Foto: Pavel Jiřík st.
Přeborová tipovačka: Jak vidí 13. kolo Josef Šimek z Újezdu nad Lesy?
01.11.2019

Přeborová tipovačka: Jak vidí 13. kolo Josef Šimek z Újezdu nad Lesy?

Nováček z Újezdu nad Lesy je jistě příjemným překvapením Pražská teplárenská přeboru. Současné páté místo je pro tým hrajícího trenéra Josefa Šimka odměnou. To ale neznamená, že by si Újezd, v jehož sestavě se objevují exligisté Jaromír Blažek, David Jarolím či jeho bratr Lukáš, netroufal na ještě vyšší mety. "Rozdíly v tabulce jsou malé, počítá se každý bod. Mohli jsme na tom být určitě ještě lépe," tvrdí Šimek, který natipuje zápasy 13. kola nejvyšší pražské soutěže.

Naposledy Újezd nad Lesy prohrál doma s lídrem tabulky - Újezdem Praha 4 0:2. Porážku by svým svěřencům Šimek ani nevyčítal, byť bolela stejně jako každá jiná. "Mrzí mě spíš prohry s Kolovraty a Přední Kopaninou. Tam jsme v desáté minutě prohrávali o dva góly a soupeřům jsme dali takový dárek. Bodově je to v tabulce nacpané, určitě není co slavit," hodnotí tvrdou přeborovou realitu.

Navíc není nouze o překvapivé výsledky, že se s nimi moc nepočítá, je vidět i podle tipérů na jednotlivá kola přeboru. "Když jsem viděl poslední kolo, kde byly výsledky 10:3 i 8:0, tak jsem koukal. I my jsme nedávno vyhráli 5:0. Stane se, že když někdo prohrává a chce se zápasem něco udělat, tak jde do rizika a takhle to dopadne. Ani se tipujícím nedivím, že se netrefují. Překvapení jsou v každém kole," tvrdí trenér Újezdu nad Lesy. Sám prý není žádný tipérem. Před blížícím se kolem ale přesto zkusí odhadnout, jak jednotlivé zápasy Pražská teplárenská přeboru dopadnou.

Věří, že jeho tým zabere a vyhraje nad béčkem Žižkova. "Soupeře vede pan Hottek, který mě trénoval. Zápas se měl původně hrát v jiný den a na jiném hřišti. Věřím ale, že to zvládneme. Béčka jsou obecně nevyzpytatelná a nelze uvažovat tak, že třeba naposledy dostal Žižkov B hodně gólů. Může přijít s posilami a bude to úplně jiné mužstvo," naznačuje kouč, že na první pohled jasný zápas může být nakonec pořádně těžký.

A jak tipuje zápasy 13. kola Pražská teplárenská přeboru?

Žižkov B - Újezd nad Lesy, tip: 2
Chceme se v tabulce posunout výš, věřím, že získáme tři body. A říkám to bez nějakého pocitu nadřazenosti a kvůli tomu, že se teď béčku Žižkova nedaří. Nejsme tým, který schválně hraje zápasy v den, kdy má zápas áčko soupeře, tak jsme souhlasili se žádostí Žižkova o změnu termínu. Věřím, že vyhrajeme.

Zličín - Podolí, tip: 0
Vždycky, když nevím, jak by to mohlo dopadnout, tak dám remízu. Zličín určitě nakopne poslední výhra, Podolí zase bude chtít po prohře zabrat - skončí to nerozhodně.

Dukla Jižní Město - Přední Kopanina, tip: 0
Tohle bude bitva mládí a stáří. Oběma týmům se daří střídavě, myslím, že to bude hezký fotbal, kdy se předvedou zkušení borci. Ale ten zápas mít vítěze nebude.

Radotín - Královice, tip: 2
Nečekám, že zrovna tady přijde nějaká přestřelka, i když člověk nikdy neví. Ale podle mého bude slavit úspěch zkušenost Královic.

Hostivař - Vyšehrad B, tip: 2
Hostivaři se nedaří a podle mého nezvládne ani tenhle zápas. Co jsem viděl Vyšehrad B, hraje v tempu pro jinou soutěž. Bude to dvojka.

Motorlet B - Třeboradice, tip: 0
Další zápas, kde se může hrát zajímavý fotbal. Třeboradice mají i po změně trenéra výsledky jako na houpačce. Dám další remízu.

Újezd Praha 4 - Admira B, tip: 2
Z pohledu Újezdu Praha 4 je to doma hodně o síle. Na prvního se chce každý vytáhnout a béčko Admiry nebude výjimkou. Myslím, že rezervu posílí hráči áčka a vyhrají.

Uhelné sklady - Kolovraty, tip: 2
Když jsem četl poslední hodnocení trenéra Kolovrat, tak musel být po utkání pořádně naštvaný. Uhelným skladům se teď nedaří, takže si myslím, že si Kolovraty přijedou spravit chuť.

Jak byli úspěšní předchozí tipéři?

1. kolo: Tomáš Pešír (Újezd Praha 4) 2 správné tipy - 6 špatných
2. kolo: Jakub Pospíšil (Královice) 4 správné tipy - 4 špatné
3. kolo: Václav Klán (Uhelné sklady) 5 správných - 3 špatné
4. kolo: Pavel Zadina (Přední Kopanina) 3 správné tipy – 5 špatných
5. kolo: Vladimír Pokorný (Vyšehrad B) 3 správné tipy – 5 špatných
6. kolo: Vojtěch Brabenec (Dukla Jižní Město) 4 správné tipy – 4 špatné
7. kolo: Jakub Štefan (Admira B) 3 správné tipy – 5 špatných
8. kolo: Petr Janda (Třeboradice) 3 správné tipy – 5 špatných
9. kolo: Ondřej Mráček (Podolí) 3 správné tipy - 5 špatných
10 kolo: Martin Filip (Motorlet B) 3 správné tipy – 5 špatných
11. kolo: Sálem Hebousse (Hostivař) 4 správné tipy – 4 špatné
12. kolo: Leo Bužík (Radotín) 3 správné tipy - 5 špatných


Fotografie