Foto: Jiří IPSER
Souhrn 9. kola přeboru: ke dnu klesl Zličín, v Hostivaři se nehrálo
07.10.2019

Souhrn 9. kola přeboru: ke dnu klesl Zličín, v Hostivaři se nehrálo

Vytrvalý noční déšť proměnil hrací plochu v Hostivaři v bazén, a tak bylo utkání Hostivař - Kolovraty odloženo. Už v pátek se zrodilo největší překvapení kola, když rezerva Motorletu porazila Uhelné sklady na jejich hřišti vysoko 5:1. Zličín doma sice s Třeboradicemi vedl 2:0, ale hosté dokázali srovnat na 2:2. Zličín tak klesl na samé dno tabulky. Bodové rozdíly jsou však minimální. Újezd Praha 4 porazil Viktorii Žižkov B 2:1. Admira B zareagovala výhrou 2:1 v Radotíně, a tak se dál drží na čele soutěže díky lepšímu skóre.

Uhelné sklady - Motorlet B 1:5 (1:1)
Branky:
6. V. Klán - 38. a 53. Palečko, 74. a 80. Hrabina, 62. Hauer. ŽK: 79. Kocourek - 84. Hauer. Rozhodčí: Nepraš - Bočok, Hrivík. Diváků: 60.
Uhelné sklady: Borský - Koubek, Šulc, Procházka, Šístek (66. Steinocher) - Sainer - Kocourek, Belán (71. Povoňka), Šafránek, Koc - V. Klán. Trenér: Michal Šimánek.
Motorlet B: Velek - Kutina (80. Kraus), Žižka, Filip, Rada - Hůlka (62. Štědrý) - Rossmann (71. Hrabina), Hauer, Palečko (84. Šíl), Hamouz - Jůza (56. Blažek). Trenér: Michael Lukič.

Hlasy trenérů
Michal Šimánek (Uhelné sklady):
„Samozřejmě jsem si to představoval úplně jinak. Hráli jsme doma a myslel jsem si, že navážeme na vítěznou vlnu z minulého kola. Bohužel nám nevyšlo vůbec nic od A až po Z. Dali jsme sice rychlou branku, ale pak soupeř do poločasu srovnal a po přestávce to již bylo z naší strany katastrofální.”
Michael Lukič (Motorlet B): „Myslím si, že je to zcela zasloužené vítězství, když nám herně vyšla první půle a ve druhé jsme to ještě vylepšili brankově. Prostě jsme byli ve všem lepší než domácí tým a musím kluky pochválit, protože vše, co jsme si řekli, splnili do puntíku.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: nikdo.
Nejlepší hráč Motorletu B: celý tým.


Újezd Praha 4 - V. Žižkov B 2:1 (1:1)
Branky:
15. a 50. Tomaides - 31. Hejný. ŽK: 35. Valeš, 77. Jeřábek (oba Újezd). Rozhodčí: Les - Tikal, Nebáznivý. Diváků: 40.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Přibyl, Daňhel, Malčánek, Valeš - Lupínek - J. Jeřábek (78. Navrátil), Walter (81. O. Gregor), Vrabec, Běhounek - Tomaides (90. Tran). Trenér: Karel Jeřábek.
Žižkov B: Štika - Novinský (66. Faigl), J. Pařízek, Kaisler, Kříž - De Oliveira, Lanc, Falcon, Vild - Souček, Hejný. Trenér: Luděk Hottek.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4):
„Myslím, že jsme celý zápas měli pod kontrolou. Soupeř z ojedinělého protiútoku vyrovnal na 1:1. Tím jsme si zápas trošku zkomplikovali. Druhý poločas jsme v prvních dvaceti minutách dali gól. Měli jsme strašně moc brankových příležitostí. Na rozdíl od soupeře, který z jedné střely na bránu dal jeden gól. Měli jme vyhrát mnohem větším rozdílem, ale nakonec jsme museli bojovat až do konce."
Luděk Hottek (Žižkov B): „Odehráli jsme dobrý zápas, ale se špatným koncem. Všichni si stěžují na béčka, že jezdí posílená hráči áčka. My jsme sem přijeli převážně s dorostem. Kluci se snažili, odmakali celý zápas. Oni mají vysoké důrazné hráče, tak to všechno hrají vrchem a tam nám chybějí ty zkušenosti.”

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Patrik Tomaides.
Nejlepší hráč Žižkova B: Vojtěch Souček.


Královice - Podolí 4:0 (2:0)
Branky:
29. Havlín, 33. Votava, 88. Kalivoda, 90.+3 Potměšil. ŽK: 60. Ptáček, 62. Dufek, 69. Krivosheev - 26. Jůzek, 31. Brož, 42. Jeník, 68. Matěj Vondrka, 86. Zezula. Rozhodčí: Vítek - Šaróka, Štípek. Diváků: 50.
Královice: Hubínek - Nevařil, Ptáček, Votava (71. Potměšil), Malík - Pospíšil, Krejča, Kalivoda, A. Krivosheev - Dufek, Havlín. Trenér: David Kalivoda.
Podolí: Michal Vondrka - Matěj Vondrka (46. Zezula), Bednář, Červenka, Hrubý - Brož (70. Brezina) - Mráček, Jeník, Hanzlík, Krob - Jůzek. Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
David Kalivoda (Královice):
„Tři body zůstaly doma, takže panuje spokojenost. Dostali jsme se na 15, což jsme chtěli. Potvrdili jsme body z Kolovrat, což byl náš cíl. Utkání jsme zvládli velice dobře. První půli jsme odehráli lépe než druhou. Ve druhé půli jsme se trochu víc soustředili na defenzivu a v jejím závěru jsme to potvrdili dalšími brankami. S hrou i výkonem jsme spokojený. Dozadu jme pracovali velice dobře, což potvrzuje odehraná nula. Podolí kromě jedné hlavičky, kdy nás podržel brankář Hubínek, a nastřeleného břevna, větší šanci nemělo. Jsem rád, že se prosadil šestnáctiletý Potměšil a dal dokonce gól. Trošku si ho oboucháváme a připravujeme do budoucnosti."
Petr Majer (Podolí): „Neodehráli jsme zápas tak, abychom prohráli takovýmhle rozdílem. Výsledek je pro nás krutý. První poločas po fotbalové stránce nebyl zas až takový, jaký bychom si představovali. Královice držely víc balon. První gól jsme si nepohlídali hráče po centru, druhý gól ze standardní situace, kdy jsme nepokryli první tyč. Do druhé půle jsme vstoupili aktivněji, opticky jsme Královice zatlačili a měli snahu s výsledkem něco udělat. Postupem času do otevřené obrany dvakrát Královice udeřily a potrestaly nás. Znova říkám, že jsme si takhle prohrát nezasloužili. Šance na lepší výsledek jsme tam měli.”

Nejlepší hráč Královic: Petr Malík.
Nejlepší hráč Podolí: Jiří Jeník.


Dukla JM - Újezd nad Lesy 3:1 (2:0)
Branky:
11. Kotlík, 16. M. Lafek, 74. Novák - 85. D. Jarolím. ŽK: 19. M. Lafek, 51. Žampa, 79. J. Lafek - 30. Mika, 70. Polák, 72. Snop. Rozhodčí: Kučera - Kohout, Král. Diváků: 45.
Dukla JM: Tlustý - Solař, M. Lafek, N. Čermák (62. Petrák), Novák (79. Innemann) - Dominik Farkaš - Žampa (61. Brabenec), Trávník, Ferreira (46. Mašek), J. Lafek - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
Újezd nad Lesy: Pecho - Parys, Kučera, L. Šedivý (72. Vít), J. Šedivý (56. Polák) - Mika, L. Jarolím, D. Jarolím, Kovář - Křivánek, Snop. Trenér: Josef Šimek.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM):
„Myslím si, že jsme zvládli pracovat po celý zápas. Na moje gusto jsme neproměnili spoustu šancí, kdy jsme zápas mohli rozhodnout daleko dřív. Jestli budeme pokračovat tak, jak jsme odehráli tenhle zápas, tak můžeme být úspěšní. Odehráli jsem to jako tým.”
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Byl to zápas dvou poločasů. První půli hrál dobře soupeř, druhý poločas zase my. Akorát soupeř využil víc šancí, dal víc gólů než my. Takže vyhrál zaslouženě.”

Nejlepší hráč Dukly JM: Adam Trávník.
Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Daniel Pecho.


Zličín - Třeboradice 2:2 (2:1)
Branky:
1. Vašut, 39. Šlajchrt - 45. Petr, 83. Hájek. ŽK: 19. Ibraimi, 35. Kubr, 69. Kokeš, 80. Vagner, 88. Vašut - 28. Mbah, 71. Kabyl ml. Rozhodčí: Lafata - Zelený, Hradil. Diváků: 60.
Zličín: Mareš - Ibraimi, Gröbl, Žák, Stýblo - Vagner (83. Malý), Šilhavý, Kubr, Šindelář (66. Bous) - Šlajchrt (58. Kokeš), Vašut. Trenér: Miroslav Vašut.
Třeboradice: Krch - Houžvička, Červenka, Chlapec, Kabyl ml. (76. Janda) - Valín, Viktorin, Hájek, Grznár - Petr (70. Ibe), Mbah (63. Adjei). Trenér: Jiří Kabyl.

Hlasy trenérů
Miroslav Vašut (Zličín):
„Výsledek bereme, přestože jsme vedli 2:0. Škoda branky, kterou jsme dostali v poslední minutě prvního poločasu. Soupeř ukázal strašně velkou kvalitu, druhou půli byl jasně lepší. My jsme nehráli špatně, když budou kluci takhle pokračovat, tak ukáží, že do přeboru patří.”
Jiří Kabyl (Třeboradice): „Začali jsme hrozně špatně. První minuta, uděláme chybu a je z toho gól. To domácí posadilo do sedla a mohli hrát to, co chtěli. Když jsme začali hrát, tak jsme dostali druhý gól. Zaplaťpánbůh, že jsme do kabin dokázali snížit na 2:1. To jsme potřebovali. Druhá půle už se hrála víceméně v naší režii. Herní kvalitou jsme měli na to, abychom zápas ještě dokázali otočit, ale podařilo se nám jen vyrovnat."

Nejlepší hráč Zličína: Michael Gröbl.
Nejlepší hráč Třeboradic: Tomáš Chlapec.


Olympia Radotín - Admira B 1:2 (1:0)
Branky:
3. Bužík - 75. Pelikán, 84. Pavlata. ŽK: 74. Zeman, 87. Kubišta - 86. Štefan. Rozhodčí: Pytloun - Dobrý, Andras. Diváků: 40.
Radotín: Saladiak - Tyburec (87. Pavel), Jiránek, Zeman, Löffelmann - Bazal, Kubišta, Bialek (65. Eisman), Doležal - Bužík, Císařovský. Trenér: Jaroslav Louda.
Admira B: Cingel - Škarda, Pelikán, Heinzel, Čížek - Rudolf (77. Pavlata) - Jákl (46. Trnka), Záruba (58. Horváth), Štefan, Panýrek (80. Nessoumou) - Michálek. Trenér: Pavel Gregor.

Hlasy trenérů
Jaroslav Louda (Radotín):
„Ta úvodní euforie se pomalu mění ve smuteční marš. To je velká škoda. Na těžkém terénu byla Admira fotbalovější. My jsme se to snažili dohnat bojovností a v tomhle směru nemám klukům co vyčíst. Bohužel jsme doplatili na individuální chybu v závěru a utkání prohráli.”
Pavel Gregor (Admira B): „Strašně brzy jsme inkasovali a minimálně dvacet minut jsme se z toho nemohli sebrat. Postupem času jsme se vrátili do hry a ke konci poločasu už jsme měli šance, které jsme nevyužili. Druhý poločas jsme usilovali o vyrovnání a hodně pomohli střídající hráči a bojovnost celého mužstva. V závěru jsme to otočili. Za bojovnost mužstvo velmi pochválím, vstup do zápasu velmi zkritizuji.”

Nejlepší hráč Radotína: Jan Bazal.
Nejlepší hráč Admiry B: Timothy Pelikán.


Přední Kopanina - Vyšehrad B 4:1 (1:1)
Branky:
54. a 77. Urban, 14. R. Huleš, 52. Kolář z penalty - 39. Richter. ŽK: 19. Šlegl, 82. Brejcha (oba Vyšehrad B). Rozhodčí: Chustecki - Popelka, Mičko. Diváků: 40.
Přední Kopanina: Švarc - Mejdr, Tržický, Zadina, R. Huleš - Kučera - Karbulka (64. Průša), Kolář, Hák, Vágner (75. Podzemský) - Urban (87. Hollmotz). Trenér: Daniel Vott.
Vyšehrad B: M. Babka - Pardubský, Šlegl, Žežulka, Stareček - Brejcha - Drozd (60. Mlejnek), Pokorný, Richter (80. V. Markovych), Macej - M. Klán (80. Sejdia). Trenér: Jaroslav Klíma.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Přední Kopanina):
„Pro nás strašně důležité vítězství - vzhledem k tomu, jaká je naše situace v tabulce. Celý týden jsme se připravovali na to, abychom hráli jednoduše a zodpovědně dozadu, což jsme zvládli, jen škoda jednoho inkasovaného gólu. Hlavně jsme zlomili prokletí: Dan Kolář proměnil penaltu, dva góly dal také Dan Urban, a tak jsme se vrátili k tomu, co jsme chtěli. Jsme rádi, že jsme porazili tak těžkého soupeře a doufejme, že budeme takhle pokračovat dál.”
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Soupeř měl dvě výrazné individuality, které rozhodly o osudu utkání: Koláře a Urbana. Odehráli jsme přitom kvalitní první poločas, pak jsme ale dostali gól z hodně přísné penalty a hned potom další. Kopanina má zkušený tým a my jsme nedokázali pokrýt její klíčové hráče."

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Daniel Urban.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Jaroslav Macej.


Hostivař - Kolovraty nehráno
Odloženo pro nezpůsobilý terén na 16.10. v 16:00.