Foto: Pavel Jiřík st.
Michálek nasázel Újezdu Praha 4 hattrick. Chceme vyhrát přebor, říká

Michálek nasázel Újezdu Praha 4 hattrick. Chceme vyhrát přebor, říká

Podali nejlepší výkon v sezoně a jedno z překvapení podzimní části Pražská teplárenská přeboru bylo na světě. Rezerva Admiry si odvezla tři body z půdy Újezdu Praha 4, když vyhrála suverénně 4:0. Rezerva třetiligového klubu duel ovládla a posunula se o skóre na první místo tabulky. „Chceme vyhrát přebor. Kdybychom teď tvrdili, že nás zajímá umístění do pátého místa, byl by to alibismus,“ hlásí Jakub Michálek, autor hattricku.

Újezd Praha 4 byl dosud doma dominantní, vyhrál všech pět utkání, na malé umělé trávě ztrácí body jen výjimečně. Užíváte si velké vítězství?
Je to super výsledek. Celý tým zahrál parádně. Řekl bych, že tam bylo z naší strany víc chuti vyhrát, soupeř neměl pořádnou šanci. Nemyslím si, že by nás podcenili. Byli jsme na ně skvěle připravení, znechutili jsme jim hru a oni nevěděli, jak na nás.

Přitom soupeři mají jako mantru, že Újezd Praha 4 těží ze své malé umělky, na kterou má tým napasovaný styl hry. Vám to nevadilo?
Věděli jsme, že tam bude hodně soubojů, že každý aut znamená standardní situaci, ale s dlouhými balony jsme si poradili. Všechno jsme odvrátili a podali jeden z nejlepších podzimních výkonů, možná to byl úplně nejlepší výkon.

Před čtrnácti dny jste přitom prohráli na Zličíně a leckomu se mohlo zdát, jestli vašemu mladému týmu nedochází na konci podzimu dech. Berete tohle jako jasnou odpověď?
Na Zličíně to nebylo z naší strany dobré, tam přišla velká facka. Když jsem teď mluvil o nejlepším výkonu, tak tam to naopak bylo z naší strany nejhorší představení. Je nám jasné, že teď musíme úspěch z Újezdu potvrdit, kdybychom ztratili body v následujících dvou kolech, ztratila by tahle výhra cenu.

Trenér soupeře Jeřábek vedl v minulosti Admiru, kamarádí se s koučem áčka Peřinou. V dresu soupeře nastupuje i váš bývalý spoluhráč Lupínek. Byl zápas z jejich strany víc vyhecovaný?
Nemyslím si, že by to trenér nějak hecoval. Nebylo třeba. Vždyť ve hře bylo první místo, a to byla dostatečná motivace. Samozřejmě jsme věděli, kdo proti nám stojí. Ale my jsme jen chtěli tři body, samozřejmě jsme ale byli na zápas dobře nachystaní.

Z Újezdu se ale body nevozí, kdy jste uvěřil tomu, že vy vybojujete vítězství?
Možná to někoho překvapí, ale já jsem tomu věřil hned od začátku. Už za stavu 0:0 jsem viděl na klucích, jak jdou do každého souboje, nevypustil se jediný míč, šli jsme za vítězstvím. Pořád jsme ale měli na mysli i to, jak dobrý soupeř proti nám stojí a že musíme makat dál, protože se mohlo stát cokoliv. Ale všechno jsme uskákali a sami proměnili svoje šance. Byla to paráda. Musíme si přiznat, že efektivita byla tentokrát na naší straně.

Hodně efektivní jste byl zejména vy, když jste dal hattrick...
Měl jsem to docela jednoduché. Kluci mi buď gól skvěle připravili, nebo se ke mně prostě odrazil míč a mně to stačilo prostě poslat do branky. Dá se říct, že jsem jen těžil z kvalitní práce celého týmu.

Teď jste si na sebe ale upletli bič a fanoušci nebudou brát nic jiného než vítězství. Je cílem do konce podzimu šest bodů?
Nic jiného to být nemůže, to je prostě základ. Kdybychom ztratili body, tak znehodnotíme tenhle výsledek z Újezdu, který nás posunul na první místo.

Jak se vám zamlouvá myšlenka, že Admira B vyhraje Pražská teplárenská přebor?
Každý chce přece skončit první, to není nic divného. Jasně, trenéři bývají opatrní a vždycky říkají, že je třeba udělat nějaké body k záchraně. To je základ. A zvlášť, když z přeboru padají čtyři týmy. Ale my jsme teď první a chceme být první. Jasně, že trenéři koukají dolů, chápeme je, ale my koukáme nahoru. Říct v tuhle chvíli něco jiného, než že chceme přebor vyhrát, by byl alibismus.



Fotografie