Foto: Jiří IPSER
Přeborová tipovačka: Jak vidí 12. kolo Leo Bužík z Olympie Radotín?
25.10.2019

Přeborová tipovačka: Jak vidí 12. kolo Leo Bužík z Olympie Radotín?

Z výsledků své Olympie Radotín mu není veselo. A když se k tomu přidají zdravotní problémy, které útočníka Lea Bužíka trápí, bolí to všechno ještě víc. Radotín je po slušném rozjezdu do sezony po sérii porážek na posledním místě. "Musíme bojovat a zlomit to," vykládá Bužík. Že umí dát gól, o tom v hlavním městě nejspíš nikdo nepochybuje, jen musí být zdravotně v pohodě. "Zase jsem ale kvůli zádům vynechal nějaké tréninky," říká. Nicméně i během léčení zkusil natipovat zápasy 12. kola Pražská teplárenská přeboru.

Po povedeném vstupu do přeboru se na tým lepí smůla v podobě zranění, sráží jej slabá produktivita a také zbytečné karty. Radotín se před sezonou dobrovolně vzdal třetí ligy a šel hrát Pražská teplárenská přebor. Jenže spolu s Fortunou ČFL odešla až na dvě výjimky kompletní třetiligová soupiska a Olympia má z drtivé většiny úplně nový tým. "Nastupují kluci, co hrávali I. B a I. A třídu, když nám pak třeba kvůli zranění vypadne čtyři, pět lidí, tak to prostě musí být znát, náhradu nemáme," konstatuje Bužík, podle něhož je skvělé, že v týmu zůstal zkušený Martin Jiránek, jasný lídr týmu. "Je fajn, že hraje za Radotín, ale sám na všechno stačit nemůže."

Pohled na tabulku se mu také pochopitelně nelíbí, Radotín byl zvyklý vyhrávat na všech frontách a bojovat na špici. Teď je naopak u dna a porážky narůstají. "Musíme se zvednout a začít bodovat. Nic jiného nám nezbývá, z přeboru padají čtyři týmy, moc dobře to všichni víme. Není na co čekat, musíme bojovat a brát každý bod," burcuje sebe i spoluhráče.

A jak tipuje zápasy 12. kola Pražská teplárenská přeboru?

Třeboradice - Žižkov B, tip: 1
Tady budu věřit Třeboradicím. Béčko Žižkova sice bude běhavé, dobře kondičně připravené, ale prosadí se zkušenost. Tři body získají domácí, tipnu si, že vyhrají 3:0.

Kolovraty - Zličín, tip: 2
Pokud Zličín dokáže zopakovat výkon, jaký předvedl v minulém utkání, tak si připíše tři body. Myslím, že o gól vyhraje Zličín.

Podolí - Dukla Jižní Město, tip: 0
Dukla je s námi v tabulce dole. Nehraje ale vůbec špatně. Podolí je v horní půlce tabulky, něco mi říká, že to skonči 2:2.

Přední Kopanina - Radotín, tip: 0
Samozřejmě by se nám moc hodily do tabulky tři body, ale i kdybychom si nakonec odvezli z Kopaniny bod, bude to pro nás dobrý výsledek. Připravujeme se na ten zápas celý týden, snad získáme bod za remízu.

Královice - Hostivař, tip: 1
Tady podle mého zvítězí zkušenost Královic. Vyhrají 4:1 a výsledek se bude hodit i nám v tom, že Hostivař zůstane s námi na spodku tabulky.

Vyšehrad B - Motorlet B, tip: 2
Kluky z béčka Motorletu znám a budu jim moc držet palce. Samozřejmě bude záležet na tom, jaké budou mít obě béčka posily z prvních týmů. Ale vyhraje Motorlet B.

Újezd nad Lesy - Újezd Praha 4, tip: 1
Tohle bude zajímavý zápas, ale dávám výhru Újezdu nad Lesy. Újezd Praha 4 těží doma z malé umělky, tady to podle mého nezvládne. Jednička, domácí vyhrají 2:1.

Admira B - Uhelné sklady, tip: 0
Nejdřív jsem si myslel, že dám jedničku. Ale nakonec si tipnu nerozhodný výsledek. Vím, že Uhelné sklady mají svoje problémy, ale skončí to nerozhodně.


Jak byli úspěšní předchozí tipéři?

1. kolo: Tomáš Pešír (Újezd Praha 4) 2 správné tipy - 6 špatných

2. kolo: Jakub Pospíšil (Královice) 4 správné tipy - 4 špatné

3. kolo: Václav Klán (Uhelné sklady) 5 správných - 3 špatné

4. kolo: Pavel Zadina (Přední Kopanina) 3 správné tipy – 5 špatných

5. kolo: Vladimír Pokorný (Vyšehrad B) 3 správné tipy – 5 špatných

6. kolo: Vojtěch Brabenec (Dukla Jižní Město) 4 správné tipy – 4 špatné

7. kolo: Jakub Štefan (Admira B) 3 správné tipy – 5 špatných

8. kolo: Petr Janda (Třeboradice) 3 správné tipy – 5 špatných

9. kolo: Ondřej Mráček (Podolí) 3 správné tipy - 5 špatných

10 kolo: Martin Filip (Motorlet B) 3 správné tipy – 5 špatných

11. kolo: Sálem Hebousse (Hostivař) 4 správné tipy – 4 špatné