Foto: Jiří IPSER
Souhrn 10. kola přeboru: Admira B nevyužila zaváhání Újezdu Praha 4
14.10.2019

Souhrn 10. kola přeboru: Admira B nevyužila zaváhání Újezdu Praha 4

Pražská teplárenská přebor má za sebou dvě třetiny podzimního programu. Do závěrečné třetiny půjde z prvního místa Admira B, která až v závěru zápasu s Duklou JM urvala alespoň bod a udržela se před Újezdem Praha v čele tabulky na skóre. Újezd totiž také jen remizoval na hřišti Motorletu B. I o posledním místě rozhoduje skóre. To má Zličín, který prohrál v Újezdě nad Lesy 1:2, o jeden gól horší než Hostvař. Ta má ale ještě k dispozici středeční domácí dohrávku 9. kola proti Kolovratům.

Vyšehrad B - Viktoria Žižkov B 2:0 (0:0)
Branky:
77. Alexandr z penalty, 87. Žežulka. ŽK: 75. Maksič, 86. Kaisler (oba Žižkov B). ČK: 76. Falcon (Žižkov B). Rozhodčí: Dobrý - Stěhule, Pytloun. Diváků: 45.
Vyšehrad B: M. Babka - Pardubský, Drozda, Šlegl, Hani (70. Souček) - Žežulka - Rataj (56. Richter), Alexandr (88. Popovič), Vejvar (63. F. Babka) - M. Klán (80. Drozd), Macej. Trenér: Vladimír Pokorný.
Žižkov B: Soukup - Kaisler, Maksič, Lanc, Kříž - Cabaňa (70. Falcon), Gil, Studený (58. De Oliveira), Vild - Čapek, Hejný. Trenér: Luděk Hottek.

Hlasy trenérů
Vladimír Pokorný (Vyšehrad B):
„Jsme spokojeni se třemi body i s faktem, že konečně, po téměř dvou měsících, se nám podařilo odehrát utkání bez inkasované branky. Hráči plnili stanovenou taktiku a nakonec jsme si pomohli k bodům standardkami. Pravdou je, že Viktorka nás trápila z brejků a ještě za stavu 0:0 měla gólové šance, ale přežili jsme a oceňuji, že kluci nezpanikařili. Produkovali dál svoji hru, která nám nakonec zajistila vítězství. Základem k tomu byl kvalitní výkon brankáře Babky i celé obrany. Teď už ale musíme také přivézt nějaké body i z venku, nejlépe už za týden z Královic."
Luděk Hottek (Žižkov B): „Vyrovnané utkání s oboustranně vysokým nasazením mladých hráčů. Hrálo se víc vzduchem než po zemi, což nechceme, přestože neustále zdůrazňujeme, že je potřeba hrát a kombinovat po zemi. Ještě za stavu 0:0 jsme měli dvě vyložené gólové šance, Gil ani Čapek je ale neproměnili.”

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Matouš Babka.
Nejlepší hráč Žižkova B: Pavel Soukup.


Motorlet B - Újezd Praha 4 1:1 (1:1)
Branky:
13. Hamouz - 3. Doležel. ŽK: 18. Blažek, 51. Lukič, 73. Simaichl, 77. Kutina. 86. Kraus - 35. Vrabec, 84. Lupínek. ČK: 90.+4 Lukič (Motorlet B). Rozhodčí: Hradil - Kučera, Popelka. Diváků: 40.
Motorlet B: Vyčichl - Kutina, Žižka, Štěpánek, Rada - Hůlka (55. Štědrý) - Jůza (64. Šíl), Palečko, Lukič, Hamouz - Blažek (55. Simaichl, 74. Kraus, 90. Arzumanyan). Trenér: Michael Lukič.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Valeš, Daňhel, Malčánek, Tomaides (79. Pešír) - Lupínek - J. Jeřábek, Vrabec, Doležel, Běhounek - O. Gregor (64. Walter). Trenér: Karel Jeřábek.

Hlasy trenérů
Michael Lukič (Motorlet B):
„S bodem musíme být spokojení. Kluky musím za bojovný výkon pochválit. Hra byla moc rozkouskovaná, samé přerušení, samý faul. Bohužel fotbal plakal a oku diváka to lahodit nemohlo. Rozhodčího hodnotit nebudu, to co v závěru předváděl, se vymyká zdravému rozumu.”
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Vzhledem k průběhu utkání musím říct, že jsme tady přišli o dva body. Ve druhém poločase jsme soupeře pouštěli za půlku čistě sporadicky. Soupeř bránil v devíti - desíti lidech a na tomhle hřišti jsme se tam těžko dostávali."

Nejlepší hráč Motorletu B: Marek Vyčichl.
Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Jiří Doležel.


Kolovraty - Olympia Radotín 2:0 (1:0)
Branky:
5. a 49. Bláha. ŽK: 59. Kalenda, 77. Boček - 49. Bužík, 54. Doležal, 57. Eisman. Rozhodčí: Tsarev - Zelený, Vítek. Diváků: 60.
Kolovraty: Procházka - Holík, Vejr, Hájek, Žitný - Klír (71. Boček) - Gračko (85. Hrubý), Ráža (71. Dejmek), Kalenda (65. Hynek), Votřel - Bláha (76. Böhm). Trenér: Jakub Slezáček.
Radotín: Saladiak - Pavel (83. Veselý), Jiránek, Zeman, Löffelmann - Bazal (46. Dvořák), Kubišta (52. Bureš), Eisman, Doležal - Bužík, Louda ml.. Trenér: Jaroslav Louda.

Hlasy trenérů
Jakub Slezáček (Kolovraty):
„Fotbalově jsme odehráli už lepší zápasy. Od začátku bylo na klucích vidět, že si za tím jdou a věřili, že to zvládnou. Bohužel řešení naší finální fáze všechny bolí a neumožnilo nám mít klidné utkání. Každopádně první čisté konto je odměnou za zodpovědný výkon.”
Jaroslav Louda (Radotín): „Začali jsme trošku vlažně a dostali rychle gól po pěkné kombinační akci domácích. Potom jsme se nějak do zápasu dostali a připravili si nějaké šance. Domácí jich ale asi měli víc. Ve druhém poločase jsme hru vyrovnali a ve středu pole ji ovládli. Začali jsme hrát kombinačně a připravovali jsme si i střelecké příležitosti. Do kolen nás srazil druhý sporný gól, kdy byl po standardní situaci atakovaný brankář, nepískalo se a dali nám gól do prázdné brány. Jinak to bylo bojovné utkání, ze kterého si místo bodů odvážíme další dva zraněné hráče. Ta naše mizérii pokračuje. Budeme se muset z toho nějak vylízat.”

Nejlepší hráč Kolovrat: Martin Bláha.
Nejlepší hráč Radotína: Martin Jiránek.


Podolí - Hostivař 3:1 (3:1)
Branky:
18. Zezula, 20. a 31. Jeník - 40. Turek. ŽK: 53. Janoušek - 45. Macháček, 58. Wulkan. Rozhodčí: Kohout - Les, Nebáznivý. Diváků: 50.
Podolí: Michal Vondrka - Zezula, Bednář, Červenka, Hrubý (72. J. Svoboda) - Brož - Mráček (76. Doubek), Jeník (69. Brezina), Janoušek, Krob (88. Janovský) - Hanzlík (90.+1 Matěj Vondrka). Trenér: Petr Majer.
Hostivař: Provazník - Černý, Wulkan, Penc (64. Mucha), Sýkora (81. Pazdera) - Kučera - Turek (90. Grozdanič), Macháček, Kadlčík (79. Chyle), Boubín (81. Chadt) - Špaček. Trenér: Sálem Hebousse.

Hlasy trenérů
Petr Majer (Podolí):
„Věděli jsme, že Hostivař bude bojovný mančaft, takže jsme se na to připravovali. Podařilo se nám do zápasu vstoupit relativně dobře. Do dvacáté minuty jsme dali dva slepené góly a ve třicáté minutě to bylo 3:0. Trošku jsme podlehli tomu, že vedeme o tři góly, takže jsme chtěli dál útočit, ale bohužel jsme si nechali dát branku na 3:1, když jsme byli vzadu hodně otevření. Čekali jsme, že Hostivař ještě něco zkusí a budou se po půli chtít dostat do kontaktu. Naštěstí jsme si to pohlídali. Byli jsme obezřetní dozadu a chtěli hrát na brejky. Měli jsme tam nějaké příležitosti, které jsme špatně vyřešili. Za tři body, které jsme potřebovali, jsme rádi. Splnili jsme domácí povinnost.”
Sálem Hebousse (Hostivař): „Vyhrál tým, který byl hladovější a dal do toho víc než my. Z mnoha hledisek na tom byli domácí líp než my. Souboje jeden na jednoho, dohrávání situací, větší důraz na balon. My jsme měli šanci v závěru poločasu, kdy šel Macháček sám na branku, bohužel nedal. Tam se to mohlo zlomit. Druhý poločas už se dohrával v režii domácích. My jsme neměli žádnou šanci, abychom ještě se zápasem dokázali něco udělat. Podolí gratuluji k vítězství.”

Nejlepší hráč Podolí: Jiří Janoušek.
Nejlepší hráč Hostivaře: Jakub Wulkan.


Přední Kopanina - Královice 3:0 (2:0)
Branky:
4., 36. a 53. Urban. ŽK: 38. Hák, 42. Kolář, 45. Tržický - 39. Ptáček, 41. Formáček, 48. Vacík, 49. Krivosheev, 52. Cseh, 68. Malík, 70. Krejča, 80. Kalivoda. ČK: 72. Kolář (Kopanina). Rozhodčí: Havel - Bočok, Lafata. Diváků: 100.
Přední Kopanina: Švarc - Mejdr, Tržický, Zadina, R. Huleš - Kučera - Karbulka (46. Graf), Kolář, Hák, Vágner (83. Podzemský) - Urban (89. Andrle). Trenér: Daniel Vott.
Královice: Jeřábek - Nevařil, Ptáček, Havlín (68. Slováček), Malík - Pospíšil, Krejča, Kalivoda, A. Krivosheev (76. Potměšil) - Formáček, Cseh. Trenér: David Kalivoda.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Přední Kopanina):
„Pro nás strašně důležité tři body, po těžkém zápase, kdy fotbal nebyl moc ke koukání. Těžký terén, silný vítr, takže to byla spíš taková fotbalová válka, kterou jsme naštěstí díky střeleckému umění Urbana využili v náš prospěch. Dvě kola jsme odstoupili od toho, co chceme hrát. Začali jsme to nakopávat a bojovat o to. Čtyři sestupy jsou takový strašák, že body jsou důležité. Důležitější než fotbal. Spousta mančaftů má na to, aby hrála kvalitní fotbal, ale hrát ho nebudou, protože je to strašně riskantní.”
David Kalivoda (Královice): „My jsme nepodali dobrý výkon, to utkání mám moc nesedlo. Kopanině jsme to usnadnili, udělali jsme tři chyba a oni je potrestali. Terén špatný, ještě do toho silně foukalo, takže fotbal se moc nehrál. Pro diváky to muselo být k nekoukání. Asi by udělali líp, kdyby si za to vstupné radši koupili párek v rohlíku a plechovku Coly."

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Daniel Urban.
Nejlepší hráč Královic: Jakub Nevařil.


Admira B - Dukla JM 3:3 (0:2)

Branky: 55. a 89. Michálek, 85. Pelikán z penalty - 16. a 73. Kotlík, 35. Brabenec. ŽK: 40. Čížek, 65. Štefan, 69. Záruba, 90. Škarda - 53. Trávník, 54. Kotlík, 62. Žampa, 65. Dominik Farkaš. Rozhodčí: Hrivík - Tikal, Nepraš. Diváků: 48.
Admira B: Šrámek - Škarda, Pelikán, Heinzel, Čížek (43. Záruba) - Rudolf (78. Horváth) - Trnka (46. Jákl), Šindelář (46. Pavlata), Štefan (81. Procházka), Panýrek - Michálek. Trenér: Pavel Gregor.
Dukla JM: Tlustý - Solař, M. Lafek, N. Čermák (46. Žampa), Novák (63. Damián Farkaš) - Dominik Farkaš - Brabenec, Trávník, Mašek, Petrák - Kotlík (85. Innemann). Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Pavel Gregor (Admira B):
„Byl to zápas dvou odlišných poločasů. V první půli jsme byli horší. My jsme sice měli nějaké šance, ale Dukla zaslouženě vedla o dva góly. Do druhé půle jsme to přeskupili a dostali jsme je pod tlak. V době největšího tlaku nám utekli opět o dvě branky, takže to s námi nevypadalo moc optimisticky, ale v posledních minutách se nám podařilo alespoň vyrovnat. Bod bereme, ale osobně jsem zklamaný z přístupu v prvním poločase. Ve druhém už to bylo v pořádku.”
Josef Světlík (Dukla JM): „Já bych chtěl poděkovat celému týmu za předvedený výkon. Přál bych si, aby se takových zápasů pro český fotbal hrálo co nejmíň.”

Nejlepší hráč Admiry B: Dominik Škarda.
Nejlepší hráč Dukly JM: Vojtěch Brabenec.


Třeboradice - Uhelné sklady 2:0 (0:0)
Branky:
61. Kadlec, 82. Viktorin. ŽK: 30. Petr - 58. Kučera. Rozhodčí: Polena - Chustecki, Král. Diváků: 50.
Třeboradice: Krch - Valín (72. Janda), Adjei, Červenka, Hruška - Kadlec (84. Mbah), Chlapec, Viktorin, Hájek, Grznár (78. Houžvička) - Petr (62. Ibe). Trenér: Jan Novák.
Uhelné sklady: Kučera - Stolfa, Šulc, Procházka, Šístek - Sainer - Kocourek, Koc, Šafránek, Pivoňka - Zilvar. Trenér: Michal Šimánek.

Hlasy trenérů
Jan Novák (Třeboradice):
„Asi zasloužená, i když utrápená výhra. Soupeř to v podstatě odehrál bez střídání a my jsme toho měli více využít a rozběhat ho. Takto jsme často hráli dlouhé nákopy, které trefovaly soupeřova nejvyššího hráče, namísto přihrávek po zemi a do stran. Pak jsme naštěstí dali dvě šťastné branky a zaslouženě vyhráli. Náš výkon měl být ovšem výrazně lepší."
Michal Šimánek (Uhelné sklady): „Prohráli jsme, i když si myslím, že by tomu slušela remíza. Bohužel jsme dostali dvě branky, které padly po takových divných odrazech. Opakuji se neustále dokola, ale musím kluky pochválit, protože jsme již poněkolikáté z důvodu absencí a zranění odehráli utkání bez možnosti střídání. Za odvedený výkon patří klukům moje poděkování.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Pavel Grznár.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Jaroslav Procházka.


Újezd nad Lesy - Zličín 2:1 (1:0)
Branky:
15. Polák, 64. Kuč - 55. Vašut. ŽK: 51. Kuč, 60. Polák, 75. Mika - 63. Šilhavý, 72. Vašut, 87. Gröbl. Rozhodčí: Šaróka - Vojáček, Štípek. Diváků: 140.
Újezd nad Lesy: Pecho - Šimek, Kučera, Chumlen, L. Šedivý (46. J. Šedivý) - Mika, L. Jarolím, Kuč (76. Foltman), Kovář (79. Pechač) - Polák (63. Vít), Snop. Trenér: Josef Šimek.
Zličín: Mareš - Stýblo, Gröbl, Žák, Šindelář - Vagner, Šilhavý (74. Musil), Kubr, Bous (82. Malý) - Kokeš, Vašut. Trenér: Miroslav Vašut.

Hlasy trenérů
Josef Šimek (Újezd nad Lesy):
„Byl to urputný boj, pro diváky to asi nebylo moc hezké. Terén nebyl moc ideální na nějakou kombinaci, soupeř hrál nakopávané balony. Takže to byl především boj a jsme rádi, že z toho jsou tři body. Jednou chybou jsme soupeře pustili k vyrovnání. Brankář při odkopu trefil hráče, který ho presoval a odrazilo se to do brány. Dali jsme gól na 2:1 a dobojovali to až do konce. Stálo to spoustu sil a hráče to bolelo.”
Miroslav Vašut (Zličín): „Hráli jsme náš fotbal a myslím, že jsme byli i lepším týmem. Bohužel jsme prohráli. Soupeř měl tři střely na branku a dal nám dva góly. My jsme hráli jen po šestnáctku a žádnou vyloženou šanci jsme si nevypracovali. Naše efektivita je bídná.”

Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Ondřej Kučera.
Nejlepší hráč Zličína: nikdo.