Foto: Pavel Jiřík st.
Dát deset gólů v přeboru, to jsem ještě nezažil, říká Viktorin po kanonádě do sítě Žižkova B

Dát deset gólů v přeboru, to jsem ještě nezažil, říká Viktorin po kanonádě do sítě Žižkova B

Neskutečné. Fotbalisté Třeboradic rozstříleli na domácím hřišti žižkovskou rezervu, když jí nasázeli deset branek a slaví tři body po vítězství 10:3. „Byl jsem v týmu, když se vyhrálo 9:1, ale to jsem zrovna nehrál,“ směje se kapitán Třeboradic Petr Viktorin, který zaznamenal hattrick.

Vypadá to, že vás inspirovala páteční kanonáda Leicesteru z Premier League. Ten vyhrál na půdě Southamptonu 9:0... Čekal jste, že si tak zastřílíte?
Je pravda, že mě Leicester zaskočil, že se takhle rozstřílel, spíš bych to čekal třeba od Liverpoolu. A co se týče našeho utkání, tak my jsme už v poločase vedli 7:0 a v kabině nás trenér hodně chválil. Ale když se podíváte na tabulku, tak se asi čekalo, že tam bude rozdíl.

Pohled na tabulku a papírové předpoklady jsou jedna věc, ale nebývá jednoduché je naplnit...
To je pravda. Takhle jsme to měli třeba před zápasem s Hostivaří, kdy jsme měli vyhrát. A nakonec se z výhry těšila Hostivař. Myslím, že v utkání s béčkem Žižkova hrálo roli více faktorů. Třeba to, že nám tam rychle napadalo pět gólů.

To je pravda, 5:0 jste vedli ve 21. minutě. Co jste si v tu chvíli říkal?
Že jsem nic podobného nikdy nezažil, stejně jako těch deset nastřílených gólů. Taky je třeba říct, že v první půli nedal soupeř velkou šanci, Eric to zachránil. Za to taky v půli dostal pochvalu. Myslím, že pak už jsme to měli trochu v hlavě. Ono asi oběma týmům bylo jasné, jak to dopadne.

Vypadá to, že na začátku druhé půle soupeř zlobil...
Dali tři góly, ale myslím, že kdyby se ve skóre přiblížili ještě víc, tak bychom zase přidali. Když jsme viděli jejich výsledky, tak mi bylo jasné, že na začátku sezony jim chodili víc pomáhat kluci z áčka. Teď měli řadu individuálních šikovných hráčů v dorosteneckém věku. Hodně jsem slyšel, jak se lidi baví o Thiagovi. Ten nám dal jeden z gólů. Byli menší, hbití. Kdyby nám to tam rychle nenapadalo, třeba by zápas vypadal jinak. To ale naštěstí nemusíme řešit, dali jsme rychlé góly a hrálo se nám hned jinak.

Hodně vidět je po změně trenéra Tomáš Kadlec, který se vrátil do základní sestavy. Vidíte na něm touhu dokázat, že do ní patří?
Všichni, kdo sledují přebor, tak vědí, že je to tahoun týmu. Když se podíváte na poslední ročníky přeboru, tak jasně vidíte, kolik gólů nastřílel, umí dávat branky, o tom žádná. Teď navíc nebyl ve čtvrtek na tréninku, tak měl o to větší chuť. Dal hattrick, a to mě ještě pustil na penaltu.

Asi chtěl, ať také dovršíte hattrick a má z vás radost pokladník...
Naposledy penaltu nedal, ale určený je pořád. Ale nechal mě, ať jdu kopat. Takže máme hattrick oba. Legrační je, že jsme měli příspěvky do kasy za hattrick zrušený, ale před tímhle utkáním se to obnovilo. (směje se) Takže budou hned dva příspěvky do kasy.

Dali jste deset gólů, ale minule jste prohráli na Újezdě Praha 4 0:5. Co se děje, že máte takové výsledkové výkyvy?
Na Újezdu jsme přitom odehráli hodně dobrý poločas. Kdybych dal šanci a vyrovnal na 1:1, tak to asi bylo jiné utkání. Po přestávce dal soupeř dva góly, my jsme nedali penaltu a dopadlo to šíleně. Takové porážky nemám rád.

To asi nikdo. Potvrdíte teď ale domácí vysokou výhru na půdě Motorletu B?
Potřebujeme to potvrdit. Ono se to nezdá, ale pořád je to bitva o každý bod. Když si vezmu tabulku před tímhle kolem, tak nás od sestupových příček dělilo šest bodů. To jsou dvě výhry, to je jako nic. Bereme každý získaný bod. Dobře si pamatujeme, co se nám stalo v minulé sezoně, kdy jsme sice nakonec skončili v polovině tabulky, ale ještě v posledním kole jsme hráli o udržení.

To by si současný silný kádr Třeboradic jistě rád odpustil, že?
Máme určitě kvalitní tým. Když si ale vezmu los pro zbytek podzimu, tak nás čekají béčka, musíme nějaké body udělat. Protože na jaře budeme mít béčka na konci soutěže a víte, co se říká, že kluby z vyšších soutěží nenechají svoje rezervy spadnout a posílí je. Takže to může být pořádně těžké.



Související články