Foto: Pavel Jiřík st.
VIDEO: Krásné přímé kopy Újezdu Praha 4 i dvě pěkné trefy Zličína, které nestačily na výhru. Podívejte se!
14.11.2019

VIDEO: Krásné přímé kopy Újezdu Praha 4 i dvě pěkné trefy Zličína, které nestačily na výhru. Podívejte se!

Po minulém gólově divokém víkendu se ve 14. kole rozvlnila síť výrazně méněkrát. Bez branky ale neskončil ani jeden duel. Na dvou hřištích navíc mohli diváci sledovat dokonce napínavé pětigólové přestřelky.

Olympia Radotín konečně prolomila nelichotivou sérii osmi zápasů bez bodu. V rámci předposledního podzimního kola zavítala do Hostivaře, kde díky brankám Bužíka a Pavla brala plný bodový zisk poprvé od začátku září. Právě svého soupeře tak poslala místo sebe na dno tabulky.

Mezitím se na čele Pražská teplárenská přeboru nic neměnilo. Se stejným bodovým ziskem stále okupuje první dvě pozice Admira B a Újezd Praha 4. Díky brance Jakuba Štefana zdolala rezerva třetiligového celku v jediném nedělním zápase těsně Viktorii Žižkov B, zatímco Újezd na domácím hřišti využil v duelu s Kolovraty hned dva přímé volné kopy a zvítězil 2:0. Technickou střelou přes zeď se nejdříve blýskl Vrabec a o deset minut později překonal brankáře z podobné pozice nekompromisní pumelicí na zadní tyč Jeřábek.

Za vedoucí dvojicí je na třetím místě se čtyřbodovým odstupem nováček z Újezdu nad Lesy. Tomu se podařilo obrátit před vlastními fanoušky utkání s Motorletem B a vyhrát 3:1.

O bod za Újezdem je rezervní družstvo Slavoje Vyšehrad, které těží hlavně z parádní domácí formy. Ze všech sedmi podzimních zápasů na vlastním hřišti se mu povedlo získat plný počet bodů. V souboji s Třeboradicemi se ale výhra nerodila vůbec lehce. O půli prohrávali fotbalisté Vyšehradu 1:2. V 54. minutě však nejprve přesně pálil Rataj a jen o několik málo sekund později hlavou otočil skóre na konečných 3:2 Macej.

Stejným výsledkem skončil i souboj Přední Kopaniny a Zličína. Hostující tým se po pěkné trefě Gröbla ujal vedení, avšak i díky dvěma brankám nejlepšího střelce Urbana šli hráči do kabin za stavu 3:1 pro domácí. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce už jen korigoval stav tvrdou ránou z dorážky střídající Bous.

Dukla Jižní Město potvrdila na hřišti Královic střeleckou formu z minulého kola, ve kterém deklasovala Kopaninu. Domácí Sokol zdolala jasně 4:0. Gólový účet načal na konci první půle Brabenec, jenž skóroval i po přestávce. Další branky pak přidali v poslední desetiminutovce Novák chytrým zakončením kolenem a Kotlík po pěkné sólové akci.

Body se ve 14. kole dělily pouze v Podolí. Zde se zrodila mezi domácím Slavojem a Uhelnými sklady remíza 1:1.

Podívejte se na sestřih gólových okamžiků z uplynulého víkendu, který je vyroben ze záběrů klubových kamer. Ty přenáší zápasy živě na serveru tvcom.cz.