Foto: Jiří IPSER
Admira B přezimuje první. Stali se z nás dravci, na jaře můžeme být ještě silnější, říká kapitán Šindelář
18.11.2019

Admira B přezimuje první. Stali se z nás dravci, na jaře můžeme být ještě silnější, říká kapitán Šindelář

Titul podzimního mistra je doma. Admira B porazila rezervu Motorletu 3:1 a přezimuje na první příčce Pražská teplárenská přeboru. Proti rivalovi z Jinonic v závěru dřela, aby se třemi body udržela na špici. Do prázdné branky, když soupeř zkusil hrát vabank, pak přidala rozhodující gól a šlo se slavit. „Naším hlavním úkolem je, aby byl přebor zachráněný. Vypadá to, že je vše na dobré cestě,“ usmíval se kapitán týmu Daniel Šindelář poté, co z kabiny dozněl vítězný pokřik.

Jak Admiře B chutná v polovině přeboru pokřik: Tak jsme první, no a co?
Je to skvělé. Pocit je to výborný. Ale je to teprve polovina soutěže, navíc je hodně vyrovnaná. Po dvou zápasech na jaře to může být všechno úplně jinak. Samozřejmě si to teď všechno užijeme, ale jsme nohama na zemi a od zimy budeme dál makat.

Není na místě trochu větší radost a euforie? Pro leckoho je první příčka vašeho týmu překvapením, vy jste něco podobného čekal?
Možná trošku. Hlavně chci říct, že za ten půlrok jsme udělali hodně práce. Mladí kluci se hodně posouvají. Sám to vidím, kde byli v létě a kde jsou teď. Ta práce je hrozně znát a věřím, že na jaře můžeme být ještě silnější. Zamaká se a můžeme být lepší.

Před utkáním jste věděli, že když vyhrajete, budete první. Jak velké téma to v kabině bylo?
V hlavách jsme to určitě měli. My se tedy primárně snažíme koukat tabulkou dolů. Teď jsme sice první, ale hlavním úkolem je, aby byl přebor zachráněný. To je pro nás priorita.

Vypadá to, že asi zachráněný je, ne?
Ještě bych nebyl tak úplně nad věcí, ale vypadá to, že je to na dobré cestě.

Za stavu 2:1 se Motorlet B hnal za vyrovnáním. Trpěl jste na lavičce po vystřídání hodně?
Nervozní jsem byl. Když člověk není na hřišti, tak už to nemůže ovlivnit, takže je to ještě horší než na hřišti. Naštěstí kluci zvládli odvrátit tlak soupeře. Nakonec jsme ještě přidali gól do prázdné branky a bylo hotovo.

Zápas se hrál na malé umělce. Nebyla kvůli tomu výhoda na straně soupeře?
To si nemyslím, my jsme na tu umělku zvyklí. Převážně tam teď trénujeme i přes týden. Určitě to pro nás nebyl žádný problém. Jsme na ten prostor i povrch naučení. Určitě jsme to nebrali jako nějakou nevýhodu pro nás. Je to domácí prostředí, které známe.

Pomohlo rezervě na první místo i to, že chodí posily z třetiligového týmu?
V tomhle případě Kuba Štefan a Adam Čížek přijeli z Písku, kde hrálo áčko dopoledne, na poslední chvíli. Šli hned do zápasu. Samozřejmě je to pro kluky těžké. Něco odehráli ráno, pak přesun autem a hned další zápas. Dostali se do toho výborně, i když to nebylo jednoduché. Odehráli skvělý zápas. Kuba dal gól, Adam odvedl vzadu perfektní výkon.

Vypadá to, že si tato zkušenost a mládí hráčů, co přišli z devatenáctky, ideálně sedly...
Sedlo si to skvěle. Přišli mladí kluci, skvěle zapadli do týmu. Pořád hlavně plníme roli B-týmu, kdy se k nám chodí rozehrávat kluci, co třeba nemají tolik herního prostoru v áčku. Celý podzim je hodně podobná sestava. Točil se jeden, dva hráči. Všechno si sedlo.

Plníte roli B-týmu, ale hlavně budete na jaře plnit roli favorita. Ustojí béčko Admiry takovou chvilku?
Je to tak. Půjdeme do jara jako půlmistr, takže na nás tak soupeři budou pohlížet, ale já věřím tomu, že budeme pořád nohama na zemi, zápas od zápasu, budeme se připravovat dál poctivě, abychom si to třeba užili i za půl roku. To by byla bomba, byla by to premiéra, nejlepší místo pro béčko byla třetí nebo čtvrtá příčka. Moc rád bych si užil vítězství v přeboru.

Když jsme se bavili o příčinách dominance, tak o Admiře B se dlouhá léta říkalo, že je tam skvělá parta, ale hráči se nikam neženou. Nastartovalo vás ta dravost, která přišla s mladíky z devatenáctky?
Tým je strašně mladý, je tam prostor na čem se dá a bude pracovat. Chceme se zlepšovat a budeme na jaro připravení. Líbí se mi ten výraz, že se díky těm mladým klukům, co přišli, z nás stali dravci. Souhlasím s tím, ti kluci to moc oživili. Parta tu byla vždycky skvělá, ale tyhle dvoutisícovky tomu daly úplně nový náboj a je to vidět na hřišti, na trénincích i v kabině. Je tam sranda, pohoda a kluci chtějí makat.

Na prvním místě jste i díky jasné výhře na Újezdu Praha 4. Berete právě tohoto soupeře za největšího soka?
Určitě je to náš největší konkurent, to vítězství u nich bylo pro nás moc cenné. Perfektně jsme se na ně připravili. Taktika nám vyšla do puntíku.

I po té prohře ale Újezd toužil slavit titul půlmistra, stejně jako v minulé sezoně...
Dali jsme jim najevo, co si o tom myslíme my. Naštěstí jsme ty poslední domácí zápasy zvládli a potvrdili jsme první místo.


Očima Pavla Gregora, trenéra Admiry B
„Zvládli jsme poslední z trilogie těžkých zápasů na malé umělce. Na Újezdu Praha 4, doma s Viktorkou B a teď s béčkem Motorletu. Všechny zápasy podobné. Bylo to hodně o fyzičce a soubojích, teprve pak přišla na řadu fotbalovost. I proto jsme strašně rádi, že jsme to zvládli. Mužstvo si zaslouží obrovskou pochvalu. Je fakt, že za stavu 2:1 nám to Motorlet znepříjemnil, ale vydržet tři zápasy v řadě, aniž bychom měli horší chvilku, jde těžko. Motorlet B nás asi potrápil nejvíce z těch tří soupeřů. Viktorka byla proti nám hodně posílená. Újezd Praha 4 je sám o sobě silný soupeř, Motorlet B hrál dobře. Skutečně nám zavařil a my jsme až v závěru z brejku rozhodli. Kluci si s radostí zakřičeli: Tak jsme první, no a co!? Já na to vždycky říkám: No a co? Jsme teprve v poločase. Postupem času se u nás utvořil dobrý kolektiv, zúročila se letní příprava, kdy jsme tvrdě trénovali a podařilo se nám praktikovat herní styl, na který máme hráče. Když se to sečetlo, tak jsme první. Někdy jsme měli i štěstí. Každý zápas je pro nás finále, každý soupeř je těžký. Třeba Zličín nás přehrál a naopak jsme vyhráli na Újezdu, který doma prakticky neztrácí. Vyrovnanost soutěže dělá z každého zápasu speciální událost. Všichni máme obrovskou radost. Je konec podzimu, skončila určitá fáze naší práce. Teď si kluci chvilku odpočinou a od ledna přijde další fáze, možná ještě tvrdší. A budeme se snažit o to, abychom se ještě posunuli výkonnostně. To je primární cíl trenérů. Když se k tomu připojí i takhle krásné výsledky, pak je to vynikající. Jaro bude super atraktivní, konec tabulky je vždycky našlapaný a teď to bude napínavé i vepředu. Pravděpodobně to nebude o jednom mužstvu, ale třeba o pěti. Myslím, že se mají všichni fanoušci na co těšit.“

Očima Františka Peřiny, trenéra áčka Admiry
"První místo je možná pro někoho překvapením, ale já si myslím, že se tam sešly tři výrazné faktory. Chodí hrát kluci z áčka, kteří mají v rezervě herní praxi. Mají hodně zápasů odkopaných v divizi, do hry vnášejí zkušenost a kvalitu. Druhým faktorem je vhodné doplnění rezervy hráči úspěšné devatenáctky. Mladí kluci jsou opravdu talentovaní a s tou zkušeností, o které jsem mluvil, došlo k symbióze. Třetím faktorem je, že jsou dobře vedení, dobře trénují. Pravidelně a hodně. Jsou výborně organizovaní. Trenér Gregor namíchal skvělý koktejl z těch tří věcí a výsledek je takový, jaký je. První místo je pro všechny odměnou a myslím si, že zaslouženou."