Foto: Jiří IPSER
Zápas se Spartou je nejvíc. Věřili jsme do poslední vteřiny, že vyrovnáme, řekl střelec Admiry Mošna

Zápas se Spartou je nejvíc. Věřili jsme do poslední vteřiny, že vyrovnáme, řekl střelec Admiry Mošna

Odmakal zápas, dal parádní gól. Útočník Admiry Jiří Mošna ale musel po utkání překousnout zklamání z porážky ve Fortuna ČFL s béčkem Sparty 1:2. Na šlágr proti slavnému klubu, za který navíc sám hrával, byl pořádně nažhavený. "Člověka Sparta nabudí, je to kvalita. Bohužel to nakonec nestačilo," krčil rameny autor jediného gólu týmu z Kobylis.

Váš trenér mluvil před zápasem o tom, že má v týmu skoro malou Spartu. Bylo to zvláštní, že je hodně z vás spjatých s klubem z Letné?
Trenér měl pravdu, i sestava se tomu uzpůsobila. Měli jsme šest lidí, co prošlo nebo je nějak spjatých se Spartou. Moc jsme chtěli uspět. Do kabiny jsme nic dopředu neslibovali. Kdyby to dopadlo, vyřešilo by se to operativně a rádi bychom to všichni dali. Chtěli jsme to udělat s překvapením.

Asi je to jiné než když přijede třeba Hostouň či Rakovník. Těšili jste se víc než obvykle?
Zápas se Spartou je svátkem pro všechny. Ale zvláště pro nás, co jsme ve Spartě byli, je vždycky speciální, je tam extra motivace. Je to pro mě nejvíc. Byli jsme fakt hodně koncentrovaní, asi to bylo v tomhle lepší než u jiných utkání, člověka Sparta nabudí, je to kvalita. Bohužel to nakonec nestačilo.

Dal jste gól, napadlo vás, že by mohl být třeba vítězný?
Vypadalo to nadějně, když jsme vedli. Už jsem si sám říkal, kdy mi to tam konečně spadne a proč by to nemohlo být proti Spartě.

A stalo se, jenže soupeř dokázal docela rychle vyrovnat. Navíc po takové zvláštní situaci, kdy byl míč tečovaný...
Lukáše Juliše, který ten vyrovnávací gól dal, znám docela dlouho a vím, že on vlastně hezké góly nedává. Ale vždycky to trefí. Tímhle je pro jejich tým ohromně platný. Je vidět, že přišel hráč z áčka a že je tam znát. Má čich na góly, je to výborný fotbalista.

Byl ale vlastně jedinou posilou. Když přijela Slavia, přijeli borci, co pak nastupovali v Lize mistrů. Věděli jste, že Sparta rezervu nenabije?
Nějaké informace se k nám dostaly, kluci od nás z týmu pro Spartu pracují, takže jsme tam měli svoje zvědy (směje se), ale myslím, že Sparta má to béčko natolik kvalitní, že i bez posil je silná. A je pro ni lepší, aby šel hrát mladý talentovaný sparťan, než aby nastoupil třeba otrávený Ben Chaim.

Sparta B měla víc šancí, ale ve druhé půli tam byly momenty, kdy jste mohli vyrovnat...
Bylo by hezké, kdyby se to povedlo. Ale ve druhé půli už myslím bylo trochu vidět, že nám docházejí síly. Snažili jsme se hru co nejvíce zjednodušit. Věřili jsme do poslední vteřiny, že s tím ještě něco uděláme, že tam něco propadne. Oni na dlouhé balony vzadu nejsou moc zvyklí, ještě to do sebe nedostali. Ale nepovedlo se to, škoda, že jsme se neprosadili.

Od fanoušků byla i tak slyšet chvála, jak jste zápas odmakali, ale body zase nemáte. Bolí tahle porážka?
Nemuseli jsme prohrát, v poslední době, tak posledních pět kol, nás to trápí. Když si vypracujeme šance, že je nedokážeme proměnit. V tomhle případě to mrzí opravdu hodně, protože Sparta je Sparta, to bude vždycky nejvíc.

Výsledkově není konec podzimu z pohledu vašeho týmu povedený. Uhráli jste vlastně jen bod ve Štěchovicích. Zlomíte sérii v posledním podzimním kole v Písku?
Chtělo by to něco si odvézt. Toho konce podzimu jsme se báli, protože jsme věděli, že končíme těžkými zápasy. Musíme to vzít, tak to prostě je. Prohráli jsme nějaké zápasy, co jsme prohrát nemuseli, třeba Rakovník. Ten nás straší furt. Ale Písek vyhrál na Spartě, proč bychom my nemohli vyhrát v Písku? Uděláme pro to všechno.

Z pohledu Admiry je dobrou zprávou, že jste alespoň vy po dlouhé době v pořádku. Problémy se vás držely celý rok, že?
Měl bych to zaťukat. Myslím, že je to spojené s tím, že nemám doléčeno koleno po křížáku. Byl jsem zvyklý na věci z profi fotbalu, tady je náročnější se dostávat zpátky. Člověk byl na něco zvyklý, teď si vlastně řídí sám tu regeneraci, chodí do zaměstnání, je to složitější.

Vracel jste se několikrát, ale vždycky přišel další problém. Bylo to náročné i z pohledu psychiky?
Bylo. Ale na druhou stranu musím říct, že v kabině je skvělá parta. Držíme se, i když z toho někdo vypadne, jsme pořád v kontaktu. V tomhle směru všechno funguje skvěle. Moc bych si proto přál, abychom ten konec podzimu s Pískem zvládli.

Očima trenéra Františka Peřiny
Utkání se Spartou bylo svátkem pro hráče, funkcionáře i fanoušky. My jsme prohráli šestý zápas na podzim o gól, to nás moc mrzí. Po první půli jsme mohli se Spartou prohrávat 1:4, měli jsme problém ve středu obrany. Vystřídali jsme, pak jsme paradoxně dostali po zbytečné ztrátě gól na 1:2. Ale poslední půlhodinu jsme se sebrali a měli dvě, tři šance, kdy jsme mohli vyrovnat a nějaké body se štěstím sebrat. Celkově ale byla Sparta B lepší. Je tam vidět kvalita herní i individuální. Vyhrála zaslouženě, ale mrzí to, s trochu štěstí jsme si mohli na bod sáhnout. Kluci to odmakali, tam není problém s žádným hráčem. Hráči, co jsou se Spartou spojení, měli samozřejmě zvýšenou motivaci, ale proti takovému soupeři se fakt vyhecuje každý. Jirka Mošna dal krásný gól. Moc mu ho přeju a zvlášť za to, co si prožil poslední rok. Nedá se nic dělat, jdeme dál. Musíme se snažit urvat body v posledním kole v Písku. 



Fotografie