Foto: Pavel Jiřík st.
Přeborová tipovačka: Jak vidí 14. kolo Jan Šindelář ze Zličína?
08.11.2019

Přeborová tipovačka: Jak vidí 14. kolo Jan Šindelář ze Zličína?

Nováček ze Zličína je dvě kola před koncem podzimu v Pražská teplárenská přeboru na desátém místě, tedy mimo sestupové pásmo. Pohled na tabulku se tedy týmu trenéra Vašuta líbí. „Jsme docela spokojení,“ říká Jan Šindelář, opora Zličína. Přebor je podle něj kvalitní soutěží, která je nesmírně vyrovnaná. „Každý může obrat o body každého, což je dobře. Fanoušci si přijdou na své,“ tvrdí fotbalista, který zkusil natipovat duely 14. kola nejvyšší pražské soutěže.

Když se má Šindelář zamyslet na dosavadním vystoupením Zličína v Pražská teplárenská přeboru, neskrývá, že jej mrzí hlavně domácí prohra s Radotínem. „A taky venkovní porážka v Újezdu nad Lesy. V těch utkáních jsme měli bodovat,“ je přesvědčený. „Ale v posledních třech kolech jsme udělali devět bodů a máme se od čeho odrazit,“ věří, že se Zličínu bude dál dýchat v přeborové bitvě lépe a lépe. „Do každého utkání ale jdeme s pokorou a zdravým respektem,“ dodává.

Do konce podzimu zbývají dvě kola. Nováček míří na Přední Kopaninu a první poločas přeboru zakončí domácím duelem s Královicemi. Šindelář si dobře uvědomuje, na jak kvalitní soky jeho tým narazí. „Asi jako každý na Zličíně si přeji, abychom urvali šest bodů,“ směje se. „Ale buďme realisté. Kdybychom získali dva, tři body, považoval bych to za úspěch. Každý bod se může na konci soutěže počítat,“ vrací se v myšlenkách k tomu, že tabulka Pražská teplárenská přeboru je hodně vyrovnaná.

Věří, že Zličín může proti silným rivalům zabrat a překvapit. Jako se to třeba povedlo fotbalistům jeho oblíbené Slavie v Lize mistrů na půdě Barcelony.

„V úterý jsem Slavii nevěřil, i když jsem slávista, a vidíte, dokázala urvat bod proti Barceloně. Na zápas jsem koukal v klubovně na Zličíně a upřímně, jediným, kdo tam Slavii věřil, byl náš brankář Aleš Rosendorf,“ směje se tomu, že při tipování na zápas Champions League, nebyl úspěšný.

Jak se mu povede při tipech na 14. kolo Pražská teplárenská přeboru?

Újezd nad Lesy - Motorlet B, tip: 1
Velice zajímavý zápas na tipování. Újezd nad Lesy v minulém kole nadělil sedmičku Žižkovu, a tak bude určitě na koni. Motorlet porazil v těžkém zápase Třeboradice. Doma je Újezd silný a dokáže potrápit kohokoliv. Uvidíme, jestli Motorlet posílí hráči z áčka. I tak věřím, že domácí vyhrají.

Admira B - Žižkov B, tip: 1
Pokud Admira přistoupí k zápasu zodpovědně a nepodcení ho, tak tři body zůstanou doma. Vede přebor, má formu a v minulém kole si vyšlápla na Újezd Praha 4. Žižkovští mladíci se trápí. Postupem času začnou bodovat, tentokrát to ale tak nebude. Jednička.

Přední Kopanina - Zličín, tip: 0
Kopanina schytala v minulém kole debakl na hřišti Dukly JM, který bude chtít doma odčinit. Domácí mají velice kvalitní tým, doplněný o exligové fotbalisty. Z posledních pěti zápasů dokázali čtyřikrát vyhrát. Nám se venku moc nedaří, ačkoliv jsme dokázali naposledy vyhrát v Kolovratech. S bodem by panovala spokojenost.

Královice - Dukla Jižní Město, tip: 1
Čekám kvalitní podívanou. Královice se celý podzim prezentují konzistentními výsledky a doma jsou silné. Dukla JM v minulém kole deklasovala Kopaninu. Nicméně věřím, že se projeví výhoda domácího prostředí a Královice o gól vyhrají.

Hostivař - Radotín, tip: 0
Tak tady to bude boj o každou píď hřiště. Oba týmy potřebují nutně bodovat a půjdou za vítězstvím. Já ale tipuji remízu, se kterou nebudou spokojeni aktéři ani na jedné straně.

Vyšehrad B - Třeboradice, tip: 1
Zde sázím především na výhodu domácího prostředí a umělé trávy. Věřím, že s posilami, nebo bez posil, dokáže Vyšehrad uspět. Třeboradicím, které mají velice kvalitní mužstvo, nebude vonět běhavé mládí a prohrají.

Újezd Praha 4 - Kolovraty, tip: 1
Újezd je na domácí umělce silný. Navíc bude chtít odčinit předchozí zaváhání s Admirou B. Kolovratům se momentálně moc nedaří a určitě to budou chtít zlomit. Na body to ale nebude. Jasná jednička.

Podolí - Uhelné sklady, tip: 2
Podolí bude chtít napravit nepovedený výkon, kterým se u nás jeho hráči prezentovali. Postaví se jim ale silný protivník, který je pro mě osobně zatím zklamáním podzimu. Nicméně Uhelky mají velice silný, zkušený mančaft. V minulém kole se výsledkově chytly a budou v tom pokračovat. Dávám výhru hostů.

Jak byli úspěšní předchozí tipéři?
1. kolo: Tomáš Pešír (Újezd Praha 4) 2 správné tipy - 6 špatných
2. kolo: Jakub Pospíšil (Královice) 4 správné tipy - 4 špatné
3. kolo: Václav Klán (Uhelné sklady) 5 správných - 3 špatné
4. kolo: Pavel Zadina (Přední Kopanina) 3 správné tipy – 5 špatných
5. kolo: Vladimír Pokorný (Vyšehrad B) 3 správné tipy – 5 špatných
6. kolo: Vojtěch Brabenec (Dukla Jižní Město) 4 správné tipy – 4 špatné
7. kolo: Jakub Štefan (Admira B) 3 správné tipy – 5 špatných
8. kolo: Petr Janda (Třeboradice) 3 správné tipy – 5 špatných
9. kolo: Ondřej Mráček (Podolí) 3 správné tipy - 5 špatných
10 kolo: Martin Filip (Motorlet B) 3 správné tipy – 5 špatných
11. kolo: Sálem Hebousse (Hostivař) 4 správné tipy – 4 špatné
12. kolo: Leo Bužík (Radotín) 3 správné tipy - 5 špatných
13. kolo: Josef Šimek (Újezd nad Lesy) 4 správné tipy – 4 špatné