Foto: Pavel Jiřík st.
Zápas blbec přijde na každého. Nesmí se to ale opakovat, burcuje Kristen z Podolí

Zápas blbec přijde na každého. Nesmí se to ale opakovat, burcuje Kristen z Podolí

Fotbalisté Podolí se sbírají z nečekaného knockoutu. Ten jim naposledy uštědřila na jejich hřišti Dukla Jižní Město a pětigólovým výpraskem je vrátila do reality, že dál musejí bojovat o každý bod. „Spadli jsme zpátky na zem. Teď se musíme soustředit na další dva zápasy. Když zvládneme Zličín a Uhelné sklady, bude to fajn,“ přeje si zkušený záložník Karel Kristen před pokračováním Pražská teplárenská přeboru.

Postavení v tabulce napovídalo, že byste měli duel s Duklou JM zvládnout. Proč tomu tak nebylo?
Pětadvacet minut to z naší strany bylo dobré, pak Dukla proměnila první šanci. A dál byla živější, hladovější, agresivnější. Myslím, že to ale nebylo o o nich, ale o našem výkonu.

V poločase jste prohrávali jen o gól. Počítám, že jste chtěli zápas zvrátit, jenže místo toho Dukla přidávala další branky. Co se stalo?
Nástup do druhé půle byl prostě z naší strany průšvih. Něco jsme si v kabině řekli, jak by to mělo vypadat, ale tohle bylo jako den a noc. Těžké je to i proto, že když vás soupeř vykombinuje a dá krásný gól, tak to vezmete. Ale tady se oni prosazovali díky našimi chybám.

Takže byl pořádný proslov v kabině a rozbor chyb?
Neděláme z té porážky vědu, ale štve nás to. Já s Jirkou Janouškem jsme za Duklu hráli, čekali jsme, že ten zápas bude jiný. Každý z hráčů musí začít sám u sebe, příště to prostě musí být lepší. Když se daří, přicházejí pochvaly, když je to jinak, musí se umět přijmout i kritika.

Berete ten brankový příděl jako varování před podzimním finišem?
Určitě. Všichni vidíme, jak to v přeboru je. Každý má o co hrát. Je to zajímavější, že se hraje o první místo, nebo o padáka. Tohle nás vrátilo na zem a dobře víme, že musíme dál makat. Tohle byl z naší strany zápas blbec a nesmí se opakovat.

Vypadá to, že jste i po té vysoké prohře nadšený z toho, jak je Pražská teplárenská přebor napínavý...
Má to náboj, je dobře, že není nějak rychle rozhodnuto. Přebor je atraktivní, pořád je o co hrát. Dobré je určitě to, že opravdu každý může porazit každého. Dobře víme, že teď nás čeká Zličín a Uhelné sklady. Když ty zápasy zvládneme, bude to fajn.



Fotografie

Související články