Foto: Pavel Jiřík st.
Nejvyšší porážka, co jsem tu v mistráku zažil, přiznává zraněná opora Újezdu Praha 4. Zvedneme se, věří

Nejvyšší porážka, co jsem tu v mistráku zažil, přiznává zraněná opora Újezdu Praha 4. Zvedneme se, věří

Trpí. Vážné zranění kolena ho vyřadilo ze hry. Přitom byl velkou oporou, kapitánem Újezdu Praha 4, elitního klubu Pražská teplárenská přeboru. S týmem ale dál žije, a když už ho zranění nepustí na hřiště, tak Tomáš Podvín chodí mužstvu aspoň fandit a pomáhat. „Mám přetržený postranní vaz v koleni, takže se nedá nic dělat. Někdy je to na lavičce trápení, že nemůžu do hry, ale snažím se pomáhat, jak se dá,“ říká Podvín.

V sestavě Újezdu Praha 4 chybíte už docela dlouho. Jak to s vámi vypadá?
Tohle zranění je na dlouho, i když se to řeší bez operace. V posledním měsíci už aspoň makám na rotopedu, sem tam popoběhnu s ortézou, ale noha nejde vytáčet. Člověk může jen posilovat, aby si pak neudělal třeba křížák. Všechno směřuji k zimní přípravě, tam věřím, že to půjde. Fotbalisté to sice moc neříkají, ale já se na přípravu docela těším.

S Újezdem ale jeho tažení přeborem prožíváte. Jak těžké je to být jen na střídačce?
Mrzí mě to, že nemůžu být s kluky na hřišti, to je jasné. Ale když to jde, chodím na srazy, na zápasy, snažím se pomáhat a kluky samozřejmě povzbuzuji. Chci, aby se jim dařilo.

Poslední zápas s béčkem Admiry se nepovedl. Prohráli jste 0:4. V čem byl problém?
Musím říct, že k nám tentokrát přijel nejorganizovanější, nejdisciplinovanější a nejběhavější soupeř, na jakého jsme v přeboru narazili. Trenér soupeře Gregor chodí často na naše zápasy a svůj tým na utkání s námi skvěle připravil.

A co váš Újezd Praha 4?
Určitě jsme také byli dobře připravení. V tomhle problém nebyl. Myslím, že to hodně ovlivnila první šance. Měli jsme ji my, ale nedali jsme. Naopak Admira B tu svoji proměnila. To bych řekl, že bylo rozhodující. Kdybychom vedli, tak by se nám hrálo určitě jinak. On to byl hlavně souboj obran. My jsme ten zápas určitě nevzdali. Do třetího gólu jsem pořád věřil, že se nám povede se zápasem něco udělat.

I za stavu 0:2 v půli tedy byla v kabině bojovná nálada?
Bylo tam fakt velké odhodlání a já jsem přesvědčený o tom, že kdybychom dali gól na 1:2, tak by to soupeře trochu rozhodilo, tu jeho pohodu, ve které hrál. Oni tím zápasem žili, hecovali se po každé situaci, kterou zvládli, byli nažhavení.

Jenže snížení nepřišlo...
Jejich třetí gól zápas rozhodl. Možná to bylo poprvé, co byli ve druhé půli v našem vápně, ale dokázali svou šanci proměnit. Sice jsme pak prohráli 0:4, ale zápas se dohrál naplno. Neodfláklo se to. Sice ten výsledek vypadá děsivě, ale my jsme to odmakali. Je to porážka, po které se můžeme podívat do zrcadla.

Ale už nejste na první. Najde Újezd Praha 4 sílu se do čela vrátit?
Tahle sezona jasně potvrzuje, že je přebor zase vyrovnanější. Ve hře je do konce podzimu ještě šest bodů a já věřím, že je uděláme, stejně jako titul podzimního mistra. Porážka s Admirou B mi nevzala víru v tenhle tým. I když jsem za ty tři roky, co jsem v klubu, takovou porážku v soutěžním utkání nezažil. Věřím, že se zvedneme.



Fotografie

Související články