Foto: Martina Klánová
Přeborová tipovačka: Jak vidí 10. kolo Martin Filip z Motorletu B?
11.10.2019

Přeborová tipovačka: Jak vidí 10. kolo Martin Filip z Motorletu B?

Týden co týden nabízí Pražská teplárenská přeboru zajímavé výsledky, o překvapení není nouze. V uplynulém kole například rezerva Motorletu vyhrála na Uhelných skladech vysoko 5:1, i když na začátku utkání rychle inkasovala. Povede se rezervě třetiligového týmu zaskočit i dalšího silného soka, kterým je Újezd Praha 4? "Výhra nad Uhelkami jen ukázala sílu, jaká v tomhle týmu je. Doufám, že to budeme potvrzovat i dál," říká Martin Filip, kapitán Motorletu B, před startem 10. kola soutěže. Právě on zkusí natipovat osmičku zápasů.
Tři body se béčku Motorletu náramně hodily, ve vyrovnané soutěži se hned posunulo do lepší poloviny tabulky. A kapitán týmu věří, že by to tak mohlo vypadat i v dalším průběhu Pražská teplárenská přeboru. "Vyhráli jsme doma nad Zličínem a teď na Uhelkách, s čímž jsme tedy úplně nepočítali. Je to hodně důležité, protože v tabulce je to hodně našlapané," konstatuje obránce. "Ale myslím, že teď máme tým, který by neměl hrát o udržení," věří.

Čtyři sestupová místa jsou dostatečným strašákem pro všechny týmy, aby se praly o každý bod. "Hlavně nechceme dopustit to, co se stalo v minulé sezoně, kdy jsme hráli o záchranu do posledního kola. I když to nakonec dopadlo dobře, rád bych si tyhle nervy odpustil," přiznává bez rozpaků.

Když přijde řeč na sázení, nepopírá, že občas zkusí štěstí a pošle do hry nějaký tiket. "Ale ne na tyhle soutěže jako je přebor," upozorní. Na tikety spíš putují zápasy ligových soutěží, bitev v pohárové Evropě a nebo souboje reprezentací. "Když bych měl spočítat, jak jsem úspěšný, tak bych řekl, že jsem tak na svých," prozradí s úsměvem.

A jak tipuje zápasy 10. kola Pražská teplárenská přeboru?

Motorlet B – Újezd Praha 4, tip: 1
Co bych to byl za kapitána, kdybych řekl něco jiného než jedničku. Věřím, že potvrdíme poslední výsledky a vyhrajeme. Věřím, že využijeme terén na našem hřišti a proti silnému Újezdu Praha 4 získáme tři body.

Vyšehrad B - Žižkov B, tip: 1
Tady u béček hodně záleží na tom, jak budou posílené z druholigových týmů. Stejně mi to ale vychází víc na jedničku, Vyšehrad B vyhraje.

Podolí - Hostivař, tip: 2
V Hostivaři mám pár kamarádů, takže tady budu věřit hostům. Z Podolí si odvezou tři body a jeden z gólů dá Honza Penc. Hrál jsem s ním a dobře vím, jak kvalitní fotbalista to je, což tady zase ukáže.

Kolovraty - Radotín, tip: 2
Myslím, že vyhrají hosté z Radotína a přeruší tu svoji šňůru porážek. I v Radotíně mám pár známých, takže jim budu přát úspěch. Navíc jsou to dobří fotbalisté, zaberou a zvednou se.

Přední Kopanina - Královice, tip: 1
Tohle je pro mě jasná jednička. My jsme od Kopaniny dostali pět gólů, myslím, že si to doma tentokrát pohlídají. Bodů už ztratili dost, určitě chtějí být v tabulce někde jinde.

Admira B - Dukla JM, tip: 1
Podle mě Admira B potvrdí svoji formu další výhrou. Proti Dukle Jižní Město jsem nehrál, mají kvalitní tým, ale podle všeho nejsou úplně v pohodě a tady se to zase ukáže. Béčko Admiry zvítězí.

Třeboradice - Uhelné sklady, tip: 0
Dám kříž, tedy remízu. Třeboradice mají zkušený tým, ale Uhelné sklady budou chtít napravit tu poslední vysokou porážku s námi. Z Třeboradic si odvezou bod za remízu.

Újezd nad Lesy – Zličín, tip: 1
Doufám, že to bude jednička. Nám by se moc hodilo i vzhledem k postavení Zličína v tabulce, aby zůstal dole. Myslím, že na vítězství Újezdu nebude mít vliv, jestli budou či nebudou hrát bratři Jarolímové. Prostě dávám výhru domácích.

Jak byli úspěšní předchozí tipéři?
1. kolo: Tomáš Pešír (Újezd Praha 4) 2 správné tipy - 6 špatných
2. kolo: Jakub Pospíšil (Královice) 4 správné tipy - 4 špatné
3. kolo: Václav Klán (Uhelné sklady) 5 správných - 3 špatné
4. kolo: Pavel Zadina (Přední Kopanina) 3 správné tipy – 5 špatných
5. kolo: Vladimír Pokorný (Vyšehrad B) 3 správné tipy – 5 špatných
6. kolo: Vojtěch Brabenec (Dukla Jižní Město) 4 správné tipy – 4 špatné
7. kolo: Jakub Štefan (Admira B) 3 správné tipy – 5 špatných
8. kolo: Petr Janda (Třeboradice) 3 správné tipy – 5 špatných
9. kolo: Ondřej Mráček (Podolí) 2 správné tipy - 5 špatných, 1 zápas se nehrál