Foto: Jiří IPSER
Hrdlořezy šokovaly na hřišti Spojů! Bez trenéra slaví druhou výhru v řadě

Hrdlořezy šokovaly na hřišti Spojů! Bez trenéra slaví druhou výhru v řadě

Senzace! Hrdlořezy si vyšláply na tým Spojů. A dokonce na jeho hřišti, když tam braly tři body za výhru 3:2. Suverénní lídr tabulky A skupiny I. A třídy tak prohrál podruhé v řadě. „Hlavní cíl, s kterým jsme tam jeli, bylo neudělat ostudu. Že budeme slavit výhru, to jsme vážně neplánovali,“ směje se kapitán Hrdlořez Nikola Bertoldi.

Vyhráli jste podruhé v řadě, teď navíc na hřišti obrovského favorita. Kde se to ve vašem týmu vzalo?
Je to překvapení. Také když zápas skončil, tak jsem měl asi pět telefonů, jestli není na internetu výsledek špatně. My jsme totiž před cestou na Spoje lepili sestavu. Ještě nám tři lidé chyběli. Jenže soupeř si možná myslel, že to půjde samo. A když udělal chyby a daroval nám góly zadarmo, povedlo se nám vyhrát.

První branku jste vstřelil vy už v páté minutě. Říkal jste si v tu chvíli, že by to i na půdě lídra mohlo jít?
Přesně tak. Spoje od té chvíle znervózněly, my jsme na ně čekali v bloku a na soupeře to hodně platilo. Také jsme si říkali, že musíme bojovat, napadat je, být agresivní. A Spojům se najednou nevedlo a jejich hráči se začali během utkání dohadovat. A skončilo to naší výhrou. Fakt jsem na všechny kluky hrdý.

Situace byla pro váš tým o to horší, když prohrály Spoje před týdnem v Ďáblicích, že?
Báli jsme se toho, že si budou na nás chtít spravit chuť. Naštěstí, když se jim povedlo vyrovnat, tak jsme hned zase dali branku na 2:1 a pak jsem měl já strašnou tutovici. Gólman už neměl šanci, ale vyrazil mi to obránce. Škoda.

I tak jste šli do kabin za stavu 2:1 pro Hrdlořezy. To muselo být v šatně veselo, ne?
No právě, že jsme byli docela zklamaní, že nevedeme vyšším rozdílem. Mohlo to být klidně 4:1 pro nás. Ale jasně, že nás i to samotné vedení hřálo. Nakonec jsme po přestávce dali i ten třetí gól, kdy byl náš hráč faulovaný v jasné šanci. Mohla to být červená karta, ale nebyla. Jenže my jsme z toho trestňáku stejně dali gól a faul potrestali.

Cítil jste, že je v tu chvíli hotovo?
Hotovo nebylo, ale říkali jsme si už v kabině, že když se nám povede dát třetí gól, tak to bude nejspíš rozhodující. Věděli jsme, že má soupeř v týmu dobré fotbalisty. Posledních dvacet minut to tam hodně létalo. Nakonec se nastavovalo více než sedm minut, podle mého to mělo být méně. Ale uskákali jsme to a byli šťastní. Byly to ale sakra dlouhé minuty. Ale měli jsme štěstí.

Zmínil jste červenou kartu. Nakonec sudí udělil po jedné na obou stranách. Byly Spoje nervozní, když prohrávaly?
Myslím, že jim trochu tekly nervy. Chvíli před koncem tam byla nějaká strkanice, myslím, že ji rozdmýchal právě jejich exligista Blažek. Skončilo to tím, že chytil našeho hráče pod krkem.

Před týdnem byla v Ďáblicích děkovačka pro skalní fanoušky. Jak to bylo po výhře u vašeho týmu?
My jsme hráli venku, takže tam bylo jen pár nejvěrnějších. Ono se fakt nepočítalo s tím, že se nám tohle povede. Samozřejmě jsme si těmi fanoušky plácli a v šatně jsme si zařvali více než obvykle.

V zápisu o utkání jsem neviděl trenéra. Je v trestu?
Trenér Luboš Vondra nás před minulým zápasem opustil, my jsme dvakrát prohráli, nebyl spokojený s výsledky.

No ale od té chvíle máte dvě vítězství, že?
To je pravda (směje se). Sedli jsme si s bráchou a staráme se o to.

Budete vůbec hledat nového trenéra?
Nějaká jednání jsou, ale hodně lidí říká, ať to třeba do konce podzimu necháme tak, jak to je. Když to funguje...

To vypadá, jako když jste mávli kouzelným proutkem, když vyhráváte. Co jste změnili?
Dvě věci: hrajeme v jiném rozestavení. Ze 4 – 4 – 2 jsme přešli na 4 – 5 – 1 a také jsme vyměnili hráče.

Jak to myslíte?
Trenér Vondra sázel na nějaké hráče víc a my jsme do sestavy vytáhli starší kluky. Najednou to začalo fungovat, vážně jsme šťastní. Body ze Spojů opravdu nebyly v plánu. Nejeli jsme tam s tím, že dostaneme deset gólů, ale že budeme slavit, to nás nenapadlo. Už minule do Kunratic jsme jeli pro bod a povedlo se vyhrát. Body ze Spojů jsou neuvěřitelné, znamenají ve vyrovnané tabulce velký bonus.

Určitě se budou hodit, zvláště, když nyní přivítáte dalšího favorita – Tempo...
Asi přijedou po tomhle výsledku víc soustředění než obvykle, to je nám jasné.

S jakými ambicemi jste vůbec šli do sezony?
V minulé sezoně jsme byli nováčkem a chtěli jsme se hlavně zachránit, což se povedlo. Teď je v plánu hrát v klidném středu tabulky, ale fakt je to vyrovnané, rozhoduje každý bod. Proto si té výhry ze Spojů moc vážíme. U nás je to hodně o hlavách. Teď jsme dali rychlý gól a najednou to šlo. Už se těším na trénink, kde si zápas na Spojích určitě ještě probereme a pak se začneme chystat na Tempo.



Související články