Foto: Jiří IPSER
Souhrn 15. kola přeboru: Admira B uhájila první pozici, na konci zůstala Hostivař
18.11.2019

Souhrn 15. kola přeboru: Admira B uhájila první pozici, na konci zůstala Hostivař

Pražská teplárenská přebor uzavřel 15. kolem podzimní účet. Na čele tabulky se bude vyhřívat Admira B, která porazila Motorlet B a zareagovala tak na výhru Újezdu Praha 4 s Podolím. Oba týmy mají 33 bodů, tedy o osm méně než vedoucí Újezd před rokem. Poslední zůstala Hostivař, která padla na hřišti Dukly JM. Hostivař má 11 bodů, tedy stejně jako minulý podzim Viktoria Žižkov. V pásmu sestupu přezimují vedle Hostivaře ještě Radotín, Žižkov B a Kolovraty.

Újezd Praha 4 - Podolí 3:1 (0:0)
Branky:
48. Malčánek, 50. Vrabec, 58. Walter - 90. Krob. ŽK: 18. Jeřábek, 43. Doležel - 7. Bednář, 39. Matěj Vondrka. Rozhodčí: Kohout - Zelený, Popelka. Diváků: 76.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Valeš, Walter, Malčánek, Tomaides (76. Navrátil) - Lupínek - J. Jeřábek (65. Tran), Vrabec, Doležel (82. Novák), Přibyl - Běhounek. Trenér: Karel Jeřábek.
Podolí: Michal Vondrka - Vlasák (80. Doubek), Červenka (71. J. Svoboda), Kristen, Zezula - Hanzlík (63. Brezina) - Matěj Vondrka (46. Hrubý), Bednář, Janoušek, Krob - Jůzek (71. Janovský). Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4):
„První poločas vyrovnaný, opatrný. Přinesl takové pološance na obou stranách. Utkání se rozhodlo prvních dvanáct minut druhého poločasu, kdy jsme dali tři góly a pak už se zápas jen dohrával."
Petr Majer (Podolí): „Věděli jsme o síle soupeře. V první půli jsme poctivě bránili, byli jsme zodpovědní. Trošku jsme vyztužili obranu, protože jsme čekali, že nás budou tlačit. Z rychlých protiútoků jsme měli dvě gólové šance, které jsme nevyužili. K přestávce jsme šli za stavu 0:0 a byli jsme spokojení. Řekli jsme si, že v naší hře budeme pokračovat. Bohužel hned jak jsme vylezli z kabin, tak jsme dostali dva góly. Tím jsme si to hodně ztížili. Svojí nekoncentrovaností a vypouštěním situací jsme prohrávali 2:0. Pak jsme dostali z rychlého protiútoku třetí gól a v závěru už jsme to jen kosmeticky upravili. Za druhý poločas nespokojenost, zaslouženě jsme prohráli.”

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Martin Přibyl.
Nejlepší hráč Podolí: Vojtěch Vlasák.


Viktoria Žižkov B - Kolovraty 3:1 (2:1)
Branky:
14. Falcon, 44. Batioja, 84. Halgoš - 31. Hynek. ŽK: 76. Březina, 78. Lanc - 38. Dejmek, 64. Vejr, 68. Boček, 84. Votřel, 84. Procházka. Rozhodčí: Nepraš - Šaróka, Jakl. Diváků: 50.
Žižkov B: Soukup - Kaisler (64. Faigl), Cabadaj, Lanc, Březina - Halgoš, Studený, Kříž, Falcon (46. Vild) - Hejný (79. Jashi), Batioja. Trenér: Luděk Hottek.
Kolovraty: Procházka - Votřel, Vejr, Hájek (81. Hrubý), Žitný (60. Boček) - Ráža - Gračko, Holík, Dejmek, Hynek - Böhm. Trenér: Jakub Slezáček.

Hlasy trenérů
Luděk Hottek (Žižkov B):
„Bylo to utkání o šest bodů. V Kolovratech působí hodně hráčů, kteří byli ve Viktorce, trenér taky. My jsme byli posílení hráči A-mužstva. Mohli jsme dát mnohem víc gólů. S posledním utkání spokojenost. Ta šňůra porážek byla nepříjemně dlouhá.”
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Proti soupeři, který logicky v jeho situaci využil reprezentační přestávku, jsme vzdorovali 84 minut. V tu chvíli naší snahu a naději ukončila třetí branka. Nepřehlížím brejkové šance soupeře, ovšem dvě velké šance na vyrovnání jsme měli a bohužel neproměnili. I tak mě nejvíc mrzí gól do šatny, ten to asi rozhodl.”

Nejlepší hráč Žižkova B: Pavel Soukup.
Nejlepší hráč Kolovrat: Jiří Hynek.


Dukla JM - Hostivař 3:1 (2:0)
Branky:
11. a 86. Kotlík, 44. Žampa - 76. Turek z penalty. ŽK: 58. Brabenec, 60. Damián Farkaš - 16. Kadlčík, 51. Turek, 89. Laštovka. Rozhodčí: Vojáček - Štípek, Hlaváč. Diváků: 65.
Dukla JM: Tlustý - Solař, M. Lafek, Dominik Farkaš, Inneman - Damián Farkaš (89. Bobok) - Brabenec (89. Verbík), Žampa (72. Vrzal), Ferreira, Čermák (68. Novák) - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
Hostivař: Provazník (46. Strazzer) - Mucha, Wulkan, Kadlčík, Sýkora - Turek, Macháček, Kronovetr (56. Chyle), Boubín - Černý (75. Laštovka), Špaček (73. Chadt). Trenér: Sálem Hebousse.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM):
„Pro nás to byl asi nejdůležitější zápas z těch posledních kol. Ty body nás posouvají ke středu tabulky, kde si myslím, že bychom měli být. První poločas jsme podle mě zaslouženě vedli. Druhý poločas jsme naopak k tomu přistoupili bohorovně. Místo toho, abychom soupeře dorazili, tak se to zbytečně zdramatizovalo na 2:1. Pak se nám podařilo dohrát situaci na 3:1 a máme tři body.”
Sálem Hebousse (Hostivař): „Poslední utkání jsme odehráli celkem solidně. Je to ale v intencích minulých zápasů, kdy soupeř vytěžil z minima maximum. V prvním poločase dvakrát vystřelil na bránu a byly z toho dva góly. My jsme hráli bez Honzy Pence, ale myslím, že jsme odehráli dobrou partii. Bylo to 2:1 a v závěru jsme si vytvořili slušný tlak, ale nevyrovnali jsme. Když jsme to otevřeli, dostali jsme na 3:1.”

Nejlepší hráč Dukly JM: Vojtěch Brabenec.
Nejlepší hráč Hostivaře: Jakub Wulkan.


Zličín - Královice 1:4 (0:1)
Branky:
59. Šlajchrt - 30. a 87. Vacík, 56. Kalivoda, 80. Formáček. ŽK: 48. Nevařil, 86. Černý (oba Královice). Rozhodčí: Vítek - Andras, Vojtěch. Diváků: 80.
Zličín: Mareš - Ibraimi, Žák, Gröbl, Stýblo - Bous (53. J. Šindelář), Vagner, Kubr, Šilhavý - Šlajchrt, Vašut (46. Malý). Trenér: Miroslav Vašut.
Královice: Hubínek - Nevařil, Ptáček, Czeh, Malík - Vacík (89. Slováček), Krejča, Kalivoda (82. Černý), A. Krivosheev - Sus, Formáček. Trenér: David Kalivoda.

Hlasy trenérů
Miroslav Vašut (Zličín):
„Strašně těžko se to hodnotí. Soupeř je úplně někde jinde než my. Má úplně jinou kvalitu než my, ale pro nás je to strašně krutá porážka. My jsme zase soupeři dva góly darovali, sami jsme tam měli tři, čtyři vynikající šance, břevna tyčky. Snad nám ta porážka nevezme sílu a chuť pracovat dál.”
David Kalivoda (Královice): „První půle taková opatrná. Zase umělka, takže jsme se s tím trošku seznamovali. Na začátku jsme měli gólovku, to nedopadlo, ale podařilo se nám dostat do vedení. Ve druhé půli jsme začali slušně a podařilo se nám dát na 2:0. Pak jsme se nějak uspokojili a mysleli si, že to dohrajeme v klídečku. Ale na nějakých pětadvacet minut jsme vypadli úplně z role a měli jsme velké starosti. Dostali jsme na 2:1 a Zličín to nakoplo. Gólem na 3:1 se to zlomilo a přidali jsme i čtvrtou branku, takže vysoké vítězství. Závěrečná tečka za sezonou to byla slušná.”

Nejlepší hráč Zličína: Kristián Malý.
Nejlepší hráč Královic: Petr Malík.


Uhelné sklady - Přední Kopanina 2:0 (0:0)
Branky:
58. V. Klán, 80. Ramba. ŽK: 64. Stolfa, 78. Zilvar - 57. Zadina, 67. Janek. Rozhodčí: Pytloun - Polena, Plášil. Diváků: 90.
Uhelné sklady: Borský - Koubek, Šulc, Procházka, Sainer - Belán (80. Pivoňka), Koc, Stolfa, Šafránek, Zilvar (78. Ramba) - V. Klán (90.+1 Müller). Trenér: Michal Šimánek.
Přední Kopanina: Mačí - Huleš, Janek (69. Mejdr), Tržický, Flaks - Hák, Kučera, Zadina, Vágner (58. Karbulka) - Urban, Šultes (77. Hollmotz). Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Michal Šimánek (Uhelné sklady):
„Zápas to nebyl vůbec lehký, protože naše hřiště není žádný šlágr, ale bylo to pro oba týmy stejné. Jsem strašně rád, že se nám podařilo na závěr podzimní části vyhrát. Dali jsme dva góly a poprvé na podzim udržel náš brankář čisté konto. Sice při nás dnes stálo štěstíčko, ale dali jsme dvě branky a vyhráli. Myslím si, že poslední kola bylo na nás znát, že se zvedáme, kluci chtějí, makají a teď za to přišla odměna v podobě tří bodů, takže jich v tabulce máme dvacet. Musíme se přes zimu dobře připravit, dát se zdravotně do kupy a dobře odstartovat jarní část.”
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Rozhodla efektivita domácích. My jsme měli jakous takous převahu a zasloužili jsme si dát nějaký gól. Bohužel jsme neproměnili nic, trefovali tyče břevna. Šli jsme sami na bránu a taky nedali. Domácí nás dvakrát potrestali. Jednou ze standardky, jednou ze situace dva na dva, proto vyhráli. Celé to podtrhlo náš podzim, kdy jsme venku opravdu impotentní. Nejde dělat body jenom doma.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Václav Klán.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Josef Mačí.


Třeboradice - Újezd nad Lesy 1:2 (0:1)
Branky:
74. Červenka z penalty - 14. vlastní Adjei, 70. Křivánek. ŽK: 14. Kadlec, 40. Houžvička, 67. Adjei, 86. Viktorin - 23. Snop, 88. Vít, 90+. L. Šedivý. Rozhodčí: Tikal - Stěhule, Král. Diváků: 40.
Třeboradice: Prebsl - Červenka, Chlapec, Adjei, Hruška (46. Ibe) - Hájek (86. Valín) - Houžvička (65. Janda), Kadlec, Viktorin, Grznár - Petr (65. Mbah). Trenér: Jan Novák.
Újezd nad Lesy: Blažek - Parys, Kučera (6. Pekárek), Chumlen, L. Šedivý - Snop, L. Jarolím (54. Foltman), D. Jarolím, Kuč (77. Vít) - Kovář, Křivánek. Trenér: Josef Šimek.

Hlasy trenérů
Jan Novák (Třeboradice):
„Jsem zklamaný. Hlavně první půle byla od nás špatná. Báli jsme se hrát, báli jsme si něco dovolit. Všechny přihrávky směřovaly dozadu, bylo to bez pohybu, bez větší snahy se zápasem něco udělat. Druhou půli jsme se zvedli a byli jsme lepší. Žádné tutové šance jsme si ale nevypracovali. Potom platilo nedáš - dostaneš. Grznár střílel v podstatě do prázdné brány, ale Blažek mu to chytil. Z protiútoku jsme dostali na 2:0 a pak už to byla snaha s tím ještě něco udělat a snížili jsme z penalty. Pak už jsme si nic nevypracovali a bohužel jsme to zase nezvládli."
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Pro nás to byl těžký zápas. Třeboradice mají silné mužstvo a dávají hodně gólů, tak jsme se na ně snažili připravit. Úvod zápasu byl od nás takový zpomalený, než jsme si zvykli. Pak jsme to srovnali a začali si vytvářet i šance, nastřelili jsme tyč. Pak tam byla situace, kdy si domácí dali vlastní gól. Druhou půli začaly Třeboradice hrát malinko líp než my a dostali se k penaltě. Takže nakonec 2:1 a se závěrem podzimu vládne spokojenost. Mrzí mě zranění Kučery.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Stanley Ibe.
Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Jaromír Blažek.


Olympia Radotín - Vyšehrad B 3:2 (2:1)
Branky:
6. a 9. Bužík, 61. Císařovský - 2. Rataj, 90.+1 Čvančara. ŽK: 23. Císařovský, 44. Kubišta - 19. Žežulka, 31. Brejcha, 78. Šlegl. Rozhodčí: Havel - Hrivík, Zloch. Diváků: 90.
Radotín: Saladiak - Löffelmann, Jiránek, Zeman, Tyburec - Pavel (86. Janovec), Kubišta, Císařovský, Bazal - Doležal, Bužík (90. Marek Eisman). Trenér: Jaroslav Louda.
Vyšehrad B: Dočekal - Macej (84. Popovič), Drozda, Žežulka, Šlegl - Alexandr, Brejcha - F. Babka (65. Richter), Čvančara, Rataj (84. Drozd) - M. Klán (75. Stareček) Trenér: Jaroslav Klíma.

Hlasy trenérů
Jaroslav Louda (Radotín):
„Jsem strašně rád za tuhle výhru, která nám určitě pomůže v podzimním hodnocení. Musím uznat, že Vyšehrad má velmi kvalitní a kombinačně zdatné mužstvo. Celý týden jsme se na to připravovali, abychom věděli, jak proti takovému soupeři hrát, a nakonec nám to i vyšlo. Kupodivu jsme byli maximálně produktivní: z mála šancí jsme dokázali vytěžit maximum.”
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Taková je realita, když si jdeme jen zahrát fotbal. Podle toho také vypadala první půle, a když už pak prohráváme a chceme, je z toho křeč. Ze tří střel na bránu, které se však chytat nedaly, jsme třikrát inkasovali. Přístup k utkání v první půli katastrofa, takže ve druhé pak hrajeme proti deseti bránícím protihráčům. Štěstí se k nám po právu otočilo zády, protože už předtím jsme asi třikrát otáčeli zápasy. Pokud hráči z A-mužstva vezmou utkání jako pouťák a navíc z každé šance soupeře dostaneme gól, dopadne to takhle a jsme po zápase za kašpárky."

Nejlepší hráč Radotína: Martin Saladiak.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Petr Šlegl.


Admira B - Motorlet B 3:1 (1:0)
Branky:
26. Pelikán, 59. Štefan z penalty, 90.+1 Trnka - 85. Zelenka. ŽK: 61. Čížek, 73. Pelikán - 39. Hamouz, 55. Filip. Rozhodčí: Bočok - Chustecki, Tvrz. Diváků: 50.
Admira B: Šrámek - Čížek, Pelikán, Heinzel, Škarda - Panýrek (75. Jákl) - Šindelář (78. Bílek), Michálek (88. Procházka), Štefan (63. Trnka), Karvánek (54. Záruba) - Křížek. Trenér: Pavel Gregor.
Motorlet B: Velek - Simaichl, Žižka (86. Řepka), Filip, Hrabina - Hamouz - Rossmann (46. Arzumanyan, 61. Hůlka), Štědrý (46. Podzemský), Palečko, Zelenka - Blažek. Trenér: Michael Lukič.

Hlasy trenérů
Pavel Gregor (Admira B):
„Byl to poslední zápas, hodně těžký. Zvládli jsme ho a jsem na hráče pyšný. Bylo to utkání plné tvrdých soubojů a rozhodovaly individuální chyby. Nám asi trošku přálo i štěstí. Motorlet tady hrál dobrý fotbal a hodně nás trápil.”
Michael Lukič (Motorlet B): „Škoda, ztratili jsme tady body. Určitě jsme nebyli horší. Udělala se jedna individuální chyba a Admira šla do vedení. Pak jsme dostali druhý gól, ale posledních dvacet minut jsme byli lepším týmem. Rozhodlo to, že jsme v závěru poslali dopředu i Velka a oni nám z protiútoku dali na 3:1. Hráli jsme se třemi dorostenci a z naší strany to byl dobře odvedený výkon. Jenom škoda, že se nám zranili tři hráči, domácí hráli hodně tvrdě. Malé hřiště tomu nahrávalo. My jsme byli techničtější, oni důraznější."

Nejlepší hráč Admiry B: Adam Čížek.
Nejlepší hráč Motorletu B: Martin Filip.