Foto: Pavel Jiřík st.
Přeborová tipovačka: Jak vidí 9. kolo Ondřej Mráček z Podolí?
04.10.2019

Přeborová tipovačka: Jak vidí 9. kolo Ondřej Mráček z Podolí?

Tři výhry v řadě a hned se na tabulku Pražská teplárenská přeboru kouká lépe. Tedy alespoň v Podolí. Radost ze zlepšených výsledků má pochopitelně i záložník Ondřej Mráček. „Bodové rozestupy ale nejsou velké, každý bod je důležitý,“ myslí si devětadvacetiletý fotbalista, jehož tým naposledy vyhrál nad Přední Kopaninou 3:1. Právě on bude tipovat zápasy 9. kola Pražská teplárenská přeboru.

Nejvyšší pražská soutěž je obrovskou bitvou od prvního kola. Týmy si perou o každý bod i gól, za všechno může sestupový klíč, kdy padají hned čtyři celky. „Musíte na to myslet hned od začátku soutěže, nějaký zbytečně inkasovaný gól, třeba někde v nastavení, vás může nakonec přijít draho,“ vykládá jedna z opor Podolí.

Úvod sezony nebyl v podání Podolí povedený. Když má ale Mráček zkusit odhalit, zda se na týmu projevila změna trenéra, nebo byla potíž v něčem jiném, i přes chvíli přemýšlení odpověď nenajde. „Nevím, co se dělo. Už se nám to stalo minulý rok, že jsme se nějak pomalu rozjížděli a zvykali si na tempo v přeboru.“

Situace byla o to horší, když slyšel, že někteří fanoušci řadí právě Podolí jako jasného aspiranta na padáka. Tým měl každopádně velkou motivaci dokázat, že má jiné plány, jak by měla sezona dopadnout. „Chtěli jsme všem ukázat, že to s tím adeptem na sestup není pravda. A teď naštěstí přišla ta série tři vítězství. Už se na to všechno kouká lépe.“

A jak jde Mráčkovi tipování? Neskrývá, že si občas vsadí. Nečekejte ale, že za horentní sumy. Spíš symbolicky, aby měl třeba náboj zápas, který sleduje. „Naposledy mi utekl při Lize mistrů domácí zápas Realu Madrid, kde jsem měl jeho výhru,“ kroutí hlavou nad klopýtnutím favorita v duelu s FC Bruggy. „Ale když vezmu celkovou bilanci, tak jsem na nule,“ dodává.

A jak tipuje zápasy 9. kola Pražská teplárenská přeboru?

Královice - Podolí, tip 0
Čeká nás hodně těžký zápas. V minulé sezoně jsme tam uspěli se štěstím, kdy nás podržel brankář Michal Vondrka. Tentokrát si nulu ale schová až na další utkání s Hostivaří. V Královicích to skončí podle mě 3:3 a za nás dají góly Jiří Krob, Martin Brož a Radek Hanzlík. Doufám, že se na nás z dálky bude koukat i Karel Kristen.

Újezd Praha 4 - Žižkov B, tip 1
Žižkov B sice sezonu dobře rozjel, tohle je ale podle mě jasná jednička. Újezd Praha 4 neztratí body dvakrát za sebou, zvláště doma. Myslím, že domácí tým vyhraje vyšším rozdílem.

Hostivař - Kolovraty, tip 1
Domácí tým zvítězí, i když to nebude mít lehké. Vidím to na výhru 1:0 a gól by mohl dát Kuba Sýkora. Myslím, že trenér Hebousse na Kolovraty něco vymyslí.

Přední Kopanina – Vyšehrad B, tip 1
Proti oběma týmům už jsme hráli, Kopaninu jsme porazili dokonce teď v posledním kole. Ale tady budu právě Kopanině věřit, že prokáže kvalitu, kterou ten tým má.

Radotín – Admira B, tip 0
Těžký zápas na tipování. Radotín teď dostal v Újezdu nad Lesy búra, teď k nim přijede první tým tabulky... Ale třeba k tomu utkání proti Admiře B právě proto přistoupí jinak a skončí to nerozhodně.

Zličín - Třeboradice, tip 2
Co si pamatuji, tak když jsme hráli na Zličíně naposledy, bylo to tam hodně náročné. Třeboradice ale potvrdí roli favorita a o gól vyhrají.

Uhelné sklady - Motorlet B, tip 1
Tady mi to také vychází na jedničku. Uhelky mají kvalitní kádr, záleží jen na tom, jak se sejdou. Ale zvítězí a tipnu si, že o dvě branky.

Dukla Jižní Město – Újezd nad Lesy, tip 0
Kdyby mi někdo tvrdil, že bude po osmi kolech Dukla JM poslední, tak bych mu nevěřil. To si nemyslel asi nikdo. A nováček z Újezdu nad Lesy je čtvrtý. Uvidíme, zda bude za Újezd hrát David Jarolím. Když nastoupil proti nám, byl hodně vidět. Dirigoval hru, nezmatkoval, hodně jim pomáhá.


Jak byli úspěšní předchozí tipéři?

1. kolo: Tomáš Pešír (Újezd Praha 4) 2 správné tipy - 6 špatných
2. kolo: Jakub Pospíšil (Královice) 4 správné tipy - 4 špatné
3. kolo: Václav Klán (Uhelné sklady) 5 správných tipů - 3 špatné
4. kolo: Pavel Zadina (Přední Kopanina) 3 správné tipy – 5 špatných
5. kolo: Vladimír Pokorný (Vyšehrad B) 3 správné tipy – 5 špatných
6. kolo: Vojtěch Brabenec (Dukla Jižní Město) 4 správné tipy – 4 špatné
7. kolo: Jakub Štefan (Admira B) 3 správné tipy – 5 špatných
8. kolo: Petr Janda (Třeboradice) 3 správné tipy – 5 špatných