nás vlétly, ale my jsme dokázali potrestat jednu jejich chybu, a to nás dostalo na koně. Určitě mají o motivaci postaráno a budou se snažit o postup. Počítám, že se tam budou snažit dostat i Střešovice. Ale on bude náročný každý zápas. Ti vlčáci nás budou prohánět a ostatní týmy se budou chtít minimálně vytáhnout na první tým tabulky. Bude to jiný tlak, než když se hraje o záchranu, musíte pořád vyhrávat, ale kluci se s tím musejí vyrovnat. Určitě je to příjemnější tlak, než když jen prohráváte a jste dole.

A vy budete pod tlakem i kvůli tomu, že teď se asi nic jiného než návrat do Pražská teplárenská přeboru čekat nebude. Je cílem postup?
Když jste v polovině soutěže první, tak by byl alibismus říkat něco jiného. Jsme první a cíl v podobě návratu do přeboru je daný. Uvidíme, jak se nám povede během zimy posílit. V polovině soutěže týmy nerady pouštějí hráče, je to složitější. Ale máme posty, kde bych si dovedl představit posílení.

Přisuzujete současnou dominanci v soutěži i velkému rozdílu mezi Pražská teplárenská přeborem a I. A třídou?
Přebor má svoji kvalitu, ale s tím, jak roste úroveň tam, tak se zvedá i I. A třída. I tady jsou dobří fotbalisté. A pokud chcete postoupit, a to my chceme, tak musíte pořád vyhrávat. Každý soupeř se na nás bude chtít vytáhnout. Na to musíme být připravení, jaro bude ještě hodně náročné. Navíc chceme dál hrát útočně. Jsem rád, když padají góly. Sice jsme jen dvakrát udrželi vzadu nulu, ale já jsem spokojený, že se snažíme hrát ofenzivní fotbal a bavit fanoušky. Musíme se na jaro dobře připravit. Co se týče herní části, většina našich soupeřů je právě z přeboru. Chceme se srovnat s kvalitou z vyšší soutěže. Ukáže nám to nejlépe, jak na tom v současné chvíli jsme. Budu zvědavý, jak ta konfrontace dopadne.



Fotografie