Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 11. kola přeboru: Zličín si vyšlápl na Admiru B a sundal ji z čela tabulky
21.10.2019

Souhrn 11. kola přeboru: Zličín si vyšlápl na Admiru B a sundal ji z čela tabulky

Asi největší překvapení kola se zrodilo na Zličíně. Ten porazil 4:2 lídra soutěže Admiru B, kterou na čele vystřídal Újezd Praha 4 s tříbodovým náskokem. Zličín si v tabulce o tři místa polepšil, ale stále se pohybuje v pásmu sestupu. Uhelné sklady utrpěly doma debakl s Újezdem nad Lesy a už tři kola v řadě neuhrály ani bod. Radotín dokonce prohrál už šestý zápas v řadě a klesl tak na samé dno tabulky. Rezerva Žižkova podlehla Motorletu B, pro ni už je to pátý zápas v řadě, kdy vyšla bodově naprázdno. První bodový zisk venku si připsala Přední Kopanina na hřišti Hostivaře.

Újezd Praha 4 - Třeboradice 5:0 (1:0)
Branky: 10. a 46. Doležel, 69. a 77. Walter, 48. Tomaides. V 57. minutě neproměnil Kadlec (Třeboradice) penaltu. ŽK: 90. Lupínek (Újezd P-4). Rozhodčí: Tikal - Dobrý, Pytloun. Diváků: 50.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Valeš, Daňhel, Malčánek, Tomaides - Lupínek - J. Jeřábek (79. M. Gregor), Vrabec, Doležel, Běhounek (81. Navrátil) - Walter (84. O. Gregor). Trenér: Karel Jeřábek.
Třeboradice: Krch - Janda (55. Petr), Adjei, Červenka, Hruška (76. Houžvička) - Kadlec, Chlapec, Viktorin, Hájek, Grznár - Ibe (66. Mbah). Trenér: Jan Novák.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4):
„První poločas byl vyrovnaný. My jsme měli tak o dvě šance víc než soupeř a zaslouženě jsme vedli 1:0. O zápasu se rozhodlo v prvních třech minutách druhé půle, kdy jsme dali dva slepené góly. Za stavu 3:0 už bylo o zápase rozhodnuto a ještě jsme přidali další dva pěkné góly. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Chtěli jsme vyhrát a šli jsme si za tím."
Jan Novák (Třeboradice): „První poločas byl z naší strany velmi slušný. I přestože jsme prohrávali 0:1, tak jsme soupeře zatlačili a dostávali se do šancí. Chvíli před koncem poločasu jsme nastřelili břevno. Vůbec nám nevyšel vstup do druhého poločasu, kdy jsme dostali během tří minut dva góly. Navíc jsme neproměnili penaltu, která nás mohla vrátit do zápasu. Pak už to byla křeč a zápas už se jenom dohrával. Újezd na co sáhl, to mu vyšlo, zaslouženě zvítězil."

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Daniel Bojčuk.
Nejlepší hráč Třeboradic: Jakub Hájek.


Královice - Vyšehrad B 2:1 (0:0)
Branky:
52. Kalivoda, 58. Sus - 47. Souček. V 78. minutě neproměnil M. Klán (Vyšehrad B) penaltu. ŽK: 24. Nevařil - 28. Šlegl, 43. F. Babka, 86. M. Klán. Rozhodčí: Zelený - Kohout, Jakl. Diváků: 76.
Královice: Hubínek - Nevařil, Ptáček, Vacík, Malík - Sus (81. Černý), Krejča, Kalivoda, A. Krivosheev - Formáček (90. Potměšil), Cseh (65. Havlín). Trenér: David Kalivoda.
Vyšehrad B: M. Babka - Drozd (59. Mlejnek), Macej, Šlegl, Hani - F. Babka, Brejcha, Alexandr, Richter (67. Kubík) - Souček, M. Klán. Trenér: Vladimír Pokorný.

Hlasy trenérů
David Kalivoda (Královice):
„Vyšehrad má šikovné mladé a běhavé kluky, takže jsme nečekali nic lehkého, což se potvrdilo. První půli jsme na vyložené šance vyhráli. Měli jsme tam tři - čtyři příležitosti, kdy nás vychytal jejich gólman. Vyšehrad měl takové dva závary. Do druhé půle jsme vstoupili trochu vlažně a po tečované střele jsme prohrávali. Podařilo se nám rychle vyrovnat, a to nás nakoplo. Měli jsme tam další šance to zvrátit. To se nám také povedlo. Pak se Vyšehrad začal do nás tlačit a nám lehce docházely síly. Měli jsme tam nějaké šance, snad čtyři tutovky, kdy jsme to nedali ani do prázdné. Byly to nervy až dokonce. Nabídli jsme jim i penaltu, kterou naštěstí neproměnili. Tři body tak zůstaly doma, takže spokojenost."
Vladimír Pokorný (Vyšehrad B): „Až dětinským způsobem jsme zahazovali i ty nejvyloženější šance, a to včetně penalty. Domácí sami uznali, že vyhrál tentokrát horší tým, ale co je nám to platné, když jsme zůstali bez bodů. Zápasy venku výsledkově nezvládáme."

Nejlepší hráč Královic: Eduard Formáček.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Adam Alexandr.


Hostivař - Přední Kopanina 2:4 (1:2)
Branky:
1. a 81. Macháček - 36. a 64. Urban, 18. Hák, 89. Šultes. ŽK: 82. Tržický (Kopanina). Rozhodčí: Štípek - Kučera, Hrivík. Diváků: 75.
Hostivař: Provazník - Černý, Mucha (72. Kronovetr), Penc, Sýkora (46. Turek, 76. Pazdera) - Kučera - Boubín, Macháček, Kadlčík - Chyle, Špaček. Trenér: Sálem Hebousse.
Přední Kopanina: Mačí - Mejdr (69. Čihák), Tržický, Zadina, Flaks - Kučera - Karbulka, Šultes, Vágner (63. Graf) - Hák (86. Boček), Urban. Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Sálem Hebousse (Hostivař):
„Myslím si, že utkání mělo skončit remízou. Bylo tam velké nasazení, bojovnost, všechno v pohodě. Akorát rozhodly naše neproměněné šance, proto jsme nebodovali. Za stavu 2:3 jsme tam měli dvě - tři výborné šance na vyrovnaní a dostali jsme na 2:4. Ta remíza, kterou jsem odhadoval, by byla spravedlivá.”
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Strašně těžký zápas, soupeř byl na nás připravený. Jak jsme měli v některých zápasech trochu smůly, tak teď jsme si vybrali trochu štěstí a dotáhli jsme to do vítězného konce. Hostivař nehrála vůbec špatně. Poprvé jsme vyhráli venku, o to víc mě vítězství těší. Hodně důležité body.”

Nejlepší hráč Hostivaře: Jan Penc.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Josef Mačí.


Dukla JM - Kolovraty 2:4 (1:1)
Branky:
30. Trávník, 70. Inneman - 23., 54., 57. a 63. Gračko. ŽK: 20. Trávník, 86. Farkaš - 18. Borek, 42. Ráža, 81. Dejmek, 87. Kabeláč. Rozhodčí: Andras - Šaróka, Tsarev. Diváků: 50.
Dukla JM: Tlustý - Solař, M. Lafek, Žampa (66. Inneman), Novák (58. Damián Farkaš) - Dominik Farkaš (77. Verbík) - Brabenec, Trávník, Mašek (66. Ferreira), Petrák - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
Kolovraty: Procházka - Borek, Vejr, Hájek, Žitný - Ráža, Dejmek, Kalenda (86. Kabeláč), Hrubý (74. Boček) - Gračko, Hynek. Trenér: Jakub Slezáček.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM):
„Všichni jsme, včetně mě, podali podprůměrný výkon. Kolovraty zaslouženě za druhý poločas zvítězily.”
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Po středečním bídném výkonu v Hostivaři teď musím mluvit pouze v superlativech. Na to, že jsme hráli třetí zápas v týdnu, kluci předvedli mimořádný běžecký výkon, kdy vydrželi v aktivitě celé utkání. Ozdobou bylo střelecké představení Gračka, který dokonale zúročoval práci celého mužstva. Cenné vítězství v atraktivním utkání.”

Nejlepší hráč Dukly JM: nikdo.
Nejlepší hráč Kolovrat: Michal Gračko.


Zličín - Admira B 4:2 (1:1)
Branky:
3. a 77. z penalty Vašut, 67. Bous, 90.+2 Stýblo - 45. Michálek, 87. Nessoumou. ŽK: 44. Vašut, 90. Kokeš - 58. Čížek, 74. Škarda, 89. Bílek, 90.+2 Pelikán. Rozhodčí: Stěhule - Chustecki, Vojáček. Diváků: 115.
Zličín: Mareš - Ibraimi, Gröbl, Žák, Stýblo - Vagner, Šilhavý, Kubr, J. Šindelář (58. Bous) - Malý (90. Kokeš) - Vašut. Trenér: Miroslav Vašut.
Admira B: Šrámek - Čížek, Pelikán, Heinzel (74. Nessoumou), Škarda - Horváth (56. Trnka), D. Šindelář (82. Procházka), Rudolf (88. Jung), Jákl (63. Bílek) - Štefan, Michálek. Trenér: Pavel Gregor.

Hlasy trenérů
Miroslav Vašut (Zličín):
„Byli jsme v situaci, kdy jsme museli vyhrát. Bojovali jsme, makali a rychle šli do vedení. Měli jsme utkání pod kontrolou a ve 45. minutě si necháme dát lacinou branku. V kabině jsme si řekli, že to půjdeme vyhrát, že o to budeme bojovat a nakonec se to podařilo. Zase jsme si to zkomplikovali zbytečným gólem na 3:2. Jsme rádi, ale všechno je otevřené. Potřebujeme dělat body venku, nejlépe už příští kolo v Kolovratech.”
Pavel Gregor (Admira B): „Věděli jsme, že nás nečeká lehké utkání, soupeř hraje o záchranu. Zaslouženě vyhrál, protože nás přehrál v bojovnosti. My jsme se nezvedli ani po půli. Prohráli jsme nejen chybami v obraně, ale i neproměňováním šancí. Myslím, že to byl zápas, kde se hodně ukázalo, kdo na tuhle soutěž má, a kdo ne.”

Nejlepší hráč Zličína: Lukáš Žák.
Nejlepší hráč Admiry B: Adam Čížek.


Uhelné sklady - Újezd nad Lesy 0:5 (0:3)
Branky:
37. a 89. Křivánek, 11. J. Šedivý, 33. D. Jarolím, 76. Kuč. ŽK: 13. Šulc, 24. Procházka, 87. Šafránek - 19. L. Šedivý, 56. Chumlen, 87. Polák. Rozhodčí: Nebáznivý - Havel, Hradil. Diváků: 50.
Uhelné sklady: Kučera - Stolfa, Šulc, Procházka, Šístek - Sainer - Kocourek, Koc, Šafránek, Pivoňka - Zilvar. Trenér: Michal Šimánek.
Újezd nad Lesy: Blažek - Míka, Chumlen, L. Jarolím, Šimek - J. Šedivý (76. Pekárek), Snop, D. Jarolím (65. Vít), Kuč (84. Polák), L. Šedivý (76. Pechač) - Křivánek. Trenér: Josef Šimek.

Hlasy trenérů
Michal Šimánek (Uhelné sklady):
„Nehodnotí se mi to vůbec dobře. Byli jsme odhodláni zastavit bodový půst a dopadlo to takto. Poločas jsme prohráli 0:3, něco si k tomu řekli a šli jsme do toho něco s tím udělat. Ovšem my si nevytvoříme šance, ani pořádně nevystřelíme na branku. Zaslouženě jsme prohráli a nyní je to pro nás těžká situace.”
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Hrálo se pro nás v netradiční čas sobotu dopoledne, což nemáme moc zažité. Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a v poločase jsme vedli 3:0. Byl to od všech hráčů, včetně střídajících, velmi kvalitní týmový výkon. Měli jsme ještě další možnosti, ale i soupeř mohl vstřelit gól. Celkově s výsledkem panuje velká spokojenost.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Vojtěch Šafránek.
Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Lukáš Křivánek.


Olympia Radotín - Podolí 0:4 (0:3)
Branky:
23. z penalty a 33. Brož, 41. Hanzlík, 83. Krob. ŽK: 89. Janoušek (Podolí). Rozhodčí: Král - Les, Vítek. Diváků: 50.
Radotín: Saladiak - Pavel, Jiránek, Zeman, Dvořák - Kubišta, Císařovský, Löffelmann, Doležal - Bužík, Louda ml. (60. Janovec). Trenér: Jaroslav Louda.
Podolí: Michal Vondrka - Zezula, Kristen, Červenka (84. Doubek), Hrubý (46. Janovský) - Brož (60. Brezina) - Bednář, Janoušek, Krob - Hanzlík (75. Matěj Vondrka), Jůzek (80. J. Svoboda). Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
Jaroslav Louda (Radotín):
„Začali jsme dobře, ale z vyložené šance jsme nedali gól, který jsme dát měli. Na druhé straně jsme inkasovali z pokutového kopu, a to nás zlomilo. Po zbytek zápasu už to byla nemohoucnost. Byli jsme jaloví. Výsledek je pro nás krutý, je to velké zklamání.”
Petr Majer (Podolí): „Do zápasu jsme vstoupili pomalým fotbalem, bylo to bez pohybu. Radotín nás zatlačil. Po deseti minutách jsme se zvedli, zlepšil se pohyb a byli jsme víc na balonu. Přebírali jsme otěže nad zápasem a šli jsme do vedení z penalty. Pak už jsme zápas měli pod kontrolou. Dali jsme druhý krásný gól, kdy Martin Brož přehodil brankáře z půlky. Do půle jsme ještě přidali třetí gól a druhý poločas už byl v podstatě pod naší kontrolou. Myslím, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě.”

Nejlepší hráč Radotína: Jiří Doležal.
Nejlepší hráč Podolí: Jiří Janoušek.


Viktoria Žižkov B - Motorlet B 2:5 (1:2)
Branky:
15. Čapek, 88. Souček - 26., 47., 55. z penalty a 69. Rossmann, 32. Palečko z penalty. ŽK: 83. Kříž - 72. Rossmann. Rozhodčí: Havel - Polena, Hlaváč. Diváků: 50.
Žižkov B: Konečný - Kaisler (74. Souček), Petrlák, Lanc, Kříž - Halgoš, J. Pařízek (58. De Oliveira), Studený (58. Chytra), Zeman (58. Muleme) - Čapek, Hejný (46. Faigl). Trenér: Luděk Hottek.
Motorlet B: Velek - Kutina, Pecha (14. Šíl), Filip, Štědrý - Hauer- Rossmann, Václavík (79. Arzumanyan), Palečko (74. Hůlka), Hamouz (77. Hrabina) - Blažek (64. Jůza). Trenér: Rudolf Blažek.

Hlasy trenérů
Luděk Hottek (Žižkov B):
„Narazily na sebe dva mladé týmy. V počátku utkání to bylo vyrovnané a my jsme se dostali do vedení. Po našich chybách jsme si ale nechali do přestávky dát dva góly. Druhou půli už Motorlet jasně dominoval a vyhrál zaslouženě.”
Michael Lukič (Motorlet B): „Do utkání jsme zase vstoupili infarktově. Prohrávali jsme 0:1. Pak jsme se dali dohromady. Takticky jsme to dobře ukopali a musím kluky pochválit za předvedený výkon. Rozdílovým hráčem byl Rossmann. Musím říct, že Viktorka nehrála vůbec špatně, ale my jsme byli ve hře daleko přesnější a měli i dobré zakončení. Za předvedený výkon jsme si ty tři body zasloužili. Celkově se na to dalo i koukat.”

Nejlepší hráč Žižkova B: Adam Lanc.
Nejlepší hráč Motorletu B: Tomáš Rossmann.



Související články