Foto: Pavel Jiřík st.
Nejtěžší přebor, jaký jsem hrál, přiznává opora Uhelných skladů. Sestupu se nebojí

Nejtěžší přebor, jaký jsem hrál, přiznává opora Uhelných skladů. Sestupu se nebojí

Ulevilo se mu. Pořádně. Vojtěch Šafránek dal dva góly a Uhelné sklady vyhrály nad Kolovraty po divoké přestřelce 5:3. I tak je ale jeho tým v tabulce Pražská teplárenská přeboru na třináctém místě, což by na konci soutěže znamenalo pád do I. A třídy. „Nikdy v kariéře jsem nesestoupil a neplánuju na tom něco měnit," říká šikovný záložník.

Když jste zvyšoval v posledním kole na 4:1, těšil jste se, že konečně vyhrajete a bude to bez nervů?
Potřebovali jsme ten zápas vyhrát. Vedli jsme sice o tři góly, ale pak jsme si zápas zase zkomplikovali. Nestalo se nám to v sezoně poprvé. Takže, když soupeř snížil na 2:4, tak jsem začal mít trochu obavy. Pak daly Kolovraty třetí gól... Naštěstí se nám povedlo zvýšit náskok a dohrát do vítězného konce. Moc se mi ulevilo, protože jsme Kolovraty dotáhly v tabulce. Jinak by zůstal mezi námi rozdíl, nebo by nám dokonce odskočily, to jsme nechtěli připustit.

V Pražská teplárenská přeboru jste ale byli zvyklí hrát výš. Pojmenujte důvody, proč se nedaří?
Nebudu lhát, když řeknu, že jsme si mysleli, že budeme v tabulce jinde. Herně to tak špatné není, ale byly třeba zápasy, kdy jsme se sešli v jedenácti, to se pak hlavně bráníte.

Přitom útočná hra byla tím, co Uhelné sklady v posledních letech zdobilo, že?
My máme pořád dobré hráče dopředu. Ale je pravda, že tam byla celá řada nedotažených akcí. Bohužel tam teď byly i zápasy, kdy jsme se moc k ohrožení branky soupeře nedostali. Jsou tam velké výkyvy. My se jeden zápas vyhecujeme, všechno si sedne a vyhrajeme proti soupeři, který má v kádru plno mladíků a čeká se, že nás uběhá. Pak narazíme na Motorlet B, jsme stejně nahecovaní a ve výsledku dostaneme pětibrankovou nálož. Přitom hodně kluků právě Motorletem prošla, je to pro nás opravdové derby. O to víc nás to štvalo.

Teď jste přerušili sérii čtyř porážek v řadě, stejně jste ale na sestupové příčce. Strašilo vás to v hlavě?
Nebojím se toho, že bychom sestoupili. Kvalita u nás je. A dobře si pamatuji na rozhovor, který jsem dělal před pár lety. To jsme měli po pěti kolech jeden bod a taky to dobře dopadlo. Nikdy jsem nesestoupil a věřím, že se na tom nic nezmění. Navíc, kdyby teď přebor skončil, tak nesestoupíme. Máme stejně bodů jako Kolovraty a rozhoduje vzájemný zápas, tak bychom byli lepší...

Soutěž je ohromně vyrovnaná. Myslíte si také, že roste kvalita Pražská teplárenská přeboru?
Tenhle ročník přeboru je asi fakt nejtěžší, co jsem zažil. Vždyť my ztrácíme na čtvrté místo sedm bodů. Proto teď doufám, že ve zbytku podzimu navážeme na poslední výhru a uděláme další proti Podolí. Bylo by fajn dobře dohrát podzim a dobře se scházet.

Slyšel jsem, že právě s tréninkovou docházkou to bývá na Uhelných skladech problém. Je to tak?
Já dělám v pohybově nápravném centru, kde se můžu udržovat. Ale je pravda, že za posledního půl roku jsem byl snad na jediném tréninku. Přiznávám, že s tréninky je to u nás jako na houpačce. Někdy je tam lidí třináct, jindy šest, sedm, osm. Je to hodně specifické.

Jestli jste byl na jednom tréninku za půl roku, to je pak vaše bilance šesti nastřílených branek skvělá. Co na ni říkáte?
Gólů mohlo být určitě víc, ale já na tohle nějak nehraju. V Uhelných skladech jsem kvůli skvělé partě. Když se v létě mluvilo o tom, že by třeba klub skončil, tak jsem věděl, že jinam bych už hrát nešel. Takže chci, aby to pokračovalo. Musíme se soustředit na konec podzimu a trochu tu naši bodovou bilanci vylepšit.



Fotografie

Související články