Foto: Pavel Jiřík st.
Trenér Kabyl skončil v Třeboradicích, pokračovat v roli hráče nebude ani jeho syn

Trenér Kabyl skončil v Třeboradicích, pokračovat v roli hráče nebude ani jeho syn

Poslední tři kola Pražská teplárenská přeboru proměnily fotbalové Třeboradice v sedm bodů, v tabulce jsou na třetím místě. Přesto se do světa rozletěla zpráva, že tým mění kouče. „Na místě trenéra jsem skončil. Tým už nevedu,“ potvrdil informaci nyní již bývalý kouč Jiří Kabyl, který vedl tým z hlavního města poprvé v trenérské kariéře. Třeboradice tak povede v neděli proti Uhelným skladům nový kouč.

Výsledky nebyly nejhorší, zpráva o vašem konci je poměrně překvapivá. Co za vaším koncem stálo?
Můžu k tomu říct asi jediné: když chcete být v soutěži úspěšný, musí všichni v klubu táhnout za jeden provaz. A to v případě Třeboradic neplatilo.

Vychází mi z toho, že mohl být problém v tom, že si nesedly dvě hráčské party, které se v týmu sešly. Bylo to v tomto směru složité?
Zažil jsem třeba v Nymburce podobnou situaci, kdy se tam sešli hráči z více klubů, a opravdu žádný problém nebyl. Co se týče Třeboradic, musel bych opakovat to, co už jsem říkal. Pokud chcete uspět, musí všichni táhnout za jeden provaz. To je všechno, co k tomu chci říct.

To tedy musela být každopádně hodně nepříjemná situace. Takže jste o svém pohledu na věc informoval vedení klubu a výsledkem byl váš konec?
V neděli jsem se bavil s jedním člověkem z Třeboradic po telefonu. Nakonec jsme se dohodli, že se ještě potkáme a pobavíme se o tom, co dál. To se také stalo a výsledkem bylo, že jsme došli k závěru, že bude nejlepší, když už ani nepůjdu na úterní trénink týmu.

Angažmá trvalo krátce, přesto, najdete něco, co byste udělal jinak, kdyby byla šance?
Do Třeboradic bych vůbec nechodil. Já jsem v době, kdy jsem se bavil s Třeboradicemi a nakonec jim i kývl, měl nabídku z vyšší soutěže. Ale chtěl jsem dodržet slovo, které jsem dal, a tak jsem nabídku z vyšší soutěže odmítl.

Spolu s vámi přišla do klubu řada hráčů včetně vašeho syna. Teď musí být asi zklamaní, když jako kouč končíte. Jak na váš konec syn reagoval?
Kluci musí minimálně do zimy v klubu zůstat, pak se uvidí, co s nimi bude dál. Ale můj syn se domluvil s vedením Třeboradic na tom, že vzhledem k nastalé situaci skončí hned. Na rovinu šéfovi klubu řekl, jak to cítí. Takže v klubu dohrál i on.

Vyjádření Pavla Kotta, šéfa Třeboradic

Nepovedlo se nám naplnit naše představy o zapojení mladých hráčů, ani výkony nebyly optimální. Tak jsme se rozhodli situaci řešit. A je jedno, jestli jsme v tabulce třetí nebo osmdesátí. Tým povede dosavadní trenér béčka Jan Novák.