Foto: Jiří IPSER
Meteor zahazoval šance a prohrál bitvu o druhé místo. Musíme teď udělat šest bodů, velí kouč

Meteor zahazoval šance a prohrál bitvu o druhé místo. Musíme teď udělat šest bodů, velí kouč

Úspěšná série skončila. Fotbalisté Meteoru prohráli ve šlágru divizní skupiny B doma se Souší 0:1 a připsali si první domácí prohru v sezoně. Trenér týmu Jan Fíček byl pořádně rozmrzelý. Věděl, že jeho tým zápas odpracoval. Jenže gól dal soupeř, proto může slavit. „Nezasloužili jsme si ten zápas prohrát,“ tvrdí kouč.

Souš poprvé nebodovala v sezoně až před týdnem, mohlo to nahlodat jejich sebevědomí? Věřili jste si víc?
Věděli jsme, že to i právě kvůli té porážce bude těžké. Klukům nemůžu nic vytknout, ten zápas odmakali, odjezdili. Vždyť Souš za celý zápas vystřelila dvakrát na branku. Poprvé to byla rána z úhlu a to druhé, to ani nebyla šance.

Myslíte gólovou situaci?
Přesně tak, ten hráč to trefil z pětadvaceti metrů do šibenice. To nešlo chytat. My jsme naopak měli pět stoprocentních příležitostí. Ale opět se ukázala naše bolest, sráží nás produktivita.

Těšit vás může, že jste silného soupeře přehrávali...
Jenže body nemáme. Erik jde z úhlu sám, Frantl to dá dvakrát po centru do gólmana, pak mu chybělo pár centimetrů, aby dal míč do prázdné branky. A nedotáhli jsme ani krásnou akci Dvořáka. Fakt mě mrzí, že jsme tenhle zápas nezvládli.

Závěr už pak byl hodně rozkouskovaný, že?
Po gólu jsem poslal vysoké hráče Frantla a Holečka nahoru, hráli jsme na dvě věže. Ale bohužel už šance nepřišla. Měli jsme jich ale během zápasu opravdu dost. Kluky můžu za bojovnost jen pochválit.

Podle vašeho hodnocení byste asi nebyl spokojený ani s remízou, je to tak?
To se těžko říká. Měli jsme ten zápas vyhrát, ale nemáme nic. V kontextu toho by i ten bod za remízu po devadesáti minutách byl dobrý a dával by šanci zabojovat při penaltách ještě o ten dodatečný bod. Špatné je i to, že nám Souš odskočila v tabulce o pět bodů.

Máte za sebou ale úspěšnou sérii, kdy jste bodovali v šesti duelech v řadě. Nezbývá, než rozjet na konci podzimu novou šňůru, ne?
Chtěli jsme naši sérii zápasů s bodovým ziskem protáhnout co nejdéle. Ta šňůra byla krásná. Všichni nám po tomhle zápase říkali, že jsme hráli dobře, ale body nemáme. Bylo to podobné, jako na začátku sezony, kdy se nám taky nedařilo v koncovce. Taky jsme před zápasem se Souší věděli, že podle toho, jak jej zvládneme, se bude hodnotit podzim. Zda bude úspěšný.

Co v tomhle směru porážka se Souší znamená?
Teď jedeme do Rakovníku, kde je pořádně horká půda a pak končíme s Českým Brodem, který je první. Nedá se nic dělat, ale musíme z těch dvou utkání udělat šest bodů. Bude to těžké, ale my uděláme všechno, abychom napravili tuhle domácí prohru. Vždyť jsme až do tohohle zápasu doma jen vyhrávali (5 výher při skóre 14:3). Mrzí nás to a chceme to napravit. Jsme sice třetí, ale na prvního už ztrácíme sedm bodů, nezbývá nám než zabrat.



Fotografie