Foto: Pavel Jiřík st.
ČAFC nabírá dech. Chceme co nejrychleji zpátky do přeboru, velí uzdravený kanonýr Mašlej

ČAFC nabírá dech. Chceme co nejrychleji zpátky do přeboru, velí uzdravený kanonýr Mašlej

5:0, 2:1, 4:1, 7:0. Vítězná série ČAFC roste a roste. Tým, který se po minulé sezoně poroučel z Pražská teplárenská přeboru, se učí znovu vítězit. A v posledních týdnech se mu to daří, tabulkou se také dere výš a výš. I díky gólům střelce Miroslava Mašleje, kanonýra, kterého pronásledují zdravotní trable. V posledním mači na hřišti Kunratic se blýskl hattrickem, přitom na hřiště přišel až v 58. minutě. „Z gólů mám radost, ale důležitější je, abychom dělali body,“ říká útočník čtvrtého týmu tabulky A skupiny I. A třídy.

Na hřiště jste po dlouhé pauze vtrhl jako uragán a za půl hodiny jste nastřílel hattrick. Vypadá to, že jste byl pořádně nažhavený...
Kvůli zranění jsem vynechal čtyři zápasy, v tréninku jsem byl sotva týden, nažhavený jsem byl pořádně. Na hřiště jsem se moc těšil a jsem rád, že to tam takhle napadalo. Samozřejmě mi pomohlo, že jsem dal gól už po pěti minutách. To vás nastartuje...

Asi se vám nastupovalo dobře, když jste vedli 3:0.
Samozřejmě, že jdete do utkání v úplně jiném rozpoložení. Když se mi povedlo dát čtvrtý gól, tak soupeř definitivně odpadl, neměl motivaci, věděl, že je hotovo.

Napadlo vás po první rychlé trefě, že by z toho mohl být hattrick?
Vždycky chci dát gól a tady jsem dostával od kluků fakt dobré balony. Sice jsem dal hattrick, ale klidně těch nastřílených branek mohlo být třeba pět. Ještě dvě velké šance jsem nedal.

Na hřiště jste se dostal až ve druhé půli. Je to důsledek toho, že se vás zdravotní trable drží dál jako magnet?
Je to pro mě těžké. Všechno to začalo problémy s kolenem před rokem a půl. Léčil jsem se dlouho. Přitom to po dvou měsících mělo být všechno v pohodě. A bylo z toho šest měsíců. Pak přicházela i další zranění, která se nabalovala, jak člověk asi podvědomě ulevoval tomu kolenu. Bylo to složité, taky už mám nějaký věk.

Kvůli pracovnímu vytížení nestíháte všechny tréninky. Nemůže být problém trochu i v tom?
S novým trenérem Novotným máme tréninky třikrát v týdnu. Vím, že je náročný a potvrzuje to. Účast na trénincích je veliká, mladí chodí, to je určitě pro všechny v klubu dobrá zpráva. Já se snažím být na dvou trénincích týdně, někdy stihnu i všechny tři. Ale zrovna tenhle týden se to kvůli práce povede jen jeden. S trenérem jsme se dohodli, ví, jak to mám. Po těch pětadvaceti letech kariéry mi pan Novotný vychází vstříc.

ČAFC teď vyhrál čtyřikrát za sebou. Naučili jste se zase vyhrávat?
Musím to zaklepat. Tahle šňůra je fakt hodně příjemná a já doufám, že se nám na ni povede ještě navázat.

Na začátku sezony to zrovna na vítězný restart nevypadalo. Proč se nevedlo?
Když vezmu první zápas, měli jsme nové kluky, nebyli jsme tolik sehraní. Třeba se nám dařilo držet balon, ale skoro jsme se nedostali do šancí. Ty měl soupeř a vyhrál. Zápas s Vršovicemi jsme měli zvládnout, i s Pragou jsme hráli dobře. Nepovedl se vlastně jen domácí zápas s Ďáblicemi (1:3).

Zdálo se, že vás může nastartoval výhra 3:2 ve Štěrboholech, kde jste dal dva góly.
Bylo to hodně vyhecované, dost kluků tam dobře známe. To utkání se nám povedlo otočit a vyhrát. Myslím, že moje góly tam byly důležitější než teď v Kunraticích, kde jsem šel na hřiště vlastně za rozhodnutého stavu.

V tabulce jste se nyní vyhoupli na čtvrté místo. Teď vás čekají vedoucí Spoje a druhé Tempo. Budou to pro ČAFC zápasy pravdy?
Víme o tom, že Spoje teď dvakrát prohrály, ale my půjdeme do toho utkání nažhavení. Budeme je chtít porazit, máme o co hrát. Už před sezonou jsme si říkali, že chceme co nejrychleji zpátky do přeboru. Když jsme ale měli po čtyřech kolech jen tři body, bylo to hrůzostrašné. Teď už se na tabulku kouká lépe. Kluci s těmi výhrami chytli chuť a najednou to jde.

Zmíněné zápasy s nejlepšími týmy mohou ukázat ambice ČAFC, že?
To, co se říká o přeboru, že tam může každý porazit každého, si myslím, že platí i tady. Samozřejmě to je v I. A třídě obrovský rozdíl proti přeboru. Tam je obrovská kvalita, zkušení hráči, tam v zápase nemůžete ani na okamžik polevit, jako jsme třeba my mohli teď v Kunraticích. Přebor je rychlejší, přesnější, zkušení hráči to tam mají v noze. Ale tím nechci I. A třídu nijak podceňovat. I tady je kvalita a počítat se bude každý bod.

Nastoupil jste do sedmi zápasů a nastřílel šest gólů. Cítíte, že je kanonýr Miroslav Mašlej definitivně zpátky v plné síle?
To teprve uvidíme, je to příjemná bilance, ale nepřeceňoval bych ji. Jsem pořád rád za každý gól, který se mi povede dát, a hlavně pomůže ČAFC k bodům. Ty jsou důležitější než moje trefy. Teď musíme zvládnout zápas proti Spojům a pak půjdeme dál.



Související články