Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 13. kola přeboru: Admira B skolila Újezd Praha 4 a vrátila se do čela
04.11.2019

Souhrn 13. kola přeboru: Admira B skolila Újezd Praha 4 a vrátila se do čela

Přímý souboj o čelo tabulky skončil přesvědčivým vítězstvím hostů z Admiry, kteří tak Újezd Praha 4 vystřídali na čele tabulky. Přední Kopanina utrpěla šestigólový debakl na hřišti Dukly Jižní Město a přetrhla tak svou čtyřzápasovou bodovou šňůru. Posedmé vyšla bodově naprázdno rezerva Viktorie Žižkov, která inkasovala sedm gólů od Újezdu nad Lesy. Žižkov dostal v posledních třech zápasech už 22 branek. Sérii neporazitelnosti na domácím hřišti prodloužil Zličín výhrou nad Podolím. Zličín zatím doma prohrál jen s Radotínem ve 2. kole. A právě Radotín je na samém chvostu tabulky. Nebodoval už poosmé v řadě. První výhru na hřišti soupeře si připsala rezerva Vyšehradu v Hostivaři.

Újezd Praha 4 - Admira B 0:4 (0:2)
Branky:
26. Záruba, 41., 72 a 76. Michálek. ŽK: 20. J. Jeřábek - 34. Michálek. Rozhodčí: Šaróka - Bočok, Pytloun. Diváků: 50.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Valeš, Daňhel, Malčánek, Tomaides (75. M. Gregor) - Lupínek - J. Jeřábek (82. Navrátil), Vrabec, Doležel, Běhounek - Walter (72. O. Gregor). Trenér: Karel Jeřábek.
Admira B: Cingel - Čížek, Pelikán, Heinzel, Škarda - Rudolf (78. Trnka) - Šindelář, Michálek (88. Horváth, 89. Bílek), Záruba (82. Jákl), Karvánek (71. Křížek) - Votlučka. Trenér: Pavel Gregor.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4):
„Co k tomu říct. Zaspali jsme první poločas, kdy nás soupeř předčil v agresivitě a rychlosti. Za stavu 2:0 jsme se ještě druhý poločas pokoušeli s tím něco udělat. Gól jsme nedali a zaslouženě jsme prohráli. Soupeř nám udělil lekci z produktivity."
Pavel Gregor (Admira B): „Já si strašně vážím práce Karla Jeřábka. Opravdu se mi líbí jako jeho mužstva dlouhodobě hrají. Újezd je na domácím hřišti vynikající. O to víc si tohoto vítězství cením. Vedla k tomu cesta přes absolutní disciplinovanost, taktický výkon a obrovské nasazení všech hráčů. Mám strašnou radost, naši hráči si udělali skvělou reklamu.”

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Jan Jeřábek.
Nejlepší hráč Admiry B: Jakub Michálek.


Hostivař - Vyšehrad B 1:3 (1:1)
Branky:
1. Macháček - 45. a 73. M. Klán, 63. Laňka. ŽK: 42. Kaňka, 68. Mucha - 18. Laňka, 52. Žežulka, 53. Šlegl. Rozhodčí: Polena - Stěhule, Vítek. Diváků: 70.
Hostivař: Provazník - Mucha, Wulkan, Penc, Sýkora (73. Boubín) - Macháček, Kadlčík (73. Laštovka), Kaňka (79. Chadt), Turek - Černý (66. Chyle), Špaček. Trenér: Sálem Hebousse.
Vyšehrad B: M. Babka - Šlegl, Drozda, Žežulka, Hani (77. Popovič) - Verner (81. Stareček), Brejcha - F. Babka (55. Richter), Macej (77. Souček), Laňka - M. Klán (81. Drozd). Trenér: Jaroslav Klíma.

Hlasy trenérů
Sálem Hebousse (Hostivař):
„Vzhledem k síle sestavy Vyšehradu B spočívala naše šance asi jen v tom, že bychom soupeře zaskočili v úvodu zápasu. To se nám sice také opravdu podařilo, ale druhý a třetí gól jsme už nepřidali, přestože šance jsme na ně měli. Jenomže na kdyby se nehraje a potom už se samozřejmě projevila kvalita hráčů soupeře, jejich trénovanost a realita druhého poločasu byla tudíž jednoznačná: na hřišti byl jen jeden tým. Možná pokud bychom nedostali vyrovnávací gól do šatny, což je úplně nejhorší, mohli jsme vydržet déle, faktem ale zůstává, že vyhrál lepší tým. Hrát tak jako v prvním poločase už v předchozích zápasech, měli bychom teď určitě víc bodů. Trápí nás koncovka a možná i trochu absence zkušenosti a sportovního štěstí, ale to přeje dobře připraveným. Zopakujeme-li první poločas z tohoto utkání i v příštím zápase proti Radotínu, tak věřím, že ho porazíme.”
Asistent Vladimír Pokorný (Vyšehrad B): „Úvodní půlhodina zápasu byla z naší strany hodně vlažná, nejspíš se projevil i fakt, že někteří hráči se vrátili pozdě v noci z pátečního večerního zápasu A-týmu v Brně. Od třicáté minuty jsme se ale do toho naštěstí dostali, těsně před poločasem vyrovnali a po změně stran jsme už mohli být spokojeni, protože se projevila a prosadila kvalita našich hráčů. Poděkování za odvedený výkon však zaslouží nejen hráči z kádru áčka, ale všichni, kteří nastoupili."

Nejlepší hráč Hostivaře: Lukáš Provazník.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Denis Laňka.


Zličín - Podolí 3:2 (1:0)
Branky:
7. Šindelář, 55. Vašut, 71. Gröbl - 53. Bednář, 65. Kristen z penalty. ŽK: 80. Gröbl - 66. Bednář, 70. J. Svoboda, 90.+3 Kristen. ČK: 60. Mareš (Zličín) Rozhodčí: Hrivík - Dobrý, Nepraš. Diváků: 50.
Zličín: Mareš - Ibraimi, Gröbl, Žák, Stýblo - Vagner (60. Bous), Šilhavý, Kubr, Šindelář (64. Blahovec) - Malý (58. Šlajchrt) - Vašut (90.+4 Kokeš) Trenér: Miroslav Vašut.
Podolí: Chaloupka - Bednář, Červenka, Kristen, J. Svoboda (76. Vlasák) - Hanovský - Hanzlík, Janoušek, Krob, Hrubý - Jůzek. Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
Miroslav Vašut (Zličín):
„Jsme rádi, že jsme vyhráli. Utkání to bylo hodně náročné, obzvlášť po tom vyloučení. Klíč byl v první poločase, kdy jsme měli vést o dva tři góly. Tam jsme ty góly nedali. Konečně jsme si pomohli standardkou. Mužstvo dře, bojuje a je odměněno třemi body.”
Petr Majer (Podolí): „Tak jak jsme skončili před týdnem s Duklou, tak jsme tentokrát začali. Připravovali jsme se na to, že Zličín dává góly v začátku zápasů. Dostali jsme gól v sedmé minutě a mně to přijde, jako když jsem mluvil do zdi. První půli jsme nějakým způsobem odehráli v útlumu, neběhali jsme, vázla nám kombinace, nedařilo se nám fotbalově. Nějak jsme tu první půli přežili, když jsme přečkali velké šance soupeře. Druhou půli jsme se trošičku zvedli, bylo vidět, že se snaha zlepšila. Když jsme vyrovnali, tak jsme si vlastními chybami nechali zase domácí odskočit. Pak přišla penalta a vyrovnali jsme na 2:2. Bohužel jsme si vlastní liknavostí a dětinským řešením situace nechali dát třetí gól a zaslouženě prohráli.”

Nejlepší hráč Zličína: Václav Šilhavý.
Nejlepší hráč Podolí: nikdo.


Uhelné sklady - Kolovraty 5:3 (4:1)
Branky:
18. a 42. Šafránek, 38. a 78.Kocourek, 13. Belán - 28. Votřel, 49. Gračko, 65. Holík z penalty. ŽK: 10. Belán, 33. Ramba, 65. Procházka, 90. Koubek - 10. Boček, 28. Böhm, 80. Holík, 82. Votřel, 90. Hynek, 90. Dejmek, 90+2.Bláha. Rozhodčí: Kučera - Zelený, Vojáček. Diváků: 50.
Uhelné sklady: Borský - Koubek, Šulc, Procházka, Ramba - Belán, Koc, Stolfa (66. Zilvar), Kocourek - V. Klán, Šafránek (87. Pivoňka). Trenér: Michal Šimánek.
Kolovraty: Řemínek - Boček, Votřel, Vejr (26. Kalenda), Ráža (82. Bláha) - Klír - Gračko, Holík, Hrubý (72. Böhm), Hynek - Dejmek. Trenér: Jakub Slezáček.

Hlasy trenérů
Michal Šimánek (Uhelné sklady):
„Každopádně bych chtěl klukům za tento výkon poděkovat. Hrálo se na těžkém terénu a první poločas byl zcela v naší režii a navíc jsme prolomili i střelecké trápení. Druhý poločas již nebyl z naší strany ideální, ale kluci to odbojovali. Soupeř sice snížil na rozdíl jedné branky, ale naštěstí jsme přidali pátou branku, kterou vstřelil rozdílový hráč Dan Kocourek.Tyto tři body jsou velice důležité a chtělo by je potvrdit za týden na Podolí. Takže jak jsem říkal minule, soutěž je vyrovnaná a ještě dlouhá - my jedeme dál.”
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Poločas hrůzy. Uzdravený Kocourek si společně se Šafránkem s námi dělali, co chtěli a i přes naše dvacetiminutové vzkříšení ve druhé půli odjíždíme s potupným bůrem. Propadli jsme ve druhém šestibodovém utkání po sobě a zadělali si na krušné časy.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Daniel Kocourek.
Nejlepší hráč Kolovrat: Jiří Holík.


Dukla JM - Přední Kopanina 6:0 (2:0)
Branky:
26. a 52. Kotlík, 3. Inneman, 53. Brabenec, 66. Dominik Farkaš, 87. Trávník. ŽK: 26. Brabenec - 54. Šultes, 85. Zadina. Rozhodčí: Tomšů - Král, Nebáznivý. Diváků: 30.
Dukla JM: Tlustý - Solař (78. Hudzieczek), M. Lafek, Dominik Farkaš, Inneman - Damián Farkaš - Brabenec (62. Novák), Trávník, Ferreira (86. Verbík), Petrák (70. Žampa) - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
Přední Kopanina: Švarc - Karbulka (76. Kadlec), Zadina, Kučera, Graf (46. Houška) - Flaks, Kolář, Vágner (60. Mejdr), Šultes - Urban, Hák. Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM):
„V tomto zápase nebylo nejdůležitější to, jakým rozdílem to skončilo, ale že se nám podařilo potvrdit body z venkovního zápasu. To je v naší situaci pro nás obrovsky důležité. Z obou stran se hrálo hodně útočné utkání, které mohlo skončit třeba přestřelkou 10:5. Divákům se to muselo líbit. My pořád víme, kde nás tlačí bota a budeme pracovat na tom, abychom proti Královicím podali ještě lepší výkon než proti Kopanině.”
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Zase jsme si po čtyřech kolech sedli na zadek a vrátili se do reality. Dukla byla výborná. Byli rychlejší, agresivnější, chtěli dávat góly. My jsme si sice nějaké šance vytvořili, ale nejsme schopní dát gól. Dukla byla lepší od začátku do konce a vyhrála naprosto zaslouženě. Nezbývá nám než jim poblahopřát.”

Nejlepší hráč Dukly JM: Adam Trávník.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: nikdo.


Olympia Radotín - Královice 2:3 (1:1)
Branky:
24. Marek Eisman, 77. Bazal - 20. Kalivoda, 46. Formáček, 90. Nevařil. ŽK: 63. Tyburec, 88. Bazal - 51. Krejča. Rozhodčí: Tikal - Andras, Štípek. Diváků: 50.
Radotín: Saladiak - Pavel, Jiránek, Löffelmann (65. Zeman), Dvořák (79. Janovec) - Bazal, Kubišta, Císařovský, Doležal (39. Tyburec) - Bužík, Eisman Marek. Trenér: Jaroslav Louda.
Královice: Hubínek - Nevařil, Ptáček, Vacík, Malík - Sus (84. Černý), Krejča, Kalivoda, A. Krivosheev - Formáček, Cseh. Trenér: David Kalivoda.

Hlasy trenérů
Jaroslav Louda (Radotín):
„Pro mě to byl absolutně vyrovnaný zápas. Akorát se šťastným koncem pro Královice, když v poslední minutě dali úplně náhodný gól. My jsme se celý zápas snažili hrát fotbal a klukům nemůžu nic vyčíst. Snažíme se, hrajeme, bylo to o hodně lepší než v minulých kolech, ale neuhráli jsme ani bod, na který jsme sahali. Zápas se smutným koncem pro nás.”
David Kalivoda (Královice): „Vítězství to bylo takové šťastnější, ale šli jsme tomu naproti. Radotín má větší hřiště a čekal jsem, že nám to bude vyhovovat trošku víc. Nebylo to pro nás jednoduché utkání. Oni byli srovnaní na půlce, stačili se vracet a hráli to v bloku. Šli jsme sice do vedení, ale ještě do poločasu po naší chybě dokázali srovnat. Začali jsme dobře druhou půli a dostali se do vedení 2:1. Pak jsme z toho zápasu malinko vypadli a byli jsme za to potrestaní gólem na 2:2. V poslední minutě jsme po takovém tečovaném míči dali šťastný gól, když to zapadlo přesně do šibenice."

Nejlepší hráč Radotína: Lukáš Kubišta.
Nejlepší hráč Královic: Jakub Nevařil.


Viktoria Žižkov B - Újezd n.L. 0:7 (0:2)
Branky:
75., 79. a 89. Vít., 41. a 81. Křivánek, 44. Chumlen, 55. D. Jarolím. ŽK: 27. V Pařízek, 28. Souček, 62. Kříž - 30. Chumlen. Rozhodčí: Kohout - Les, Tsarev. Diváků: 76.
Žižkov B: Konečný - Kaisler (79. L. Pařízek), V. Pařízek, Lanc, Novinský (64. Jashi) - Studený, Kříž, Souček (56. Tesař), Falcon - Vild, Hejný. Trenér: Luděk Hottek.
Újezd nad Lesy: Blažek - Pechač, Kučera, Chumlen, Šimek - Snop, L. Jarolím (57. J. Šedivý), D. Jarolím (79. Kovář), Kuč (60. Pekárek) - L. Šedivý (67. Vít), Křivánek. Trenér: Josef Šimek.

Hlasy trenérů
Luděk Hottek (Žižkov B):
„Hrajeme to s tím, s čím to hrajeme. Ti mladí kluci si ještě na tuto soutěž nezvykli. Újezd má výborný mančaft. Blažek, bratři Jarolímové a i další jejich hráči jsou šikovní. Výsledek tomu odpovídá. Stíhali jsme s nimi tak třicet minut a pak jsme ustoupili od napadání, a to se na výsledku podepsalo.”
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Výsledek vypadá jednoznačně, ale zas tak jednoduché to nebylo. Šli jsme na umělou trávu, kde jsme letos ještě ani netrénovali. Přistoupili jsme k tomu s respektem. Zápas nám sedl, i ta tráva nám sedla, akorát prvních dvacet minut jsme se trápili v zakončení, ale pak jsme do půle dali dva góly. Pak se klukům začaly ozývat nějaká zranění, takže jsme to museli prostřídat. Nakonec Lukáš Vít ještě stihl dát tři góly. Odehráli jsme dobré utkání.”

Nejlepší hráč Žižkova B: Adam Lanc.
Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Lukáš Vít.


Motorlet B - Třeboradice 2:1 (1:0)
Branky:
15. vlastní Houžvička, 71. Rossmann - 78. Kadlec. ŽK: 40. Palečko, 40. Jůza - 35. Grznár, 52. Krch. Rozhodčí: Jakl - Havel, Pytloun. Diváků: 49.
Motorlet B: Velek - Kutina (74. Arzumanyan), Filip, Jůza, Rada (46. Blažek) - Hamouz - Rossmann, Šíl (78. Hrabina), Štědrý, Palečko (46. Mařík) - Lukič. Trenér: Rudolf Blažek.
Třeboradice: Krch - Houžvička, Chlapec, Adjei, Janda (72. Petr) - Červenka (66. Hruška) - Kadlec, Viktorin, Hájek, Grznár (85. Mbah) - Ibe. Trenér: Jan Novák.

Hlasy trenérů
Michael Lukič (Motorlet B): „Zlaté body. Hráli jsme v bloku, tak jsme se snažili vytvořit si nějakou šanci a dali jsme gól. Druhou půli jsme tam měli několik samostatných nájezdů, které jsme špatně řešili. Musím před klukama smeknout, zápas odjezdili, odbojovali a odmakali."
Jan Novák (Třeboradice): „Podle mě to bylo remízové utkání. Začali jsme ho špatně, byli jsme daleko od sebe. Nechávali jsme soupeře hrát a pozdě jsme k nim dostupovali. Potom jsme dostali gól, pak jsme měli víc držení balon, ale bylo tam málo šancí, málo střelby, špatné finální zakončení. Druhý poločas pokračoval v tom,  jak končil ten první. Hrálo se mezi vápny a my jsme si žádnou šanci nevypracovali. Potom dal Motorlet druhý gól a my jsme to vytáhli na tři. Snížili jsme a pět minut před koncem jsme měli tutovka, kterou jsme nedali. Směrem dopředu to od nás bylo špatné."

Nejlepší hráč Motorletu B: Tomáš Rossmann.
Nejlepší hráč Třeboradic: Tomáš Chlapec.



Související články